פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
יש לי 10% נכות על ברך שמאל לצמיתה(מיניסקוס) ועוד 19% לצמיתה על ברך ימין (שיחזור רצועה צולבת+מיניסקוס)וזאת לאחר ועדה שהפחיתה לי מ20% על ברך ימין. לאחר עיון בתקנה 19 - דרגת נכות באיבר זוגי (דרגת הנכות לרגל פגימה באבר זוגי אחד כשהאבר האחר פגום מקודם, תיקבע על-ידי צירוף פגימות שני האברים וניכוי הפגימה הקודמת) רציתי לדעת האם אני יכול לתבוע את הצירוף של השניים וכך למעשה לחזור לדרגת נכות מעל 20%. איבדתי את הגימלה החודשית בעבור אחוז אחד שהורידו לי באופן תמוהה ואני לא יודע מה לעשות.
לתשובתכם ועצותכם אודה.
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
תקנה 19 - נפגעי תאונות עבודה
26/10/2009
שלום רב, ראשית, לא מסרת האם מדובר בפגיעה עקב העבודה - אם כן, לכאורה, יש מקום לבקש צירוף הפגימות - באמצעות טופס בל/210 - יש לוודא שהינך עומד בקריטריונים - פגיעה ניכרת בכושר העבודה עקב האופי המצטבר של הפגימות+ירידה ניכרת בשכר... בנוסף, אין מספיק פרטים על נסיבות ההפחתה בגין ברך ימין... - אולי ניתן עדיין להגיש ערר על ההחלטה? בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
Rafi
שאל/ה:
ניידות
25/10/2009
אני בעל 89% נכות רפואית (100% אי כושר) שניהם קבועים.
לפני כ 5 שנים ניגשתי לבדיקה בפני ועדת ניידות שקבעה כי אני זכאי ל 50% הנחה על המע"מ של הרכב.
לפני כחודש, לאור הרעה במצבי הרפואי, ניגשתי לועדת הניידות.לאחר בדיקת הועדה נשלח אלי מכתב ובו רשום: "...הועדה עומדת לשנות את סעיף\שיעור מוגבלות בניידות. כתוצאה מהחלטה זו שיעור זכויותיך יבוטלו. יש לך אפשרות למשוך את בקשתך לבדיקה חוזרת בועדה המחוזית או את הערר שהגשת וזאת ע"י הודעה בכתב למזכירת הועדה". או חילופין להופיע בועדת ערר שהחלטתה תהיה סופית.
מה הכוונה בהחלטה? האם זה אומר שבמידה ואמשוך את בקשתי אז אשמור על זכויותי הקודמות (50%), או שהכוונה היא אחרת?
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
ניידות
25/10/2009
שלום רב, הכוונה היא אכן שבמידה ותמשוך בקשתך ל"החמרה", דרגת מוגבלותך בניידות תישאר/תעמוד על 50%. בכל מקרה, אם אכן יש הרעה במצבך הרפואי - ובמיוחד הרעה במוגבלויות הקשורות לניידות (גפיים תחתונות...) - אז עליך לפעול לצורך מימוש זכויותיך - מומלץ להיעזר בליווי מקצועי של עו"ד. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
סיון
שאל/ה:
השחמת דמי לידה
23/10/2009
ילדתי לפני כ-4 חודשים והארכתי את החופשה ב-3 חודשים. במהלך התקופה קיבלתי ממעסיקי תגמולים נוספים(משכורת 13,פרמיה) כיצד ניתן לתבוע הפרשים לדמי הלידה ששולמו לי כבר לאחר הלידה מביטוח לאומי
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת דמי לידה
25/10/2009
שלום רב, תוכלי לשלוח לביטוח לאומי מכתב ובו נתוני דמי לידה שקיבלת, נתוני שכר קודמים ונתוני השכר החדשים - תשלחי לביטוח לאומי בדואר רשום ותעקבי אחר טיפולם בנושא דרך מרכז המידע שלהם (6050*). בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
נגם אחמד
שאל/ה:
אבטלה לאחר פיטורין ללא הודעה מוקדמת
21/10/2009
המעסיק פיטר אותי ללא הודעה מוקדמת וסרב לתת לי את הפצויים שמגיעים לי על תקופת שנתיים גם כן סרב לחתום לי על טופס האבטלה והביטוח לאומי לא מסקים לתת לי כסף בלי החתימה של המעסיק
