פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני מתכוונת בקרוב לבקש בדיקה מחדש עקב החמרה קלה במצבי הרפואי מ74% אובדן כושר ו53% רפואי. בטופס הבקשה לבדיקה מחדש ישנו סעיף אשר אומר כי אפשר "להבדק" כלומר שהרופאים של הביטוח יבדקו מחדש את הממצאים ללא המבוטח צריך לחתום על כך ובמידת הצורך יזמנו את המבוטח , האם זה משנה ? האם עדיף להיות נוכח בוועדה?אשמח לתשובה.חג שמח!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
העלאת אחוזי נכות
25/12/2011
עדיף להיות נוכח בוועדה, ורצוי טרם מועד הוועדה להתייעץ עם איש מקצוע, ולהגיע לוועדה עם ליווי של איש מקצוע.. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דוד יוסף
שאל/ה:
מחלה מעבודה -חישוב של ביטוח לאומי כבסיס לקיצבה
24/12/2011
בשנת 2006 קרתה לי תאונת עבודה ,בפבואר 2007 קיבלתי 4 חודשים 100% נכות זמנית ולא כשיר לעבודה בנוסף קיבלתי מרופא תעשיה 4 חודשים לא לחזור לעבודה עקב המחלה בשנת 2008 קיבלתי 100% נכות על סליקוזיס שמוכרת על ידי ביטוח לאומי כמחלת מקצוע ביטוח לאומי הכיר כבסיס לדמי ביטוח חודשים שלי את שנת 2007 שלא עבדתי מתוכם 8 חודשים מלאים ולכן לא היה לי הכנסות באותה שנה שאלתי היא האם ביטוח לאומי לא היה צריך להתחשב בשנים אחרות כבסיס הרי בשנת 2007 הכנסותי היו נמוכות ? אשמח לתשובה יום טוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דוד יוסף
הגיב/ה:
תשובה - אני עצמאי
25/12/2011
אני עצמאי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
26/12/2011
קיים שוני בהתייחסות הבטל"א לעצמאי ולשכיר. שכיר - ע"ב תלושי שכר 3 חודשים לפני התאונה.
עצמאי- קיים מושג הנקרא "גמלה חוסמת" לפיו הבטל"א מחשב את הכנסתך לפי מקדמות מדווחות שלך או של רו"ח שלך. לעיתים המקדמות מייצגות הכנסה נמוכה ביחס לתזרים וההכנסה השוטפת והדבר בא לביטוי במקרה תביעה.
אריה
שאל/ה:
הגשת תביעה לנפגעי עבודה
23/12/2011
הגשתי תביעה לנכות כללית והחלטתי בנוסף להגיש תביעה לדמי פגיעה בעבודה מעבידי בתביעה השניה מסרב לשתף איתי פעולה מסיבות שאינם מובנות לי הוא אינו מוכן למלא פרטים ולחתום בטופס הפגיעה באיזה סעד אוכל להשתמש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
25/12/2011
פנה לבטל"א בכתב ועדכן אותם. הם אמורים לפנות למעביד ודרוש דיווח.
רותי
שאל/ה:
שלילת קצבת נכות לידועה בציבור
22/12/2011
תודה לעו"ד כהן. תשובתך היא שעלי להודיע על כל .שינוי וזה ברור לי. השאלה היתה אם קצבת נכות המשולמת לי עלולה להישלל ממני בגלל מעבר לחיים משותפים עם בן זוג?
אריה
שאל/ה:
הגשה של מספר תביעות
21/12/2011
האם יש באפשרותי להגיש בו זמנית תביעה לנכות כללית +פגיעה בעבודה או שמומלץ לאחד את התביעות מי מבין השנים עדיף תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/12/2011
לכל תביעה יש מאפיינים שונים ולפיכך לפי סוג הפגיעה (כללית או עבודה) יש להגיש את התביעה.
אנונימי
שאל/ה:
קביעת ועדה רפואית
21/12/2011
עקב ניתוח שעברתי בכתף (לא כתוצאה מתאונת עבודה) נקבע לי ע"י רופא תעסוקה ליקוי בריאותי למשך חצי שנה ובנוסף סובל מסכרת ולחץ דם ועדה רפואית קבעה לי 40% נכות האם אני זכאי לפיצוי כספי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/12/2011
על הבטל"א לקבוע את נכותך הרפואית ואובדן הכושר ע"מ לקבוע את זכאות לגמלה.
