פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום רב! אני גננת ובשנים האחרונות עבדתי כמטפלת תינוקות בבתים פרטיים. מספטמבר 2010 עד עכשיו טיפלתי בתאומים אצל משפחה, אשר שילמו לי ביטוח לאומי מסודר. לפני חודש הודעתי למשפחה שאני בהריון, אבל ידעתי כי אינני ממשיכה לעבוד אצלם משום שהילדים רשומים כבר בגן מספטמבר. הסיכום הזה היה מראש הרבה לפני שנודע לי שאני בהריון. כנראה, המעבידים שלי נלחצו ממצב הפיטורים ומשום כך בטופס שאני אמורה להגיש לביטוח לאומי רשמו בסיבה להפסקת העבודה - התפטרות העובדת. בנוסף לכך רשום כי עבדתי עד 25 לאוגוסט- כי ביקשתי כמה ימים לסידורים פרטיים- ומשום כך המשכורת האחרונה קטנה בהרבה משאר המשכורות. כל זה כנראה בשביל לא לשלם לי דמי הבראה ופוצויים. מכל זה נובעות כמה שאלות: 1- האם מגיע לי עכשיו דמי אבטלה- אם " התפטרתי לבדי" כפי שטוענים המעסיקים שלי? 2- האם המשכורת של החודש האחרון תשפיע על גובה דמי אבטלה- ובהמשך על דמי לידה? האם יש אפשרות לקבל בכל זאת פיצויים ודמי הבראה במקרה שלי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
29/8/2011
לגבי דמי אבטלה - מי שהתפטרה מרצונה תחול עליה תקופת המתנה של 90 יום עד לקבלת קצבה.
יש להתייצב מוקדם ככל האפשר בלשכת התעסוקה לשמירה על זכויותיך וקבלת הסבר על הנהלים ואופן התשלום.
לגבי פיצויי פיטורים ודמי הבראה הרי שמעסיקך חייב בהם רק לאחר שנת עבודה.
קיימת אפשרות לקבל פיצויי פיטורים גם עבדת 11 חודש ותוכיחי כי פוטרת מתוך מגמה לא לשלם לך פיצויי פיטורים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יעלה
שאל/ה:
שאלה - זקוקה למענה דחוף
29/8/2011
שלום נעים להכיר הנני בת 40 פרודה מזה למעלה משנה, עם בת בת שנה ו 9 איני עובדת מאז הלידה מקבלת 1500 שח מזו' ילדה בשימושי רכב שנת ייצור 97 בכלל זה אני נוסעת כפעמיים בשבוע לפזיותרפיה ברכב לפני מס' חודשים ניתנה לי גמלת הבטחת הכנסה ולפתע נשללה ללא ציון הסיבה נאמר בכלליות שזה קשור למס' הפעמים בפזיותרפיה ללא הכנסה מה ניתן לעשות על מנת שבקשתי תוכר ? (אגב - פניתי למוסד בשאלה ולא זכיתי למענה) תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
29/8/2011
רכב שולל זכאות לקצבה, פרט למקרים הבאים:
נכה ברגליו או חולה שאינו מסוגל לעבוד. הוא או בן משפחתו זקוקים לרכב לצורך טיפול רפואי יש לו ילד נכה ברשותו אופנוע הוא עובד ומשתכר שכר נמוך ועונה על כל התנאים האלה: 1.הכנסתו מעבודה עולה על 25% מהשכר הממוצע - 2,077 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) ; ואם הוא הגיע לגיל הפרישה - הכנסתו מעבודה עולה על 17% מהשכר הממוצע - 1,412 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) . 2.לרכב שנפח מנועו הוא עד 1300 סמ"ק, וחלפו 7 שנים לפחות מתום שנת הייצור (שנת 2003 נכון לינואר 2011), או לרכב שנפח מנועו הוא עד 1600 סמ"ק, וחלפו לפחות 12 שנים מתום שנת הייצור (שנת 1998 נכון לינואר 2011). 3.אין ברשותו רכב נוסף.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נעית תקוה
שאל/ה:
פיצויי מביטוח לאומי
29/8/2011
געתי ת.ד לפני 8 שנים בעת חציה במעבר חציה .מעיכה כך רגל ימין 3 שברים מסרק 3 4 5 לא עבדתי 3 חודשים .היום אני בת 59 עו"ד הגיע להסדר עם חברת הביטוח לפיצויי 30.000 כלל הכל . אני רוצה להגיע לבית המשפט. אך העו"ד ממליץ לסגרור את התביעה עם חברת הביטוח. מה כדאי? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
29/8/2011
לא ברור לי מפנייתך אם מדובר בתאונת דרכים שהיא תאונת עבודה או ת.ד. רגילה.
