פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום רב. אני גרושה + 2. כרגע בחופשת לידה. על הילדה הראשונה אני מקבלת מזונות לפי הסכם מזונות מגרושי. הילד השני נולד ב 4.12.2009. לפני הלידה היתי שכירה. ברצוני לשאול האם באפשרותי להגיש תביעה להבטחת הכנסה כאם חד הורית +2? מה שאור הקצבה בערך אני אוכל לקבל?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אירה שלום
13/1/2010
את בהחלט יכולה להגיש תביעה להבטחות הכנסה, שעור הקצבה יקבע בהתאם לשכר שלך בהתאם לחישובים של פקיד התביעות
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום ביטוח לאומי ונזיקי גוף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יצחק
שאל/ה:
שאלה נוספת - תביעת נזיקין
9/1/2010
אני בתאונת עבודה והחלקתי במדרגות מפני שהמדרגות היו רטובים , לצערי לא היו עדים , האם זו עילה לתביעת נזיקין ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תוספת תשובה ליצחק
10/1/2010
בהחלט יש מקום לתביעת מקום העבודה מאחר ובשל רשלנותו (מדרגות רטובות) החלקת.
חשוב לציין כי המוסד לא מפצה אותך על מלוא הנזק שנגרם לך ולפיכך חשוב לתובע את המזיק.
בכבוד רב ובברכה,
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יצחק
שאל/ה:
מה עליי לעשות לאחר 91 יום
9/1/2010
אני בתאונת עבודה ומחר אני מגיע ל 91 יום אך עדיין אינני כשיר לחזור לעבודה מה עליי לעשות ואת מי עליי לתבוע וממי אקבל שכר , עד עכשיו ביטוח לאומי שילם ומעכשיו מי עליו לדאוג לי
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
יצחק שלום
10/1/2010
לאחר 91 ימים עליך להגשי תביעה לקביעת דרגת נכות על מנת שיוכלו להעמיד אותך בפני ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי ולקבוע לך נכות זמנית ו/או נכות לצמיתות.
נכה צהל
שאל/ה:
תשלום ביטוח לאומי?
7/1/2010
אני נכה צהל משנת 2001. בשנים 2001 ועד 2007 לא עבדתי כלל. היום (אחרי 8 וחצי שנים) קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שאומר כי אני חייב 9000 ש"ח + 5000 ש"ח קנס והצמדה על התקופה שלא עבדתי ולא שילמתי ביטוח לאומי. הייתכן?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שלום רב
13/1/2010
בהיותך נכה צה"ל אתה זכאי לפטור בתשלומי המוסד לביטוח לאומי במקרים מסוימים,
אני הייתי ממליץ לפנות למוסד לביטוח לאומי במכתב על מנת להסדיר את הסוגייה.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזיקי הגוף
מומיי
שאל/ה:
חוק התיישנות לתשלום
6/1/2010
אני משלם מזונות על הילד שלי החל משנת 96. לפני כשבוע ימים, המוסד לביטוח לאומי שלח לי מכתב על כך שאני צריך לשלם בעבור תשלום של אוגוסט 98 ואפריל 99, אז בזמנו שלמתי דרך רשות הדואר ואני לא יודע איפה הקבלות על מנת לבדוק זאת. האם אין חוק התיישנות לכך שהם רק עכשיו פונים אליי? האם הם יכולים לעשות זאת? (עבר יותר מידיי זמן, אני משער ששילמתי אך אין לי דרך להוכיח זאת).
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
מומי שלום
13/1/2010
במקרה האמור , אם אין ספק בדבר קיומו של החוב, אין מניעה חוקית החלה על המוסד לביטוח לאומי מלהפעיל את סמכותו לגביית החובות האמורים; ותקופת זמן ניכרת, שחלפה ממועד היווצרות החוב, אינה שוללת מהמוסד לביטוח לאומי את הזכות לתבוע את תשלומו.
כאשר קיימות נסיבות מיוחדות, שהביאו אותך לאי תשלום דמי הביטוח כחוק, ניתן לפנות אל המוסד לביטוח הלאומי בבקשה לבטל או להקטין את הקנסות, שהוטלו עליך בגין החוב.
