פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אשתי בת 35 יש לה ניידות40% אי כושר 100% ורפואית 67% (משוקללת).חישוב שלי של כל הליקויים 110% .אשתי מקבלת ניידות +קיצבה מביטוח לאומי.היא ממתינה להשתלת מפרק ירך שאלתי היא האם לאחר השתלת מפרק ירך הניידות והקיצבה תיפגע ובאיזה אופן.?האם יש לה זכויות נוספות? האם חישוב של כל הליקויים שהוא 110% (לא משוקלל) נותן הטבות כלשהם?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ציפה
שאל/ה:
דמי אבטלה - חילופי מעבידים
22/1/2012
עבדתי אצל מעסיק מסוים במשך 9 חודשים ופוטרתי, מיד אח"כ התחלתי לעבוד אצל מעסיק אחר במשך 4 חודשים ופוטרתי שוב - האם אני זכאית לתבוע דמי אבטלה? (למעשה עבדתי ברצף למעלה משנה, אך אצל מעבידים שונים)
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
24/1/2012
את זכאית להגיש תביעה לק. אבטלה, עליך לצרף את כל תלושי המשכורת ומכתבי פיטורים. בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חנן
שאל/ה:
הנחה בחשמל לנכה 100% בעל תעודת עיוור
22/1/2012
אני מבקש להתעניין לגבי אחי שהינו נכה 100% בעל תעודת עיוור. נאמר לו כי הינו זכאי להנחה בחשמל (עפ"י נתוניו כאמור) בפניה לביטוח לאומי נאמר לו (לא רשמית) כי אינו זכאי. האמנם ? אשמח לתשובתך המלומדת תודה, חנן
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הנחה בחברת חשמל
24/1/2012
חברת החשמל מעניקה הנחה לקשישים עד 50% עד 400 קו"ט. לגבי עיוורים, לעיתים גם אם אין חוק, ייתכן ומסכימים לתת הנחה. כדאי לפנות לחברת החשמל עם תעודת עיוור. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שלמה
שאל/ה:
זכות לקבל מביטוח לאומי אבטלה
22/1/2012
בחודש נובמבר פוטרתי מעבודתי ומיד יום למחרת מצאתי עבודה ואני עובד בה כבר חודשיים וכעת אני מעוניין לעזוב לבד האם אוכל לחתום בלשכה עם המכתב פיטורים מהמעסיק הקודם ? האם אני יצטרך בשביל הביטוח לאומי גם טפסים מהמפעל החדש שאני עובד ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
24/1/2012
חשוב להצטייד עם כל המסמכים , כולל מהמקום בו אתה עובד,רצף של תלושי משכורת, ומכתבי פיטורין. בברכה עו"ס טובה יששכרי
משה
שאל/ה:
תביעה לנכות עקב מחלה
22/1/2012
בערך בשנת 2003 עזבתי עבודה מאד מסודרת עקב דיכאונות וסיוטים בלילה מאז חלפו שנים ואני טופלתי גם פסיכולוגית וגם ע"י כדורים . נכון להיום אני משתמש בקלונקס מזה 6 שנים או יותר עקב PTSD במשך השנים ניסיתי להמשיך את חיי כרגיל אבל תמיד זה היה שם כדי לשבור אותי - וככה זה מאז 2003 - ברצוני לציין שבצבא שירתתי ביחידה מאד מסווגת עם עבודת שטח מאד מפחידה - ניסתי לתבוע את צה"ל אבל לא היו לי הכוחות הנפשיים לזה - האם אני זכאי לנכות מביטוח לאומי ? כיום אני בבית לא עובד
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
נכות כללית
24/1/2012
אתה זכאי להגיש תביעה לנכות , רצוי לקבל ייעוץ מקצועי , על מנת לעזור לך למצות את זכויותיך. ,בברכה עו"ס טובה יששכרי
משה
הגיב/ה:
איך יוצרים קשר ?
24/1/2012
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
משה
24/1/2012
תוכל שלוח לי מייל ב - תרשום לי משה מפורום ומס. טלפון, ואחזור אליך ברצון..
רוני
שאל/ה:
דרישת תשלום בגין חוב מלפני כ15 שנה
22/1/2012
שלום רב קיבלנו מכתב מהביטוח הלאומי כי לפני 15 שנה ( כן זה לא טעות) שולמה לנו קיצבת ילדים גבוהה מהסכום לו אנו זכאים בטעות ( טוענים ששילמו גם לי וגם לאישתי קיצבה ). לכן אנו נדרשים להחזיר את החוב בתוספת הפרשי הצמדה. כמובן שאנו לא זוכרים את הארוע ואין בידינו ניירת או חשבונות בנק מתקופה זו. בנוסף זוהי הפנייה הראשונה של ביטוח לאומי בנושא.