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
25/10/2009
שלום רב, במקרה זה רצוי לקבל ייעוץ משפטי...- תוכל לפנות, בין השאר, לסיוע המשפטי (חינם) הסמוך למקום מגוריך - בת"א הכתובת היא רח' הנרייטה סולד 4, טל' 03-6932777 בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
נתן
שאל/ה:
לשכת תעסוקה - מסירת פרטים
20/10/2009
אני מקבל דמי אבטלה. עכשיו מצאתי לי מקום עבודה חדש. כשהודעיתי על כך לפקידה בלשכת התעסוקה היא דרשה ממני את שם החברה שמקבלת אותי לעבודה ומס' עסק מורשה של אותה חברה. השאלה היא: האם יש חוק שמחייב אותי למסור ללשכת התעסוקה פרטים שכאלה (את מקום העבודה מצאתי בלי שום סיוע מצד הלשכקה) . בפורום לדיני עבודה קיבלתי תשובה שזה לא קשור לדיני עבודה. אז אולי פה יש אפשרות לברר? תודה.
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
לשכת תעסוקה - מסירת פרטים
25/10/2009
שלום רב, מכיוון שאתה מקבל דמי אבטלה (מהמדינה), לשכת התעסוקה מבקשת פרטים על מקום עבודתך החדש. אם מלוא הפרטים שמסרת אכן נכונים, מדוע אתה חושש/נמנע מלמסור את הפרטים הנדרשים? - אולי לשכת התעסוקה מתכוונת לפנות לאותו מקום עבודה ולברר האם הם זקוקים לעובדים נוספים וכדו' - זאת ועוד - אתה יכול לשאול בלשכת העבודה מה הסיבה שהם מבקשים הפרטים?- לאיזה מטרה? - האם יש סעיף חוק המחייב אותך... בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
דנה
שאל/ה:
החזרים מביטוח לאומי
19/10/2009
המעסיק שלי עשה טעות בתלוש השכר שלי ובשל כך שילמתי במשך חודשים ארוכים ביטוח לאומי ומס בריאות בעודף
האם ניתן לקבל החזרים של סכומים אלו ואם כן למי לפנות וכיצד
תודה
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
החזרים מביטוח לאומי
25/10/2009
שלום רב, המעסיק הוא שצריך להחזיר לך מיידית את הכספים שגבה מימך בעודף, וזה לא משנה אם מדובר בטעות. במקביל, המעסיק שלך יברר אם גם הוא הפריש/שילם עבורך סכומים גבוהים יותר לביטוח הלאומי. בכל מקרה, המעסיק חייב להחזיר לך את הכספים מיידית ולא להפנות אותך אל הביטוח הלאומי... בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
שרה פ.
שאל/ה:
קוצב דפיברילטור ודרגת נכות
15/10/2009
שלום רב לכם! לפני שנה הושתל בי קוצב דפיברילטור קבוע,ואני אמורה לעבור ועדה רפואית במל"ל,חברתי בדקה בספר המבחנים של המל"ל,לקביעת אחוזי נכות ע"פ הפגיעה,ושם מצויין שקוצב דפיברילטור מזכה ב-100% נכות. 1.האם הועדה יכולה לסטות מהאמור בספר,ומספיקה העובדה שיש בי קוצב דפיברילטור והיא מחייבת אותם ל-100% נכות ללא שיקול דעת? בתודה רבה שרה פ.
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
קוצב דפיברילטור ודרגת נכות
18/10/2009
שלום רב, בהנחה שהגשת תביעה לנכות כללית - ראשית, וועדות רפואיות הן מאוד "יצירתיות" ויכולות, ע"פ ס' 14 לתקנות הביטוח הלאומי, לקבוע נכות "מותאמת" וכדו' - ולכן, הוועדה לא מחוייבת לדבר. אבל, גם אם תקבלי 100% נכות רפואית, בשלב השני ביטוח לאומי בודק האם איבדת את כושרך להשתכר עקב בעיותייך הרפואיות (בהנחה שאינך עובדת...) - קרי, בכדי לקבל קצבת נכות כללית עלייך לקבל דרגת אי כושר הנעה בין 60% ל- 75% ורק אז תקבלי קצבה בפועל. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
שרה פ.