שושנה
שאל/ה:
דמי אבטלה בזמן קבלת פנסיה
29/8/2011
שאלתי בנושא בשבוע שעבר אך אף אחד לא הרים את הכפפה-אנסה שנית: נמצאתי זכאית לדמי אבטלה. אני מקבלת פנסיה מבטוח מנהלים שהיה והסתיים. הפנסיה היא מחב' בטוח מהפרשות עובד+מעביד לפיצויים ותגמולים במשך כ-30 שנה. החוק בנושא זה השתנה בשנים האחרונות אך הביטוח הלאומי יקזז מדמי האבטלה את הפנסיה. האם זה חוקי? הרי אלה כספים שיכולתי למשוך (בנכוי מס)?,
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
29/8/2011
מובטל שיש לו בתקופת האבטלה הכנסה מעבודה, ממשלח יד (עצמאי) או מקצבת פרישה מעבודה (פנסיה), ינוכו ההכנסות האלה מדמי האבטלה המגיעים לו.
שושנה
הגיב/ה:
אבטלה בפנסיה
29/8/2011
תודה, עזרת. שושנה
חיים
שאל/ה:
חתימה בלשכה לפנסיונר שפוטר
28/8/2011
אני בן 73. פוטרתי מעבודתי במשרד ביטוח לפני כ-3 חודשים לאחר 10 שנות עבודה. האם אני זכאי לחתום בלשכה ?
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
דמי אבטלה
29/8/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. אתה מובטל.
אני
שאל/ה:
עידכון פרטים ותשלום עוסק פטור
28/8/2011
שלום יש לי תיק עוסק פטור ואני משלמת קבוע כל חודש מהפנקס שנשלח אליי כעת מזה חודשיים יצאתי לעבוד בחצי משרה האם עליי לדווח לביטוח לאומי כעת או בסוף השנה ? אציין שהנני ממשיכה לשלם רגיל מהפנקס . תודה
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
הפני בבקשה את פנייתך לפורום מיסים.
29/8/2011
אבי
שאל/ה:
קיצבת נכות כללית ועיקול
28/8/2011
האם ניתן לעקל קיצבת נכות כללית לטובת מזונות ?
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
עיקול קצבה
29/8/2011
זכות לגמלה ע"פ סעיף 303 (א) לחוק הביטוח הלאומי •ע"פ הסעיף, הגמלה אינה ניתנת לעיקול, בין לגבי קצבה שמשולמת ללא התדיינות משפטית ובין לגבי גבלה שמשולמת לאחר התדיינות משפטית (החלטה עליון 31.12.06 7909/06). •ביהמ"ש מאשר החלטת ראש ההוצאה לפועל לדחות בקשת חייב לביטול עיקול שהוטל על חשבון העו"ש של החייב בבנק (ביחס לכספי קצבת נכות וגמלת הבטחת הכנסה שהעביר המוסד לביטוח לאומי לחשבון הבנק של החייב). ביהמ"ש קובע כי החסינות מעיקול, בהתאם להוראות סעיף החוק שבנדון, מוגבלת ותקפה רק כל עוד הכספים נמצאים בידי המל"ל, וכן כאשר הכספים מועברים מהמל"ל לחשבון הבנק של החייב, אלא שבמקרה האחרון החסינות מוגבלת ל- 30 יום מיום ההעברה לבנק (פס"ד מיום 3.8.09 של בימ"ש מחוזי בת"א בר"ע 1057/08 עאדל אשווח נ' משרד הבריאות). 506 (מתוך אתר הוצל"פ).
