פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
איינה יהלומי
שאל/ה:
ועדה רפואית שנייה
3/1/2010
שלום רב! בדרך לעבודה, שברתי את כף הרגל ובועדה רפואית קבעו לי נכות זמנית ל6- חודשים 30% ,לאחר התקופה הנ"ל ,זומנתי לועדה נוספת ,האם לדעתכם וידיעתכם יש צורך לציין בועדה לקביעת נכות את העובדה שאני סובלת מאוסטופורוזיס{בריחת סידן} דבר שמעקב את ההחלמה.או שהדבר אינו קשור להחלמה או לשבר?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
איינה שלום
4/1/2010
אין צורך לציין זאת אני מניח שזה מופיע במסמכים הרפואיים והוועדה תתייחס לכך במהלך הדיון בעניינך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אני
שאל/ה:
הקפצה לשאלה שלא נענתה
1/1/2010
נניח וקיבלתי קיצבת נכות כתוצאה מהחלטת ו.רפואית של קרן הפנסיה והבנאדם מקבל כתוצאה מהחלטתת הועדה הרפואית של קרן הפנסיה הוחלט לתת פנסית נכות מהקרן פנסיה הוותיקה בה הוא בוטח ואו מחלה בשיעור של 100% נכות והקיצבה שהוא מקבל הינה בהתאם לשנות הוותק שניצברו לזכותי בקרן הוותיקה, האים גם כאן מותר לו לקבל אבטלה או קיצבה ממשהב"ט?ללא כל קשר הרי קיצבת נכות מהקרן ואו דמי ואבטלה יש בהם תשלום מס כפול הן לביטל"א והן לבריאות וניתן לעשות הצלבת מידע
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה
1/1/2010
שלום רב,
אין בקבלת קצבה מקרן הפנסיה כד לפגוע בזכויות אחרות שמגיעות לך על פי חוק לרבות, ביטוח לאומי ו/או משרד הבטחון.
אייזיק
שאל/ה:
אי תשלום משכורת במועד
1/1/2010
אני בתאונת עבודה כחודשיים בחודש הקודם מעסיקי שילם לי משכורת ואילו בחודש הנוכחי עדיין לא שולמה לי המשכורת למרות שהעברתי לו את אישורי המחלה לפני כשבועיים ( אני במחלה עד סוף ינואר) המעסיק מנסה לפטר אותי בטענה של העידרות מעבודה בחברה יש לציין שהמעסיק הוא מעסיק תקנה 22 והוא בוחר כנראה להתעלם מאישורי המחלה שניתנו לי ע"י רופא המשפחה ולא רופא פרטי , הוא מטיל ספק באמינותי ודורש שאבדק אצל רופא תעסוקתי מטעמו אך אינני נייד אני מרותק למיטה מה עליי לעשות ??? היום ראשון לחודש והמשכורת לא נכנסה .
Miki
שאל/ה:
זכויות מטעם ביטוח לאומי
1/1/2010
אדם שנהג באופנוע שאינו מבוטח בביטוח חובה (האופנוע בבעלותו), עבר תאונת דרכים. כתוצאה מהתאונה נפגע בחוט שדרה ואובחן כטטרפלג. מהן זכויותיו מבחינת ביטוח לאומי??
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה למיקי
1/1/2010
מיקי שלום,
באם המדובר בתאונת עבודה, אזי אותו אדם זכאי לקבלת פיצוי מענף נפגעי עבודה.
במידה ולא הוא זכאי לפיצוי במסגרת של נכות כללית.
כמו כן, באם פגיעתו מונעת ממנו ללכת הוא זכאי לקצבת ניידות.
בנוסף, אם הוא מרותק למיטה ומוגבל בתפקודו הוא זכאי לסיעוד.
בכבוד רב,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום ביטוח לאומי ונזיקי גוף.