הגיב/ה:
קוצב+נכות+תגובה לעו"ד אשכנזי
19/10/2009
עו"ד אשכנזי הנכבד! בראש וראשונה תודה רבה על התייחסותך,ברצוני להוסיף שחברתי הטעתה אותי( וברור שלא בכונה)ובכן השתלת קוצב דפיפרילטור מזכה ב-100% ,רק לנכי צהל והבטחון,וזה על פי תקנות הנכים-תגמולים ושקום- וזה מופיע במבחנים לקביעת הדרגה. לעומת זאת בספר הזהה לגבי תאונות עבודה אין זכר לקוצב דפיברילטור,ולכאורה יש כאן אפלייה לטובת נכי צהל,ו ב צ ד ק!, אך האם אני יכולה לבקש מהוועדה להסתמך על המבחן לנכי צהל" ולהשוות אותי באחוזים דומים,זה לא הגיוני ולא צודק ששיוך לקבוצות שונות במשק, משנה את דרגת נכותו של אדם,האיברים זהים לכל בני האדם באשר הם,ולכן נראה לי שבמישור הכללכלי יש הצדקה מלאה לשדרוג נכי צהל ,אך חייבת להיות התאמה בנכות עם רמת תגמולים נמוכה יותר ,מה דעתך המקצועית על הנ"ל בבקשה ובתודה שרה פ.
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
קוצב+נכות+תגובה לעו"ד שי אשכנזי
20/10/2009
שלום רב, לעניין השוואת תנאי נכי עבודה לנכי צה"ל, דובר על כך רבות, וקצרה היריעה מלדון בנושא במסגרת זו. בהנחה שמדובר בתביעת נכות כללית, ביטוח לאומי מסתמך על מבחני הנכות לנפגעי עבודה המותאמים גם לנכות כללית... בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
/שרה פ
הגיב/ה:
תגובה נוספת לעו"ד אשכנזי +מבחני נכות
20/10/2009
שלום לך ויום טוב! אני בפרוש ציינתי, שאין להשוות בין נכי צהל לנכי עבודה,אך זאת ,רק מהפן הכלכלי דהיינו הגדלת סכום הקצבות לצהל לעומת נכי עבודה! שאלתי הנה שאם בטוח לאומי מסתמך (כדבריך) בנושאי נכות כללית על מבחני נכות מעבודה,אז מדוע שהבטוח הלאומי לא יסתמך לגבי מבחני הנכות,(איברים ואחוזי נכות),על מבחני צהל. והתשלום יהיה שונה ולטובת צהל.אודה לך אם תשיב לי על כך,ואגב אני מוכנה להיאבק על זה לטובת הכלל כי זה לא צ ו ד ק תודה שרה
יוסי
שאל/ה:
תשלום על ידי ביטוח הלאומי
13/10/2009
שלום רב
אני עובד שנתיים ועלי לעבור בסוף החודש ניתוח להשתלת כליה. עקב הניתוח לא אוכל לעבוד במשך חודשיים. הגשתי את כל הטפסים הדרושים לביטוח הלאומי אך הם דחו את בקשתי בטענה שאני מרוויח 5000 שקלים ורק אם לא אעבוד יותר מ-3 חודשים-שאחזור אליהם. אני שואל- כל חיי שילמתי ביטוח לאומי וכשאני זקוק להם הם מפנים לי את גבם-מדוע? מה עם החוק החדש שאמור לעודד אנשים לצאת לעבודה? ממה אתפרנס בחודשים בהם אשהה בבית בלית בררה? אבקש את תשובתכם. מודה לכם מאד על כל סיוע
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
תשלום ע"י ביטוח לאומי
14/10/2009
יוסי שלום רב, במסגרת נכות כללית יש תקופת המתנה של 3 חודשים ולכן ביטוח לאומי צודקים. ציינת שאתה עובד- מקום עבודתך אמור לכסות חלק ניכר מימי מחלתך. בנוסף, האם יש לך ביטוחים פרטיים? בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
טלי
שאל/ה:
תשלום בט"ל למטפלת
13/10/2009
לום, בקרוב אמורה להתחיל לעבוד אצלי מטפלת במשרה חלקית שאינה מעונינת בתשלום בט"ל מסיבותיה שלה. 1. האם ניתן לשלם לה בט"ל באיזושהי דרך ללא ידיעתה ו/או בעילום שם? 2. האם יש תוקף לחוזה . מסמך משפטי שניתן להחתים אותה עליו בו היא מודה שהיא ביקשה שלא לבטל בט"ל וכל חוב כספי שיגרם יוטל עליה ולא עלינו?
