פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום, הגשתי תביעה לדמי אבטלה, התביעה נדחתה מכיון שלא צברתי 300 ימי עבודה בשנה וחצי האחרונות, צברתי רק 277 וזאת מכיון שהייתי בחל"ד 98 יום ועוד 3 חודשים של חל"ת כהמשך לחת"ד. אני יודעת שהחל"ד נספר. אני רוצה לערער על ההחלטה, האם יש סיכוי? האם יתחשבו בזה שרציתי להיות עם ביתי עוד קצת?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
נטע שלום
19/1/2010
מאחר ואינך עומדת בתנאיו של החוק אשר דורש 300 ימי עבודה, הרי שלמצער לא קיים סיכוי לערעור, גם אם המדובר ברצון אנושי להיות עם הבת.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום ביטוח לאומי ונזיקי גוף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
צחי
שאל/ה:
עבודה חלקית בתקופת אבטלה
19/1/2010
חתמתי כחודשיים אבטלה לאחר שפוטרתי, ונותרו לי עוד ימי זכאות. אתחיל לעבוד במהלך החודש משרה חלקית (כ-1/4 מימי החודש). איך אני ממשיך לחתום אבטלה באופן בו יושלמו לי דמי האבטלה למשרה מלאה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
צחי שלום
19/1/2010
ברגע שאתה מתחיל לעבוד אינך זכאי עוד לדמי אבטלה.
בכבוד רב ובברכה,
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
איציק
שאל/ה:
מתי עליי להגיש תביעת נכות
19/1/2010
אני בתאונת עבודה שהוכרה ע"י ביטוח לאומי ויש ברשותי אישור מחלה עד 01/02/2009 ( 93 יום ממועד קרות התאונה) מתי עליי להגיש תביעה לנכות בעבודה מפני שאנני יכול עדיין לחזור לעבוד , לפי מה שהבנתי אנני יכול להגיש עכשיו מפני שאז אאבד את הימים שמגיעים לי כדמי פגיעה , ומה הפרצודרה ואם קובעים לי נכות זמנית אז ישלמו לי רטרואקטיבית לאחר 91 יום
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
איציק שלום
19/1/2010
את התביעה יש להגיש רק לאחר שמשולמים לך 91 ימים על מנת שלא לאבד את הזכאות של 100% אובדן כושר.
אפי
שאל/ה:
זכאות להבטחת הכנסה - דום נשימה בשינה
19/1/2010
אני חולה בדום נשימה בשינה שכוללת הפרעות רבות מאוד של השינה, כל זאת אחרי טיפול מתאים ולפי דברי הרופאים המטפלים אין מה לעשות יותר. הפסדתי כבר שתי עבודות בגלל הבעיה הזו. רציתי לדעת באופן כללי האם אני צריך לנסות לקבל הבטחת הכנסה או שאין סיכוי. בתודה מראש!
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אפי שלום
19/1/2010
ראשית באם אינך עובד יש להגיש תביעה לנכות כללית בשל הדום בשינה.
שנית, ניתן לנסות לקבל הבטחת הכנסה.
בכבוד רב ובברכה,
אברהם
שאל/ה:
חוב לביטוח הלאומי
19/1/2010
שלום, אני נכה וקיבלתי קצבת נכות מהביטוח הלאומי עד לפני כחצי שנה. לפני כ4 שנים פתחתי עסק עצמאי. במשך הזמן הנ"ל הביטוח הלאומי המשיך לשלם את הקצבה. לאחרונה קיבלתי דרישה להחזר רטרואקטיבי של כל סכומי הקצבה מתאריך פתיחת העסק, למרות דיווח לרשויות המס ותשלום ביטוח לאומי המתאים להכנסות המדווחות במשך 4 השנים האחרונות. האם לביטוח הלאומי יש יכולת לחייב אותי להחזיר את הסכומים? האם אין בדיווח לרשויות המס משום "הודעה" על שינוי בהכנסותי?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אברהם שלום
19/1/2010
נכה אשר מקבל קצבת נכות אינו אמור לשלם דמי ביטוח לאומי.
מאידך יש את העניין של שינוי בהכנסות.
הייתי מציע לשלוח מכתב למוסד לביטוח לאומי ולברר את פשר החוב.
כרמית
שאל/ה:
חייל בשרות וביטוח לאומי
18/1/2010
שלום, האם לחייל בשרות סדיר עם אישור עבודה צריך לשלם ביטוח לאומי משכר עבודתו?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
כרמית שלום
18/1/2010
החייל אינו צריך לשלם.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזיקי גוף
פיני
הגיב/ה:
תשלומי ביטוח לאומי לחייל עובד
27/2/2011
זה לא נכון יש עדיין אחוז מסויים שהחייל משלם. חלק קטן כ 0.42%
פיני
הגיב/ה:
המשך תגובה לחייל שעובד האם חייב בביטוח לאומ
27/2/2011
יש לציין ש"דמי בריאות" (להבדיל מדמי ביטוח לאומי) חייל אינו חייב בהם . דמי הבריאות נועדו לזכות את העובד בשרותי רפואה הציבוריים .