קרן לוי
שאל/ה:
תהליך הדיווח של מטפלת לביטוח לאומי
30/12/2009
אני מתחילה להעסיק מטפלת מחודש ינואר כמה ביטוח לאומי עליי לשלם עבור שכר של 3800 בנוסף, כיצד מתבצע תהליך הדיווח מול ביטוח לאומי?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
קרן שלום
1/1/2010
שאלתך מתאימה לפורום דיני עבודה, למרות הקשר לביטוח לאומי, לפיכך יש להפנותה אליהם.
vera
שאל/ה:
חיסכון בבנק לזוג פנסיונרים
29/12/2009
שלום! האם יש הגבלה לחיסכון בבנק לזוג פנסיונרתם מקבלים אבטחת הכנסה מביטוח לאומי?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
ורה שלום
1/1/2010
אין שום הגבלה לחיסכון בבנק לסוג פנסיונרים שמקבלים אבטחת הכנסה מביטוח לאומי
מירה
שאל/ה:
תביעה לקצבת נכות
26/12/2009
שלום, אבי בן ה80 חולה בcll - מקבל טיפול כימוטרפיה דרך הפה לא באופן קבוע אלא לפי הצורך- האם הוא זכאי לקצבת נכות? ואם כן כמה אחוז? תוכל להדריך אותי איך למלא את טופס התביעה בצורה נכונה?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
למירה שלום
26/12/2009
נכה בנכות כללית מוגדר כדלקמן:
נכה" - תושב ישראל ותושבת ישראל שאינה עקרת בית נכה, שמלאו לו/ה 18 שנים, ועדיין לא הגיע/ה לגיל פרישה, שעקב ליקוי גופני, שכלי או נפשי ממחלה, מתאונה או מלידה
מאחר ואביך הגיע לגיל הפרישה - 67 אצל גברים הוא אינו זכאי לקצבת נכות.
אבידור
שאל/ה:
זכאויות בגין נכות
26/12/2009
שלום לבני בן ה 10 נפסקו 50% נכות בגין הפרעות קשב וריכוז עם בעיות נפשיות . האם אני זכאי להטבות נוספות מערב לתשלום החודשי ? תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לאבידור
26/12/2009
אבידור שלום ילדך זכאי להטבות בהתאם לתקנות הביטוח הלאומי (דמי מחיה, עזרה ללימודים וסידורים לילד נכה), התשנ"ח-1998.
אייזיק
שאל/ה:
ניסיונות לפטר בזמן תאונת עבודה
24/12/2009
אני כרגע בתאונת עבודה וקיבלתי תעודת המשך מחלה מרופא המשפחה אך מעסיקי ממש דורש מימני להיבדק אצל רופא תעסוקתי שעובד יחד עם מקום עבודתי , רופא המשפחה רשם לי שאיני יכול לעבוד בעבודתי ובכל עבודה אחרת זה לא אמור לספק את מעסיקי ? , בכל אופן קיבלתי רמזים ממכרים שלי במפעל שרוצים לפטר אותי ואני בטוח ב 99 אחוז שלאחר שאסיים את תאונת העבודה יפטרו אותי ולכן המעסיק מחייב אותי להיבדק אצל הרופא התעסוקתי של המפעל ואני כמעט בטוח שהרופא התעסוקתי ירשום לי שאני אוכל לעבוד בתפקיד יותר פשוט ואז כאילו במשאבי אנוש יפטרו אותי על זה שלא מצאו לי משרה שהולמת למוגבלתי ולכן בלי שום קשר יש לי חבר שעובד איתי באותה המחלקה והוא שבר את הרגל ונעדר כ 3 חודשים מהעבודה ורק לאחר 3 חודשים שנגמרו לו ימי המחלה דרשו מימנו ללכת לרופא תעסוקתי , אין לי בעייה ללכת לרופא תעסוקתי ניטרלי אך במפעל מתעקשים שזה יהייה הרופא תעסוקתי שלהם והם ממש מחייבים אותי פעמיים לא הלכתי והשאלה מה הם יכולים לעשות לי אם לא אלך עד שלא אסיים את המחלה הרי אני בטוח שבכל מקרה הם יפטרו אותי ואני מעדיף שזה יהייה לאחר שאסיים את מחלתי לכן אני מושך את הפגישה עם הרופא תעסוקתי , בכל אופן שילמו לי כבר על ימי מחלה בחודש שעבר , שאלתי הנוספת היא האם יכולים לעכב לי את התשלום עבור החודש הנוכחי אם לא אלך לרופא תעסוקתי , ושאלה נוספת היא בקשר לשעות החופשה שמגיעים לי יש ברשותי כ 300 ימי חופשה ומותר לי לצבור רק 200 ואני צריך לנצל את 100 ימי החופשה עד סוף השנה ולא המעסיק מוחק לי אותם שאלתי היא כזו אני מחודש11 בתאונת עבודה וכמובן שאינני יכול לנצל את ימי החופשה שאני חייב לנצל האם המעסיק אכן יכול למחוק לי אותם
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אייזיק שלום
26/12/2009
נא ראה תשובתי לאיציק.