elijahoe
שאל/ה:
חישוב הכנסה המותרת של בלתי זכאי לקצבת זקנה הנשוי לזכאית
27/8/2011
בשנה שעברה אשתי (היאאחרי גיל פרישה )מקבלת קצבת זקנה + תוספת עבורי(עדיין איני זכאי).היא לא עובדת כלל ואני בחודש אחד מסויים השתכרתי כשכיר קצת יותר מההכנסה המותרת ולכן נשללה התוספת עבור אותו חודש למרות שבכל שאר השנה הכנסתי היתה הרבה מתחת ללהכנסה המותרת.שאלתי היא:מדוע נעשה החישוב לחודש ההוא הספציפי ולא על בסיס שנתי כפי שהבנתי מסעיף 245(ג) לחוק "הכנסה מרבית" - צירוף ההכנסות החודשיות ..." באתר הביטוח הלאומי [ דף הבית > קצבאות והטבות > זקנה > תנאי זכאות >]מצאתי רק הסבר למקרה שלמקבל הקצבה(=אשתי) יש הכנסה אבל אין שם התייחסות למקרה ההפוך שבן הזוג שאינו זכאי לקצבה(אלא רק מזכה את בת הזוג הזכאית בתוספת) משתכר.לי נראה שאין הבדל מי משתכר ובלבד שהסכום לא יעבור את ההכנסה המותרת.
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
חישוב הכנסה
29/8/2011
בנסיבות הענין מומלץ כי תיצור קשר עם מוקד בטל"א *6050 ותגיש בקשה להסברים מפורטים בעינייך.
אריה
שאל/ה:
ניידות- ערעור על נפח מנוע מאושר
27/8/2011
שלום רב אושרה לי קצבה 50% לניידות. בהתאם לכך התברר כי הזכאות היא להנחה לרכב במנוע 1300. הבנתי כי ניתן לערער על גודל הרכב. האם עובדת היותי נכה100%, מוגבל ומתקשה בתנועה וולכן יש התחשבות בקשיים בכניסה לרכב?,כמו כן מאחר ואני נזקק לשימוש קבוע בחמצן, הנני מתנייד עם בלוני חמצן וציוד הכרחי נוסף, האם זה גורם שמתחשבים בו? מהן הסיבות המזכות עלפי הנוהלים/החוק שאיתן אפשר לערער אודה להתיחסותכם והדרכתכם
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
ניידות
29/8/2011
סוג הרכב נקבע לפי הנכות שאישרה ועדה רפואית של משרד הבריאות.
במידה ואחוזי הנכות אינם משקפים את מצבך הבריאותי ניתן לערער בפני משרד הבריאות על ההחלטה.
אבי
שאל/ה:
תשלום ביטוח לאומי לאישה 5 ילדים
26/8/2011
אשה שעובדת במשרה חלקית ואף פחות עם 5 ילדים כמה ביטוח לאומי משלמת ? האם לפי כמות שעות עבודה או ריך בדיוק אשמח לתשובה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי בטוח ואם לחמישה ילדים
27/8/2011
חישוב דמי בטוח לאומי, בהתאם לסטטוס האשה, נשואה, חד הורית? ובאיזה גילאים הילדים, והאם כולם בריאים?.ומה גובה השכר.. עו"ס טובה יששכרי
גאולה
שאל/ה:
הורדת 5 ימי אבטלה
26/8/2011
האם כשמקבלים דמי אבטלה מורידים כל חודש 5 ימים או רק בחודש הראשון אני ראיתי שמורידים לי כל חודש האם זו טעות של ביטוח לאומי??