רויטל
שאל/ה:
אבטלה בזמן הריון
6/1/2010
הפטרתי מעבודתי לפני כחצי שנה כשביתי בת חצי שנה, בכדי לגדל את הילדה, התחלתי להחתים רק לפני כחודש וכרגע אני בהיריון האם יש מצב שאני אקבל מעל חצי שנה אבטלה, בגלל ההיריון?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שלום רויטל
13/1/2010
דמי אבטלה
תקופת האכשרה לדמי אבטלה נקבעת מהיום הראשון בו את מתיצבת בשירות התעסוקה ונבדקת אחורה במהלך 18 חודשים האם צברת 360 ימי עבודה למי שעבד בשכר חודשי או 300 ימי עבודה למי שעבד בשכר יומי.
עם סיום עבודתך,עלייך להתיצב בשירות התעסוקה כדי לשמור על תקופת האכשרה הרשומה מעלה.
אם סיבת הפסקת עבודתך היא פיטורין/סיום העסקה,
את ממשיכה להגיע להרשמה באופן שוטף ותהיי זכאית לדמי אבטלה.
בהיותך בהריון,יהיה עלייך להתיצב רק פעם בחודש.
לשאלתך,לא תקבלי דמי אבטלה מעבר למותר בחוק.
בכבוד רב ובברכה,
ש
שאל/ה:
צמצום הכנסה וקצבת נכות
5/1/2010
שלום, רציתי לדעת האם בחישוב המשכורת הקובעת לפני הצמצום בהכנסה מחושבת משכורת ברוטו או משכורת בניכוי ימי מחלה, למרות שבתלוש המשכורת שקיבלתי היתה משכורת מלאה רגילה (שכללה תשלום עבור ימי מחלה)
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
ש שלום
13/1/2010
נא לחדד השאלה, השאלה לא ברורה.
בכבוד רב ובברכה,
ליאת
שאל/ה:
הבטחת הכנסה עם רכב
5/1/2010
אבי מקבל שנים קצבת הבטחת הכנסה. לפני מספר ימים הגיע מכתב ובו ביטול הקצבה וכן קנס של 38000 ש"ח. הסיבה היא לטענתם שלאחי החייל (בן22) יש רכב. אומנם אחי באמת חייל המשרת בשב"ס אך יש לו אישור עבודה והוא מפרנס את עצמו. כמו כן הרכב שקנה הוא פיאט אונו (שנת 94) שעלותו 2500 ש"ח. מיותר לציין כי המצב בבית בכי רע ועכשיו אף יותר לחוץ ומתוח . ושאלתי היא האם המערכת כל כך רעה ? האם רכבו של אחי קשור בצורה כלשהי לאבי? מה בעצם אומר החוק? מחכה לתשובתכם...תודה מראש
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
ליאת שלום
10/1/2010
אחד הקריטריונים לכך שאדם לא זכאי להינות מהבטחת הכנסה הינה היותו בעלים של רכב או משתמש ברכב. ההגיון הפשוט מאחורי דבר זה אומר שאם יש לך כסף להחזיק רכב אין צורך בכך שתשולם לכך הבטחת הכנסה.
אולם באם אחיך יוכיח כי הרכה ינו בבעלותו הבלעדית וכי הוא בשימושו ולא קשור לאב בשום צורה אזי יהיה אביך זכאי להבטחת הכנסה.
אירנה
שאל/ה:
שאלה בנושא קצבה לנכות כללית
5/1/2010
עקב מחלת סרטן השד הגשתי תביעה לביטוח לאומי לנכות כללית. ב-14.12.09 עברתי וועדת רפואית. עדיין לא קיבלתי החלטה של הועדה. פיטרו אותי מעבודה מ-10.12.09 האים אני צריכה לחתום בלשכת תעסוקה? האים אפשר לקבל ביחד קצבה לנכות כללית ודמי אבטלה? מה מגביל את הסכום המשוכלל? יש לי זכות לקבל דמי אבטלה אחרי קבלת קצבה לנכות זמני? תודה. אירנה
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
שאלה בנושא קצבה לנכות כללית
5/1/2010
אירנה שלום, אני ממליץ שתגישי במקביל הן תביעה לנכות כללית והן תביעה לדמי אבטלה. -קצבת נכות כללית, גם אם תאושר, יש תקופת אכשרה/המתנה של 3 חודשים. כמו כן, יש וועדות רפואיות, וועדות אי כושר...- זה לוקח הרבה זמן. לעניין דמי אבטלה, ההליך מהיר הרבה יותר. @לא ניתן לקבל במקביל 2 קצבאות. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד מומחה לנזקי גוף ולמימוש זכויות רפואיות
מירי
שאל/ה:
שמירת הריון מאורטופד
5/1/2010
אני עצמאית בהריון קיבלתי שמירת הריון מאורטופד בעקבות ההריון אין ביכולתי לעבוד
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
למירי
10/1/2010
את זכאית לקבלת תשלום עבור שמירת ההריון.