א. האם יש מה לעשות בנוגע לקרן החוב? ב. האם יש מה לעשות בנוגע להפרשי ההצמדה ? ( לאור העובדה שלא היינו מודעים לחוב והפנייה מהביטוח הלאומי הגיעה בימים אלה)
שרון
שאל/ה:
הגבלה ע"י רופא תעסוקה
22/1/2012
לפני כחודשיים הוגבלתי ע"י רופא תעסוקה לעבוד 4 שעות במקום 8.5 שעות ביום, בגין מחלת לב. רופא התעסוקה וגורמים אחרים איתם התייעצתי אמרו שניתן לשלם לי את השעות החסרות מימי מחלה. היכן אני יכולה למצוא סימוכין לכך כדי להציג בפני המעסיק. אודה על תשובתכם.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי פגיעה
24/1/2012
על פי הרשאה מיוחדת מהמוסד לבטוח לאומי, רשאי המעסיק לשלם דמי פגיעה לעובדיו במקום המוסד לבטוח לאומי או בשם הבטוח לאומי (תקנה 22 לתקנות בדבר ביטוח מפני פגיעה המגיעים לעובד על פי חוק.) תוכל לקבל את הטופס בסניף הבטוח לאומי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מיטל
שאל/ה:
האם יש לי זכאות לדמי אבטלה בעקבות החלפת בעלות החברה והתפטרות?
21/1/2012
שלום, פוטרתי ב-30.10.11 מעבודתי לאחר 3 שנים מאחר והחברה נמכרה לחברה אחרת. והחל מ- 1.12.11 נקלטתי כעובדת בחברה החדשה ואני מעוניינת לעזוב. האם אהיה זכאית לדמי אבטלה במידה ואתפטר מהעבודה? תודה.
עינת
הגיב/ה:
מגיע לך אבטלה רק אם ישלך מכתב פיטורים מהמעביד!!
22/1/2012
מיטל
הגיב/ה:
זכאות לדמי אבטלה
22/1/2012
יש לי מכתב פיטורים מהמעביד הקודם. אפשר להשתמש בו לקבלת דמי אבטלה? יש לו תוקף?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
24/1/2012
את זכאית להגיש תביעה, להצטייד בכל המסמכים ותןשי משכורת, ובמקביל להתייצב בלשכת התעסוקה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אחד
שאל/ה:
דמי לידה וקבלת תוספת תלויים (נכות כללית)
20/1/2012
שבת שלום . אני מקבל נכות כללית (קצבה) ותוספת תלויים עבור אישתי (החל מהשנה) , בחודש 12 (שנה שעברה) אישתי ילדה ויצא לחופשת לידה ב 17.12 , השאלה שלי איך אני יכול לדעת לפני הגשת התביעה שלה לדמי לידה לא תפגע בזכאות שלי לתוספת תלויים עבורה (פגיעה חלקית , ביטול התוספת או איך זה עובד בכלל) .
בשלושת החודשים של לפני הלידה היא השתכרה ברוטו 4400 , 4400, 5575 . ניסיתי כל פורום אפשרי , ניסיתי 6050* , ניסתי ליסוע ישירות לביטוח לאומי ושאלתי את הפקידה גם באימהות וגם בנכות כללית ואף אחד לא יודע 100% , כולם זורקים לי תשובות שלאחר בדיקה ברשת אני רואה שהם בכלל נתנו לי תשובות שקשורות או לאבטלה , או לתחום אחר ואני לא רוצה להגיש את התביעה לפני שאני יודע בדיוק איך עובד הפרוצדורה של דמי לידה ו תוספת תלויים ...
אשמח לעזרה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי לידה וקבלת תוספת תלויים
23/1/2012
אכן, רק עם הגשת התביעה, ניתן יהיה לחשב את הקצבה המגיעה, על מנת לא לפגוע בזכויותיך.
במידה, ויהיו לך ספקות, תמיד אפשר לערער. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שירה
שאל/ה:
אבקש הבהרה-האם ניתן לקבל קצבת ניידות כשאין רכב במשפחה?