3. אם הענין עם המטפלת לא יסגר, כנראה שיעבדו אצלי ביביסיטריות מתחלפות (על בסיס יומי או דו שבועי- עדיין לא נסגר הפורמט). האם ניתן לשלם להם דמי בט"ל תחת הכותרת "מטפלת" מבלי להצמיד את פרטיהן האישים שהרי הן מתחלפות ואין טעם למלא כל פעם טופס חדש?
תודה , טלי
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
תשלום בט"ל למטפלת
14/10/2009
שלום רב, מטפלת היא "עובדת" ומעסיק חייב! לשלם בט"ל עבור עובד המועסק אצלו, לרבות עבור מטפלת. -לעניין מטפלות מתחלפות- עלייך לברר ישירות מול הביטוח הלאומי. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
אהרון
שאל/ה:
חידוש נכות כללית
11/10/2009
נקבעה לי נכות כללית של -% ,ושולמו לי כספים ממועד קרות האירוע ושנה אחת נכות כללית זמנית 67% ,נכותי מבחינה רפואית אינה ברת תיקון ואף מחריפה,מה הדרך היעילה ביותר לחידוש דמי התשלום,בוועדת הרפואית הבאה מילבד אישורים עדכניים,יש לציין שפרנסתי נפגעה מעל 50% בהכנסותי,אודה לכם על תשובתכם
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
חידוש נכות כללית
11/10/2009
שלום רב, עם תום נכותך הזמנית, עליך אכן להציג אישורים רפואיים עדכניים לפיהם המצב הרפואי נותר על כנו או החמיר, וכן להראות כי עקב מצבך הרפואי אינך מסוגל להתפרנס למחייתך...(דרגת אי כושרך לעבוד הנה 50% ויותר). בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
שלומית סטרוגנו, עו"ד
הגיב/ה:
חידוש נכות כללית
11/10/2009
אהרון שלום רב,
ראשית, אומר כי שאלתך לא ברורה דיה, היינו, לא ברור האם יש לך נכות קבועה???!!! האם אתה עובד כיום??? וכו'..
מכל מקום, באופן כללי, באפשרותך להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקצבת נכות כללית לפי טופס בל/7801.
כמו כן, יצוין כי, קצבת נכות משולמת למי שעקב נכותו צומצם כושרו להשתכר ב-50% לפחות.
בברכה, שלומית סטרוגנו, עו"ד
***המידע בפורום זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת אי אילו הליכים או לאי נקיטתם של אי אילו הליכים. הסתמכות על האמור בפורום זה הנה על אחריות הקורא בלבד וכפועל יוצא, האחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור בפורום זה, תחול על הקורא בלבד.