איציק
שאל/ה:
מה קורה לאחר שעוברים 91 יום
18/1/2010
אני בתאונת עבודה שהוכרה ע"י ביטוח לאומי , יש ברשותי אישור מחלה מעבר ל 91 הימים שמשולמים לי כדמי פגיעה , לא אוכל לחזור בחודשיים הקרובים למקום עבודתי , מי ישלם לי עבור החודשיים הללו ומה הפרצדורה , ובמידה ואחזור אחרי 5 חודשים וישר יפטרו אותי האם אהייה זכאי לדמי אבטלה ? התלוש האחרון שלי הוא עבור חודש אקטובור אשתקד .
רחל
שאל/ה:
זכאות לקיצבת זיקנה.
16/1/2010
שלום, למרות שאמי מדווחת בביטוח לאומי על 154 חודשי עבודה לאורך השנים , בהגיעה לגיל הפרישה נמסר לה כי אינה זכאית לקיצבת זיקנה. אם כך - מהם הקריטריונים שמקנים קיצבת זיקנה? תודה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
רחל שלום
18/1/2010
להלן הזכאות לקצבת זקנה
תנאי זכאות - השלמת תקופת אכשרה (ביטוח)
60 חודשים בתוך 10 השנים האחרונות שקדמו לגיל המזכה בקצבת זקנה (החל מגיל פרישה) או 144 חודשים או 60 חודשים לפחות, ובלבד שמספר החודשים שהייתה מבוטחת מיום שנעשתה תושבת ישראל בפעם הראשונה גדול ממספר החודשים שלא הייתה מבוטחת.
פטורים מתקופת אכשרה – גרושה, אלמנה, עגונה, אישה לא נשואה, שעלתה לארץ לפני הגיל שנקבע בחוק, אישה נשואה שבן זוגה אינו מבוטח, וכן אישה שקיבלה קצבת נכות כללית בחודש שקדם לחודש, שבעבורו היא זכאית לקצבת זקנה.
לאור כך עולה על פניו כי אמך מבוטחת, אני הייתי ממליץ לשלוח מכתב למוסד לבירור העניין.
ניצן
שאל/ה:
מצב יוצא דופן - דמי לידה
15/1/2010
נכנסתי להריון שני בעת שהייתי בחופשת לידה מילדי הראשון. כשהסתיימה חופשת הלידה לא רציתי לחזור לעבוד בשל מצבי (בהריון + ילד בן 3 חודשים) עתה, לאחר שילדתי, האם אני זכאית לדמי לידה ? בביטוח לאומי קיבלתי תשובות שונות מנציגים שונים ... תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
ניצן שלום,
18/1/2010
להלן לתנאי הזכאות דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה: 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע. מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע . לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.
על פניו מאחר ולא חזרת לעבוד אינך זכאית לדמי לידה בגין הילד השני.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי הגוף וביטוח לאומי
ש
שאל/ה:
צמצום 50% הכנסה וקצבת נכות
15/1/2010
שלום, שואלת שוב בפרוט כי קודם לא היה ברור. נקבעו לי 100% נכות רפואית לשנה עקב מחלה. חזרתי לעבוד בחצי משרה. לצורך בדיקת צמצום של 50% בהכנסה הביטוח הלאומי עושה ממוצעים של השכר ברבעונים בשנה שקדמה לתאריך הקובע. השאלה היא האם הם עושים ממוצע של השכר שקיבלתי בפועל כפי שמופיע בתלושי המשכורת, או שהממוצע הוא על השכר בניקוי דמי מחלה שהמעביד שילם כל חודש במידה והיו לי ימי מחלה במשך השנה שלפני התאריך הקובע (כפי שמפורט בטופס 5 חלק ב שהמעסיק ממלא ומגישים יחד עם הטפסים להכרה בנכות.) יש לציין שאני מקבלת שכר מלא על ימי מחלה החל מהיום הראשון כך שמבחינתי אין הפחתה בשכר אם הייתי חולה בחודש מסויים. אם הם מחשבים משכורת קובעת בניכוי דמי המחלה שהמעביד שילם, על תקופה שהייתי בה חולה הרבה, המשכורת הממוצעת הקובעת יוצאת הרבה יותר נמוכה מהמשכורת שבאמת קיבלתי ואז אין מבחינתם צמצום של 50% בהכנסה למרות שבפועל כן היה. מקווה שהצלחתי להבהיר את השאלה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
ש שלום
18/1/2010
את צריכה לפנות אל המוסד לביטוח לאומי ולהסביר להם בדיוק מה שהסברת לי ולצרף תלושים קודמים ללא דמי מחלה ולבקש שיתבססו אליהם.