19/1/2012
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת ניידות, כשאין רכב
19/1/2012
ניתן לקבל ניידות, רק כשיש רכב. הנכה לא חייב לנהוג ברכב, הרכב חייב להיות רשום על שמו, ואפשר להוסיף לרישום קרוב משפחה או אפוטרופוס. בברכה עו"ס טובה יששכרי
עינת
שאל/ה:
"נכה נזקק" וקצבת אי כושר עבודה
19/1/2012
היי אני לאחר תאונת עבודה ומקבלת נכות זמנית 30% מביטוח לאומי, אני מקבלת מהביטוח מנהלים שלי קצבת אי כושר עבודה האם אני יכולה לקבל גם "נכה נזקק" ?
תודה , עינת
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
"נכה ניזקק"
19/1/2012
"נכה ניזקק", הוא מי שניקבעה לו נכות לזמן מוגבל, או נכות, שדרגתה זמנית והוועדההרפואית, קבעה, שעקב הפגיעה בעבודה, אין לו , אין לו הכנסה התעסוקה..
עינת
הגיב/ה:
נכה נזקק
20/1/2012
אני הבנתי מה זה "נכה נזקק" , שאלתי למרות שאני מקבלת שכר מביטוח מנהלים עקב אי כושר עבודה - האם אני יכולה לבקש נכה נזקק? הוועדה קבעה לי קיצבה חודשית על בסיס 30% זמנית , בטופס נכה נזקק שואלים האם יש לי הכנסה ?? והתשובה אכן כן מביטוח מנהלים .
zvhav
שאל/ה:
הוצאות אמבולנס- תאונת עבודה
19/1/2012
שלום רב, ביום שני 09.01.12 נשלחתי ע"י מנהלי ישיר שלי למבחן במחלקה אחרת של העבודה. שהיתי בחדר סגור מול מחשב לצורך ביצוע מבחן שעובד על בסיס זמן מוקצב . הודעתי מראש לממונים כי העניין אינו על דעתי וכי נשלחתי בכפייה לצורך הוספת מטלה לתפקידי הנוכחי. כבר עם כניסתי למקום חשתי לא טוב כתוצאה מהסיטואציה. עם סיום השלב הראשון שהוא כאמור מבחן במחשב, חשתי רע ביותר והצוות המקומי הזמין אמבולנס של מד"א. התוצאות היו דופק 120 לחץ דם 180/110 הפרמדיק הפציר בי להתפנות לביה"ח תוך שהוא טוען ומצבי חמור ושמדובר בתאונת עבודה. אני סרבתי כי רציתי לחזור לעצמי ולהתגבר על התחושות .מעולם לא היה לי מקרה כזה לפני. או שאינני יודעת שאכן זה לחץ דם . אני יודעת וברור לי שזה נבע מהלחץ שהופעל עלי לחץ ממקום העבודה , הן מהמבחן והן מההתייסות ( ובכלל לאחרונה מופעל עלי לחץ רב במקום העבודה דבר שלאחרונה משפיע מאוד על ההרגשה שלי). כח אדם במקום עבודתי טוענים שאין מדובר בתאונת עבודה ואין כל בעייה מנחינתם לשלם את הוצאות האמבולנס. תוך קבלת השובר המקורי + הצהרת הממונה הישיר שלי ( שדווח לו מיידית בזמן האירוע ע"י הצוות במחלקה ששם קרה הארוע ).השאלה היא האם אכן תאונת עבודה? האם העובדה שהמעביד מוכן לשלם את הוצאות האמבולנס אינה בבחינת לסגור את עניין ולהתנער מאחריות לגבי מה שאירע לי שלא יהיו לי תביעות בעתיד במידה שיי איזה שהוא נזק מתמשך או עתידי. כיצד עלי להתייחס? אודה להתייחסות
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תאונת עבודה
19/1/2012
במקרה שלך, ממליצה על ייעוץ מיקצועי, על מנת, שתוכל לממש את מלוא זכויותיך..
ZAHAV
הגיב/ה:
תאונת עבודה
20/1/2012
למי עלי לפנות?
י
שאל/ה:
קיצבת זיקנה ניידות
19/1/2012
תודה על התשובה המפורטת. לא קיבלתי מענה לשאלה מה יכול לעשות אדם שהגיע כבר לגיל הפרישה ולא קיבל לפני זה גימלת ניידות, אך כעת זקוק לגימלת ניידות אך לא יכול לתבוע זאת כי הוא הגיע לגיל הפרישה ומקבל קיצבת זיקנה. האם יש תביעה אחרת שאמורה להיות כגון הניידות אך שמתאפשרת להגשה לאחר גיל הפרישה ובנוסף לקיצבת הזיקנה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת זקנה וניידות
19/1/2012
עם הגעת לגיל פרישה, ולא הגשת טרם הגיל הפרישה , תביעה לניידות, אינך זכאי להגיש תביעה. מבחינת קצבת ניידות אין תחליף ניידות בגיל פרישה..