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הורדת חמישה ימי אבטלה
27/8/2011
חמישה ימי אבטלה מקוזזים מכל תקופה של ארבעה חודשים רצופים. ממליצה לבדוק , ייתכן ולא התייצבת באופן רצוף בלשכת עבודה?... בברכה עו"ס טובה יששכרי
גאולה
הגיב/ה:
תודה - התייצבתי רצוף בלשכת עבודה אני אבדוק זאת
27/8/2011
יוסי
שאל/ה:
יציאה מהארץ בתקופת קבלת קצבת הבטחת הכנסה
26/8/2011
שלום הננו מקבלים הבטחת הכנסה במספר החודשים האחרונים. זוגתי הנה ד"ר לכלכלה מחפשת עבודה גם בארץ וגם בחו'ול. הוזמנה לאוניברסיטה בקנדה לראיון במימון האוניברסיטה.וכן התקבלו מאמרים שכתבה לכנסים והוזמנה להרצות במימון הנסיעה על ידיהם. האם נסיעה לראיון עבודה וכנסים במימון המזמינים במטרה לנסות להשיג מימון למחק ו/או משרה מביאים להפסקת קבלת הבטחת הכנסה? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
יציאה מהארץ בתקופת קבלת קצבת הבטחה
27/8/2011
במידה וזו נסיעה ראשונה לחו"לבמהלך אותה שנה, ובמידה, וקיימת עילה לזכאות באותו חודש, תהיה זכאי לקבלת הקצבה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אורח
שאל/ה:
שכיר ועצמאי - זכאות לדמי אבטלה
25/8/2011
שכיר שהיה גם עצמאי (עיקר ההכנסה מעבודתו כשכיר) פוטר מעבודתו כשכיר, האם זכאי לדמי אבטלה ??? אציין שמעמדו של העובד הנ"ל בביטוח לאומי הוא שכיר ועצמאי (לא בסטטוס של שכיר ועצמאי שלא עובד יותר מ 10 שעות שבועיות) תודה
אלון
הגיב/ה:
אני לא עו"ד, אבל מצאתי דעה כזאת:
26/8/2011
אם אתם מחזיקים עסק עצמאי אשר בגינו יש לכם הכנסות במקביל לעבודתכם כשכירים. ברגע שפוטרתם, אתם זכאים לדמי אבטלה אשר מהם ינוכו סכומים בהתאם להכנסותיכם במקבילות כעצמאים.מהאתר "המרכז לתעסוקה, עבודה, קורות חיים, פיטורין וזכויות עובדים" (לא ניתן להכניס כתובת, אך את/ה יכול למצוא את האתר ובו העמוד "זכאות ביטוח לאומי עבור דמי אבטלה")
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכאות לדמי אבטלה
27/8/2011
ממליצה לפנות למוסד הבטוח לאומי, לבדוק את זכויותיך. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
גל
שאל/ה:
קצבת נכות ואחוזי נכות
25/8/2011
האם אדם הסובל מחרדה חברתית קשה ביותר שמרחיקה אותו מהחברה ולא מאפשרת לו לעבוד יחד עם אנשים ומצמצמת את האפשרות שלו למצוא עבודה ואדם כזה נמצא בטיפול אך עדיין ללא הטבה במצבו האם יש מקום לאותו אדם להגיש תביעה לקצבת נכות כללית למוסד לביטוח לאומי ? אם כן מהם בדרך כלל אחוזי הנכות שמקבלים אנשים הסובלים מהבעיה הזאת ? והאם ברגע שהאדם מקבל קצבת נכות ולאחר מכן מתחיל לעבוד האם אותה קצבה נשללת ממנו ?
תודה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
נכות
27/8/2011
קצבת נכות הוא פועל יוצא מכושרו להתפרנס. במידה, ואינך מסוגל להתפרנס, זכאי להגיש תביעה לנכות , בצרוף מסמכים רםואיים/פסיכיאטרים. במידה, וקבלת זכאות לקצבה, הם הנכות הוא קבועה או זמנית במידה וזמנית, ואתה חוזר למעגל העבודה, מן הסתם, אינך זכאי עוד לק. נכות במידה והנכות היא קבועה, ואתה מצליח לחזור למעגל העבודה, למצבים אלו חוקק חוק לרון, לפיו, גם אם אתה חוזר למעגל העבודה, ולאחר תקופה, אינך מסוגל לעבוד , תוכל להמשיך לקבל נכות, ולא תצטרך לעבור שוב וועדה. בברכה עו"ס טובה יששכרי