אברהם אזולאי
שאל/ה:
מענק רכב בעקבות מוגבלות ברגל
21/12/2011
השאלה שלי בקשר למענק רכב. רציתי לשאול אם מגיע לי מענק לרכב בגלל הגבלה ברגל. יש לי נכות. 50% זמני ל4 חודשים. אני הולך על קביים. הודה לכם אם תתנו לי תשובה. אבי. תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ניידות
22/12/2011
עליך לעבור ועדה של משרד הבריאות לקביעת זכאות לניידות.
אליהו
שאל/ה:
בעניין הקשור למס הכנסה
21/12/2011
שלום, אני עומד להגיש בקשה לקצבת נכות כללית, ובתוך הדברים אני יזכיר שעבדתי 6 שנים ללא מס הכנסה בעבודה שלקחתי ממפעל סחורה מסויימת ועשיתי ציורים ועיטורים והחזרתי להם ובעניין זה יש לי שאלה - האם ביטוח לאומי ידווח על כך למס הכנסה
רותי
שאל/ה:
קצבת נכות לידועה בציבור
21/12/2011
אני באי-כושר לצמיתות 75% ומקבלת קצבת נכות כללית מלאה משנת 2002 אני מתכננת חיים משותפים עם חבר בסטטוס של ידוע בציבור. (בית משותף\ משק בית , חשבון משותף וכו'). בכוונתניו לדווח על כך למל"ל השאלה: האם תישלל ממני הקצבה אם בן זוגי משתכר יפה, או שאין קשר בין קצבת הנכות שלי להיותי ידועה בציבור של אדם בריא שפרנסתו טובה. בתודה רותי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת נכות
22/12/2011
עליך להודיע למוסד לביטוח לאומי על כל שינוי, שיש בו כדי להשפיע על זכאותך לקצבה או על אופן תשלום הקצבה, בתוך 30 יום ממועד השינוי (שינוי בהכנסותיך ובהכנסות בן הזוג, שינוי במצב המשפחתי, שינוי כתובת וכד’).
ירושלמית
שאל/ה:
תשלום קצבת זקנה
21/12/2011
האם תשלום קצת זקנה משתנה וכל אחד מקבל סכום אחר אם כן במה זה תלוי
לינוש
שאל/ה:
שלום לכם,שאלה לי
21/12/2011
אני מקבלת קצבת נכות,התחלתי לעבוד לאחרונה בעקבות חוק לרון , ואני מנסה להבין מה החוק בדיוק אומר, אבל אף אחד במענה הטלפוני שלהם לא ממש מצליח להסביר לי (ואפילו הודו בפני שהם בעצמם לא ממש מבינים)מה זה אומר מבחינתי,הטבלה שלהם באתר מסובכת מידי עבורי(יש לי הפרעות קשב ואני לא קולטת כלום ממנה) ואני חוששת להסתבך איתם, מה עושים?למה אנשים שעובדים שם לא יודעים בעצמם את החוק?
efrat
הגיב/ה:
מוכר מאוד הסיפור הזה
22/12/2011
גם לי קרה מקרה דומה שהתקשרתי לברר לגביי חוב למזל, אמרו לי שאין לי חוב, אבל המשכתי לקבל מכתבים שכן יש לי חווב! לא תמיד המוקדנים שם יודעים מה הולך אצלהם במקום! קראתי פוסט שמאוד מזכיר את מה שאת כותבת בדה מרקר, אומנם אין לי איך להסביר לך לגביי החוק לרון,אבל לפחות הפוסט אולי יעודד אותך קצת שאת לא לבד רק תוסיפי את הHTTP לפני הקפה cafe.themarker.com/post/2454203/?last_method=edit
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוק לרון
22/12/2011
התיקון בחוק משפר את התנאים של מי שיוצא לעבוד, ואינו פוגע בזכויות של מי שלא עובד.