איילה
שאל/ה:
ימי מחלה לפני לידה, ודמי לידה לאחר מכן
18/1/2012
אני צפויה בע"ה ללדת בעוד 5 שבועות. בנתיים נרשמו לי 40 ימי מחלה מרופא הנשים עקב קשיים בישיבה ממושכת בעבודה. לרשותי - 27 ימי מחלה לניצול. 1. האם אוכל לנצל את ימי המחלה ובנוסף להגיש תביעה לביטוח לאומי על כך שניתנו לי מעל 30 ימי מחלה? 2. האם מקום העבודה יחשיב את ימי המחלה לפי ימי עבודה בפועל (כלומר ללא שבתות וימי שישי)?
לגבי דמי לידה - מקום העבודה נותן תלוש על ימי עבודה מלפני חודשיים. לדוגמא- בינואר מתקבל שכר עבור ימי עבודה של נובמבר. בנובמבר בקושי עבדתי בגלל שהרגשתי לא טוב רוב הזמן (בעיקר יצאתי מוקדם ואף יש בידי אישור על קיצור שעות עבודה מרופא) הבנתי שניתן לרשום מכתב לביטוח לאומי על מנת שלא יתחשבו בחודש זה לצורך חישוב דמי הלידה. השאלה היא - על איזה תלוש יסתכלו בביטוח לאומי? זה של דצמבר (החודש העוקב לנובמבר), או זה של ינואר (שאכן מדבר בפועל על נובמבר)? תודה רבה איילה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
18/1/2012
ראשית איחולי בריאות ולידה קלה ובמזל טוב,
דמי לידה משולמים לאישה עובדת שיצאה לחופשת לידה. דמי הלידה נועדו לפצות את היולדת על אובדן שכרה או הכנסתה בפרק הזמן שאין היא עובדת לרגל ההיריון והלידה. יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.
יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה.
איציק
שאל/ה:
תאונת דרכים שלא תאונת עבודה (לא בזמן עבודה)
18/1/2012
ככה עברתי תאונה דרכים עם אופנוע בתאריך 19.2.2011 כתוצאה מכך עברתי 2 ניתוחים בהרדמה מלאה של השתלת עור ברגל ימין גם בשוק וגם ביריך והייתי מאושפז מעל חודש לאחר מכן עוד כמה חודשים של טיפולים וביקורת עד שהצלקות הייתאחו לגמרי יחד עם זאת גם יש לי צלקת בראש בחלק הקדמי כתוצאה מהתאונה התיק שלי מטופל אצל עורכת דין ויחד עם זאת פניתי ילפני כמה שבועות לביטוח לאומי בבקשה להכרה לנכות כללית שבכל הזמן הזה שעבר אני סובל מכאבים ורגישות יתר מהצלקות יש לי זיהום ברגל שהושפזתי מאז בגלל הזיהום פעמים ואני בסיכון כל הזמן בגלל שהרגל שלי איננה תקינה יחד עם זאת הרגל מתנפחת לי יתר על מידה בשל הבצקת וכלי הדם שאינם תקינים ניסתי לעבוד בעבודה שהיא עבודה פיזית הרגל היתנפחה לי והזהיום חזר יום למחרת והושפזתי שוב עד היום לא קיבלתי כסף מאף אחד והרגל שלי איננה בריאה ואני לא יכול לעבוד בכל עבודה מה שמקשה עלי למצוא עבודה מה עלי לעשות ? אני מיואש מכל הגורמים באם זה מחברת הביטוח של האופנוע ובאם זה מביטוח לאומי
לגבי תשלום תחוף שניסיתי לתבוע מחברת הביטוח נענתי בסירוב התענה של חברת הביטוח היא שאינני זקוק לתשלום תחוף בגלל שאני גר אצל ההורים
הודה על הייעוץ מראש בתודה מראש איציק
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת דרכים
18/1/2012
ראשית איחולי בריאות
לפי דבריך הנך מקבל יעוץ משפטי בגין התאונה ("כתוצאה מהתאונה התיק שלי מטופל אצל עורכת דין").