בהצלחה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי הגוף וביטוח לאומי
שלומי
שאל/ה:
נכות מלידה-ייעוץ
5/1/2010
שלום אני בן 31,נולדתי עם 4 אצבעות בלידה אצבע,הרגל שלי נפוחה וגדולה במידה מאז שנולדתי,חש כאבים אם הינני לובש נעליים לזמן ממושך ,חש מוגבלות-מה עליי לעשות? נורא התביישתי בלספר,אף פעם לא העליתי את הנושא בפני עורך דין. מה מגיע לי? האם ניתן לקבל במידה ונקבע לי נכות מסוימת,את מה שפספסתי מהשנים שעברו??
שלומי
הגיב/ה:
תיקון בהודעה-המשך
5/1/2010
אני בן 31,נולדתי עם 4 אצבעות מאז שנולדתי-הרגל שלי נפוחה וגדולה במידה מאז שנולדתי,חש כאבים אם הינני לובש נעליים לזמן ממושך ,חש מוגבלות-מה עליי לעשות? נורא התביישתי בלספר,אף פעם לא העליתי את הנושא בפני עורך דין. מה מגיע לי? האם ניתן לקבל במידה ונקבע לי נכות מסוימת,את מה שפספסתי מהשנים שעברו??
אתי
שאל/ה:
תשלום לעובדת משק בית בזמן תאונת עבודה
4/1/2010
עובדת משק ביתי נפגעה בתאונת עבודה אצל מעסיק אחר. (חופשת מחלה של חודש וחצי). האם עלי לשלם לה ימי מחלה?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אתי שלום
4/1/2010
במידה והמעסיק האחר מעסיק אותה על פי דין הרי שהוא מחויב לדאוג לזכויות שלה ואחת מהן היא תשלום ימי מחלה.
לכן מאחר והעובדת לא נפגעה בתאונת עבודה אצלך, אין לך כל חובה לשלם לה.
גלעד
שאל/ה:
שילמתי מעט מדי מקדמות ב"ל - יש ניכוי מס על תשלום ההפרש?
4/1/2010
שלום
אני עצמאי, בשנת המס 2009 שילמתי מקדמות נמוכות מדי לביטוח לאומי ולכן אצטרך לשלם להם את ההפרש. האם על תשלום ההפרש גם אקבל ניכוי מס הכנסה בגובה 52% מדמי הביטוח הלאומי (אני יודע שזה לא כולל את דמי ביטוח הבריאות), כפי שאקבל על המקדמות ששילמתי? אם כן, כמובן שהניכוי יהיה בשנת המס 2010...
תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
גלעד שלום
4/1/2010
התשובה חיובית גם על תשלום ההפרש תקבל ניכוי מס הכנסה בגובה 52% מדמי הביטוח הלאומי.
ימית
שאל/ה:
שאלה בנושא שביתת לשכת התעסוקה
3/1/2010
שלום רב,
אני אמורה מחר להתייצב בלשכת התעסוקה לתחום אבטלה. היה והם שובתים מה קורה? תהיה חסרה לי חתימה... איך זה מתנהל? תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
ימית שלום
4/1/2010
במידה ויש עיצומים לא יראו את הפעם שבה לא קיבלת חתימה כאי התייצבות מצידך.
איינה יהלומי
שאל/ה:
ועדה רפואית שנייה
3/1/2010
שלום רב! בדרך לעבודה, שברתי את כף הרגל ובועדה רפואית קבעו לי נכות זמנית ל6- חודשים 30% ,לאחר התקופה הנ"ל ,זומנתי לועדה נוספת ,האם לדעתכם וידיעתכם יש צורך לציין בועדה לקביעת נכות את העובדה שאני סובלת מאוסטופורוזיס{בריחת סידן} דבר שמעקב את ההחלמה.או שהדבר אינו קשור להחלמה או לשבר?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
איינה שלום
4/1/2010
אין צורך לציין זאת אני מניח שזה מופיע במסמכים הרפואיים והוועדה תתייחס לכך במהלך הדיון בעניינך.