עיקרי התיקון:
אם נקבעה לך דרגת אי-כושר יציבה, לא תיבדקי מחדש עם צאתך לעבודה. הסכום הכולל שתקבלי מעבודה ומקצבה, יהיה תמיד גבוה יותר מסכום הקצבה בלבד. לכן ככל שתרוויחי יותר מעבודה, כך הכנסותיך הכוללות יגדלו. תמשכי לקבל הטבות נלוות על-פי הכללים שנקבעו. רשת ביטחון למשך שלוש שנים - אם הפסקת לקבל את קצבת הנכות בגלל שהתחלת לעבוד או בגלל שהכנסותיך מעבודה עלו, תהיי מוגנת ברשת ביטחון. כלומר במשך 3 שנים מיום שהפסקת לקבל את הקצבה, אם תפסיקי לעבוד או שהכנסותיך יירדו שוב, תוכלי לשוב ולקבל את קצבת הנכות בלי לעבור בדיקה מחדש. החל מחודש יולי 2009 מקבלי קצבת נכות ובעלי הכנסות מעבודה, יקבלו קצבה לפי החוק החדש, רק אם בחרו בכך. על-פי החוק קיימת קצבה חדשה - "קצבת עידוד". קצבה זו תשולם במקום קצבת הנכות, למי שהכנסתו מעבודה עולה על הסכום שנקבע בחוק. בכך יישמר העיקרון, לפיו הסכום הכולל שתקבלי מעבודה ומקצבה יהיה תמיד גבוה יותר מקצבת נכות בלבד. על פי התיקון בחוק נקבעו 4 דרגות אי-כושר: 60%, 65%, 74% או 100%.
טלי
שאל/ה:
ופקדון בבנק שולל זכאות?
21/12/2011
אם יש לי פקדון בבנק בסכום די מכובד....זה גם שולל הבטחת הכנסה?
עד איזה סכום מקסימלי ניתן להחזיק פקדון בבנק?
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/12/2011
התנאי השני: מבחן הכנסות
הכנסותיך ממקורות אחרים: תשלומים וקצבאות של המוסד לביטוח לאומי ושל גופים אחרים, וכן הון ורכוש (לרבות רכוש שאין ממנו הכנסות, וחוץ מדירת מגורים) - אינן עולות על סכום הקצבה.
יוסי
שאל/ה:
קנס על אי דיווח שינוי סטטוס
21/12/2011
לפני שנתיים וחצי נשאתי בשנית בתקופה זו לא עבדתי וכנ"ל אשתי , דיווחנו לביטוח לאומי על שינוי סטטוס רק כעבור 4 חודשים ,במשך תקופה זו קיבלנו הבטחת הכנסה. ביטוח לאומי קנס אותנו בסכום של 10000 ש"ח ( הסכום שקיבלנו בתקופת האי דיווח) על אי דיווח על אף שלא היה לנו שום הכנסה. אני ואשתי היינו מובטלים. האם ניתן לעשות משהו בנידון??? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/12/2011
פרטי האירוע אינם מוכרים לי בפרוטרוט ולפיכך מומלץ כי תפנה ליעוץ אישי.
Yossi
שאל/ה:
הבטחת הכנסה דיווח על הכנסה
21/12/2011
1. אני מקבל הבטחת הכנסה מזה כ 1.5 שנים לפני חודשיים קיבלתי החזרי מס בגין שנים שעבדתי בסך 5.500 ש"ח האם עלי לדווח לביטוח לאומי? האם הם יכולים לקזז את הסכום מהקיצבה?. 2. אני מקבל מהמשפחה סכום חודשי שנע בין 800-1200 ש"ח עזרה האם עלי לדווח על כך? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
22/12/2011
עליך לעמוד בכללי הבטחת הכנסה של הבטל"א ובכלל זה מבחן הכנסות.
כל שינוי מהתנאים לפיהם קיבלת קצבה מחוייבים בדיווח לבטל"א.
אמיר
שאל/ה:
חידוש תשלום הקצבה לאחר הסדרת חוב
21/12/2011
כוונתי הייתה לשאול האם לאחר הסדרת החוב וירידה בהכנסה אל מתחת לרף הנדרש ע'י הבטל'א, חידוש תשלום הקצבה הינו מיידי או שנדרשת תקופת המתנה כלשהי. בתודה מראש.