בכל הקשור לדיני עבודה אני ממליץ לפנות לפורום דיני עבודה.
ורד
שאל/ה:
קורס מקצועי בחופשת לידה
24/12/2009
האם בתקופת חופשת הלידה עובדת שכירה יכולה לצאת לקורס מקצועי מטעם מקום עבודתה מבלי שתקבל תשלום על כך? (6 מפגשים שבועיים, 8 שעות כל אחד) אם לא - האם קיים בביטוח לאומי מנגנון אליו ניתן לפנות על מנת לנסות ולהסדיר מקרים חריגים כגון זה?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
ורד שלום
24/12/2009
לגבי הסידור בינך לבין מקום העבודה זה עניין לדיני עבודה ומומלץ לפנות לפורום לדיני עבודה.
לגבי הביטוח הלאומי, אין מנגנון שכזה, אלא שכל אדם מעל גיל 18 חייב בדמי הביטוח ובמקרה שלך גם אם לא תעבדי תהי חייבת בתשלום דמי הביטוח, אלא אם כן מעסיקך ישלם על תקופה זו.
בכבוד רב, רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזקי הגוף וביטוח לאומי
ורד
הגיב/ה:
קורס בחופשת לידה - הבהרה
24/12/2009
אני חושבת ששאלתי אינה מתחום דיני העבודה - בהסכמתי לא ישולמו ע"י המעסיק שכר או דמי ביטוח לאומי עבור ימי הקורס שנערך במהלך חופשת הלידה (הרי קיים איסור ע"פ חוק לעבוד בשכר במהלך החופשה). שאלתי: האם מבחינת ביטוח לאומי עצם השתתפותי בקורס מטעם מקום העבודה במהלך חופשת הלידה יכולה להוות בעיה ?
א
שאל/ה:
זכאות לאבטלה ולימודים בזמן אבטלה
24/12/2009
שלום, התפטרתי מעבודתי לאחר שחלה הרעה משמעותית בתנאי עבודתי, מבחינת יחסי עבודה, ועירפול הגדרות תפקידים וכו'. התייעצתי עם עו"ד והוא טוען שיש עילה אך יהיה מסובך להוכיח את הדבר. שאלותי: 1. האם יש מצב בו ביטוח לאומי מקבל את טענותי כמקרה בו אי אפשר היה לדרוש ממני להישאר בעבודתי, גם אם ייתכן שמבחינתה משפטית ועקב סיבוך המקרה אין בידיי 'הוכחה' חד משמעית, וכמובן שעובדים אחרים שהיו עדים למקרה מנועים מלעזור לי...? בקיצור, האם יש לי סיכוי לקבל אבטלה, גם אם בית המשפט לא בטוח יפסוק לטובתי בעניין פיצויים? 2. אני מעוניינת להרשם לקורס של 4 חודשים, פעמיים בשבוע בערב, עם אופציה להשתלבות במקום זה בסיום הקורס (קורס שאינו דרך אכשרה מקצועית של לשכת התעסוקה). האם לימודים אלה מבטלים את זכאותי לדמי אבטלה? תודה מראש.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לא
24/12/2009
שלום רב,
באם בית הדין לא יפסוק כי פוטרת לא תוכלי לקבל דמי אבטלה, שכן אלה משולמים רק במקרה של פיטורים.