MANOSSS
שאל/ה:
תאונת עבודה וועדות
10/10/2009
ב21\9 נפלתי בזמן העבודה כשעליתי לאוטובוס בו עבדתי ,אני ממש מקצר הייתי לפני התאונה איש בריא בגוף ובנפש והיום אני שבר כלי , מכל הבחינות בכל אני מאשים את המעביד שלי וביטוח לאומי המוסד השם שלהם ממש מתאים להם המוסד הם מתנהגים אל כלל ישראל כמו לנחקרים שקרנים ורמאים גם לאחר שהם מכירים בתאונות ושולחים טופס הכרה בתאונה רק שהם כותבים מה שהם רוצים גם בתקצירי הוועדות אם אדם לא שם לב למה הפקידה רושמת דבר אחר ממה שאתה מדבר , כך היה לי לפני שחודש ויותר זומנתי לחוות דעת מומחה עור במלל ירושלים יש צורך לציין שחודש לפני הייתי בחוות דעת מומחה בפ"ת פרופ שבדק ונתן חוותדעת שגם אני וגם המלל ערערנו , טירטרו אותי לירושלים וכשהיגעתי לשם אמרה לי הפקידה שיש לי וועדת ערער ושלושה רופאים ואז החל וויכוח שאני לא זומנתי לוועה כי אם לחוות דעת מומחה הויכוח הגיע לטונים גבוהים לא כל שכן ששני הפרופ הסכימו שיש לי חוות דעת ולא ועדה ,לבסוף הסימו המלל והפרופ אברהם זלוטוגורסקי המומחה לעור לתת חוות דעת מומחה ,הוא בדק אותי ב15\9וגם שם כתבה הפקידה הפוך ממה שאני ציינתי ולא הסכמתי לחתום רק לאחר שייקבלו את הטפס שלי לתיק ככה חולפת שנה שלמה של הטרדות טלפוניות יום יום בדיקות וועדות ומושכים אותי באף ומתעללים בי במתן אישורים של פגיע ברך ואני פגוע נפש כל זאת בגלל המעביד והביטוח הלאומי אני משלם לביטוח הלאומי כבר 45 שנה ולא קרה דבר אבל שיש לי זכויות של נפגע הם משלמים עם היד רועדת ונותנים לי לבקש את זכויותי כמו קבצן העומד בפתח אם הייתי שאגיע למצב זה הייתי בורח ממדינה זו לפני 40 שנה אני ממש מתבייש במצב שנקלעתי אליו בגלל גופים אלה שכל עוד אתה הכספומט שלהם שאפשר למצוץ ממך אתה 10 שאתה צריך לקבל מהם???? אתה 0 בואו נשמע מי מהקוראים יכול לעזור העיצה ששוה זהב אבל לא משלמים עליה !
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה וועדות
11/10/2009
שלום רב, מסיפורך עולה כי עברת סבל רב בטיפול מול הביטוח הלאומי והוועדות. אי לכך, מומלץ שתפנה לעו"ד שייצג אותך מולם - אין עיצת קסם אחת - זוהי התנהלות נכונה לכל אורך הדרך מול הביטוח הלאומי - התנהלות נכונה תבטיח זכויותיך לעתיד, כפי שמגיע לך. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
ג.ש
שאל/ה:
מחלת fmf - תביעת ביטוח לאומי
9/10/2009
ברצוני לדעת האם ישנה עילה לתביעת ביטוח לאומי על אחוזי נכות עקב מחלת fmf.
תודה מראש על העזרה.
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
מחלת FMF
11/10/2009
שלום רב, FMF נמנית על קבוצת מחלות המכונות מלות חום מחזוריות – periodic fever . במחלות אילו מדווחים החולים על התקפי חום המתרחשים אחת לתקופה מסוימת . החום מלווה בחלק מהמקרים בדלקות באיזורי גוף שונים. בכל המחלות הללו הסיבה לחום ולדלקות אינה נובעת מזיהום אלא מהפעלה בעודף של תאי מערכת החיסון וחומרים נוספים הקשורים לפעילות מערכת החיסון. אשר על כן, אם בנוסף למחלה זו יש בעיות רפואיות נוספות ו/או המחלה גורמת לאי כושר להשתכר, ניתן לבדוק הגשת תביעה לנכות כללית - שוב, רק במקרים קשים הגורמים לאובדן כושר עבודה של 50% ויותר. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
יונתן
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה לסטודנט שפוטר
8/10/2009
שלום,
אני סטודנט לתואר ראשון, בשנה ג. עבדתי במהלך השנתיים האחרונות בעבודת אבטחה, בה עבדתי בסופי שבוע - ימי שישי ושבת, ועוד לילה או שתיים במהלך השבוע. סה"כ הגעתי לממוצע משכורת של כ7000 ש"ח. לצערי פוטרתי מעבודתי בסוף חודש ספטמבר. ראיתי שסטונדטים לא זכאים לדמי אבטלה וברצוני לברר את העניין הזה. אמנם אני סטודנט וקשה למצוא עבודות שמתאימות ללו"ז שלי (שכן אני לומד חמישה ימים בשבוע באוניברסיטה העברית ) אך עובדה שכן עבדתי ולכן נראה לי הגיוני שמגיעים לי דמי אבטלה.... מה הדין? האם עצם היותי סטודנט פוטרת את הביטוח הלאומי לתת לי דמי אבטלה?