ש
הגיב/ה:
תודה והמשך
18/1/2010
האם זה נתון לשיקול דעתם אם להתבסס על תלושי המשכורת או על הטופס שהמעביד מילא? הם לא יגידו לי שהחוק זה להפחית את דמי המחלה ולא מעניין אותם אם המשכורת שלי לא מושפעת מימי מחלה? תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
ש שלום
19/1/2010
התשובה שלילית, צרפי תלושים קודמים ובמכתבך תעמדי על ההבדלים.
בכבוד רב ובברכה,
אנני
שאל/ה:
אישור תקופת העסקה לבטוח לאומי
14/1/2010
האם תקופת "הודעה מוקדמת" נחשבת לתקופת עבודה לדיווח לבטוח לאומי .? תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אנני שלום
18/1/2010
באם הינך עובדת במועד ההודעה המוקדמת אזי התקופה נחשבת לתקופת עבודה לדיווח לביטוח לאומי.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזקי גוף
אנני
הגיב/ה:
אישור תקופת העסקה - הבהרה
18/1/2010
ואם לא עבדתי בתקופת ההודעה המוקדמת ? וקבלתי שכר בגין התקופה "הודעה מוקדמת" - האם לא נחשב לתקופת עבודה ??
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אל אנני
18/1/2010
עם קיבלת שכר ושולם ביטוח לאומי אזי מדובר בתקופת העסקה
סוזי
שאל/ה:
ביטוח לאומי לעבודה זמנית
14/1/2010
האם צריך לשלם או לקבל?
סוזי
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
סוזי שלום
14/1/2010
באם אתה עובד בעבודה זמנית כשכיר אצל מעסיק, אזי המעסיק צריך לשלם עבורך דמי ביטוח לאומי.
באם העבודה הזמנית היא בתור עצמאי אתה צריך לשלם עבורך דמי ביטוח לאומי
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזקי הגוף וביטוח לאומי
גרגורי
שאל/ה:
רעייתי הפורשת לגמלאות
12/1/2010
שלום רב לכם! רעייתי בת 63 עומדת לפרוש לאחר שנים רבות והחברות בקופה (פנסיה צוברת) מזכה אותה ב-67% פנסיה מסתבר שהיא עבדה בשרות המדינה (עובדת מדינה)34 חודשי עבודה נוספים האם יש לה זכאות להשלמה ל-70%.? והאם יש לה זכאות להחזר כספי כלשהו? אציין שסה"כ היו לה 449 חודשי עבודה. (ועובדה זו היא כבר משמחת מאד) תודה גרגורי
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
גרגורי שלום
13/1/2010
לא מצאתי את ההקשר בשאלה לביטוח הלאומי ומשכך השאלה צריכה להיות מופנית לפורום דיני עבודה.
בכבוד רב ובברכה,
גרגורי
הגיב/ה:
תודה
13/1/2010
שלום לען"ד רונן! תודה על בדיקתך אבדוק בפורום שהמלצת ואעדכן אותך
אריה
שאל/ה:
חופשת מחלה עקב ניתוח לצעיר בן 20
12/1/2010
שלום, אחייני בן 20 עבר ניתוח לחיבור הכתף. הוא היה חייל בעת האירוע וצה"ל החליט לממן לו את הניתוח, אך לשחרר אותו משרות באופן זמני. לאחר הניתוח נקבעו לו חמישה חדשי החלמה אשר במהלכן אסור היה לו לעבוד.
מי אמור לשלם את המחייה שלו באותם חדשים? צה"ל? ביטוח לאומי?
כאמור הוא היה אזרח באותו זמן.
תודה,
אריה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אריה שלום,
13/1/2010
באם אחיינך נפצע במהלך שירותו הצבאי מי שאמור לשלם לו בגין התאונה הוא משרד הבטחון אגף השיקום ולא המוסד לביטוח לאומי, ולכן על אחיינך להגיש תביעה למשרד הבטחון.
בכבוד רב,
רן
שאל/ה:
סעיף 150 בטוח לאומי
11/1/2010
אני עצמאי ונפצעתי במשחק ספורט (ללא מגע עם שחקן אחר) נבדקתי מייד ע"י רופא והגשתי תביעה מיידית הבטוח הלאומי התנער בטענה כי לא היה "גורם חיצוני" בתאונה זו. מה ניתן לעשות ומה הסכויים להצלחה? תודה!