eizhik
שאל/ה:
תאונת עבודה והמעסיק לא הצהיר לביטוח לאומי
23/12/2009
אני בתאונת עבודה כרגע ואמור לחזור רק בעוד כחודש לעבודה , אני במצב רוח ירוד ולא עונה לטלפונים של מעסיקי , האם אני חייב לענות לו ? הוא רוצה שאבדק ע"י רופא תעסוקתי מטעמו אך אינני יכול לצאת מהבית אני שוכב כל היום , מנסים לכפות עליי בכל דרך ללכת לרופא תעסוקתי , אגב עבר כבר חודש וחצי ועדיין המעסיק לא הצהיר לביטוח לאומי על התאונה , כנראה שבחודש הקודם שולם לי משכורת על חשבון ימי המחלה שלי , יש ברשותי כ 800 שעות , מה עליי לעשות , האם להמשיך ולהתעלם ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לאיציק
24/12/2009
איציק שלום,
למרות שנותר לך חודש לעבוד, אני סבור כי התעלמות ממעסיקך היא אינה הדרך הנכונה לפעולה, שכן המעביד עלול לפטר אותך בטענה של העדר שיתוף פעולה עמך ובכך שאתה למעשה פוגע בעבודה השוטפת במקום העבודה.
אחת הדוגמאות לחוסר התקשורת בינכם הוא שהמעביד לא הצהיר לביטוח הלאומי על התאונה וחבל, כי הזמן פועל רק לרעתך, והמעביד תמיד יוכל לטעון שלא שיתפת פעולה למרות שהוא ניסה להתקשר אליך וכך תאבד זכויות במוסד לביטוח לאומי.
בהצלחה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזיקי גוף.
רבקה
שאל/ה:
חוב לביטוח לאומי אי תשלום דמי ביטוח
23/12/2009
חברתי בסביבות גיל ה- 25 קבלה מכתב מביטוח לאומי בגין אי תשלום דמי ביטוח לאומי. התשלום נושא קנסות וריביות. יש לציין כי חברתי באה מבית עני מאד. עקב העניות השוררת בבית לא למדה אף מקצוע שיכולה להתפרנס מזה. כמו"כ היא לא עובדת. האם יש אפשרות שביטוח לאומי יתחשב במצב הכלכלי ויבטל את החיוב?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה לרבקה
23/12/2009
רבקה שלום,
בהחלט יש מקום שחברתך תפנה אל המוסד לביטוח לאומי עם אסמכתאות המוכיחות את המצב הכלכלי הקשה שבו היא שרויה, על מנת שהמוסד יוכל או לצמצם את החוב, או לפרוס את החוב ובמקרים נדירים יוכל לבוא לקראת חברתך מעבר למה שצוין לעיל.
לכן רצוי וכדאי לעשות זאת בהקדם שכן החוב צובר הפרשי הצמדה וריבית בכל יום שחולף.
בכבוד רב, רונן גביש עו"ד מומחה בתחום ביטוח לאומי ונזיקין
הדסה
שאל/ה:
קצבת זקנה לתושבת ישראל
23/12/2009
שלום. 1. אני בת 67 מחודש 7/09 הנני תושבת ישראל (בהדגשה על תושבת ולא אזרחית) האם אני זכאית לקבל קצבת זקנה? אם כן כמה? 2. אני מקבלת קצבת שאירים האם קצבת הזקנה מבטלת או פוגעת בקצבת השאירים. תודה על תשובתכם המהירה הדסה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
הדסה שלום
23/12/2009
לפי גילך הנך זכאית לקצבת זיקנה החל מגיל 65 ומגיעות לך שנתיים החזר באופן רטרואקטיבי
הדסה
הגיב/ה:
בהמשך לשאלה קצבת זקנה
24/12/2009
ראשית כל, תודה על התשובה המהירה. שנית האם קצבת הזקנה פוגעת בקצבת השאירים, או שאמשיך לקבל אותו סכום כרגיל? כמו"כ כיצד מחושבת קצבת הזקנה?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה להדסה
24/12/2009
במידה ואת זכאית גם לקצבת זקנה וגם לקצבת שאירים , תקבלי קצבת זקנה מלאה ונוסף עליה מחצית מקצבת השאירים המגיעה לך.
בכבוד רב,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזיקי הגוף