תודה מראש,
יורם
הגיב/ה:
דמי אבטלה לסטודנט
14/10/2009
סטודנט לתואר ראשון, שלומד תוכנית לימודים מלאה והתפטר כדי ללמוד, לא יהיה זכאי לדמי אבטלה. סטודנט שעבד בתקופת לימודיו ופוטר מהעבודה, יכול להיות זכאי לדמי אבטלה. סטודנט יכול להיות זכאי לדמי אבטלה בחופשת הקיץ, אם הוא עומד ביתר תנאי הזכאות.
יונתן
הגיב/ה:
אז אני זכאי או לא?
16/10/2009
החלק הראשון של תשובתך לא רלבנטית - מדברת על התפטרות. אני פוטרתי. חוץ מזה מה זה התשובה הזאת "יכול להיות זכאי", אני פוטרתי במהלך הלימודים שלי, האם אני זכאי כן או לא. זו תשובה של כן או לא. מה קשור עכשיו יכול להיות זכאי.
גילת
שאל/ה:
דחיית תביעה אבטלה
7/10/2009
קיבלתי דחיית אבטלה מהביטוח הלאומי בטענה שלא צברתי מספיק ימים וזאת למרות שהגשתי להם תלושים של 19 חודשים והטענה הנוספת היא שלא התקיימו ביני לבין מעסיקי יחסי עובד מעביד,המעביד הינו בעלי אך כאשר התחלתי לעבוד אצלו עדיין לא היינו נשואים ובשל היותנו זוג כאשר נכנסתי להריון ותבעתי שמירת הריון ומענק לידה חקרו אותי ואישרו לי את התביעה במלואה.מאז הלידה לא חזרתי לעבודה גם בגלל גידול ביתי הבכורה וגם כתוצאה מכך שהעסק נסגר בשל פירוק שותפות.
האם הם צודקים?
תודה רבה מראש
יורם
הגיב/ה:
דמי אבטלה לאישה יולדת
14/10/2009
ישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת.
לימור
שאל/ה:
אחוזי ניידות לנכה - ביטוח לאומי
6/10/2009
בתי אריאל בת ה5 מוכרת כנכה בשיעור 100% מאז הייתה בת 3.5 חודשים. לפני כשנה וחצי עברנו ועדה לקביעת אחוזי ניידות, אריאל קיבלה 40 % לצמיתות. לפני כחצי שנה חלה החמרה נוספת במצבה ואנחנו נזקקים לשתי עובדות זרות השוהות בביתנו. לצורך ההתניידות המשפחתית אנחנו צריכים להחליף את רכבנו המשפחתי לרכב היכול להסיע מספר גדול יותר של נוסעים ויכול להכיל בתא המטען את עגלת הנכים של אריאל. האם ניתן לבקש בדיקת ועדה ודיון מחודש כדי לעדכן את אחוזי הניידות המאפשרים לנו היום רק את תו הנכה לרכב? נשמח לייעוץ ועזרה
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
אחוזי ניידות לנכה - ביטוח לאומי
11/10/2009
שלום רב, יש לפנות למשרד הבריאות בתביעת ניידות, לצרף מסמכים רפואיים עדכניים המעידים על הנכות ובעיית הניידות (בהנחה שהנכות קשורה בעיקר לגפיים התחתונות...) - רצוי לפנות למשרד הבריאות באמצעות עו"ד שייצג אתכם. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד