פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה למירב לגבי דמי אבטלה
11/11/2009
מירב שלום,
באם מדובר בנתונים העולים מתלושי השכר, את יכולה לבקש מהמעסיק את התנאים החדשים בכתב ולגשת ללשכת התעסוקה בתירוף תלושי השכר ולהראות שם שחלה הרעה בתנאי העבודה ולפיכך ההתפטרות דינה כפיטורים.
באם מדובר על שינוי ביחס אזתי תצטרכי ליתן הצהרה שלך על השינוי ביחס עליך שהביא אותך להתפטר ויש לראות זאת כפיטורים.
מכל מקום עומדת לך הזכות להגיש תביעה לפיצוי פיטורין לבית הדין האזורי לעבודה ושם תוכלי אף להשתמש בפסק דין לטובתך באם יינתן בלשכת התעסוקה ולהראות שנפסק שפוטרת בשל הרעה בתנאים.
חשוב ביותר - יש להירשם כבר מרגע הפסקת העבודה בלשכת התעסוקה על מנת שתוכלי להיות זכאית לתקופה זו רטרואקטיבית לכשתוכר ההתפטרות כפיטורים כדין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מורן
שאל/ה:
שמירת הריון לאחר חופשה ללא תשלום
10/11/2009
שלום רב מקווה אקבל מענה לתשובתי, אני נמצאת החל מ.2.11 בשמירצ הריון שטרם הוגשה בפועל(צריך לחכות 30 יום)
אני נשואה,בהריון מטיפולי הפרייה ממושכים.
ההריון החל כשלישייה וכעת אני עם תאומים עברתי הפחתה של עובר אחד.
נמצאת ב"ה בחודש שביעי.
עכשיו פה מתחיל הת"סביך" להריון נכנסתי בחודש מאי. אבל מאחר וכל טיפול הוא טיפול ארוך ומצבי הנפשי בטיפול זה היה קשה מאד(לאחר שנתיים+ של טיפלים והפלה אחת ברקורד מאמינה שאתם מבינים) בחרתי לצאת לחופשה ללא תשלום החל ממאי כלומר עוד במהלך הטיפול. שהיצי בית ללא שכר עד עכישו וגם עכשיו עד שאגיש את הטפסים. היום הייתי ביטוח הלאומי במטרה לבדוק מה כמה למה ואיך לגבי שמירת הירון ממה שהבנתי מהם אני לא אקבל את שמירת ההריון..ביררתי ככה על הדרך עם המסמכים וזה לא שהגשתי כי עדיין מוקדם להגיש. רק ביררה לי הפקידה וטענה שבגלל שהייתי בחופשה לא תשלום שהחלה לפני שהייתי בהריון אני לא זכאית.להריון בפועל נקלטתי ב28.5 אבל לפי חישוב רפואי וגם מה שכתוב בשמירה זה 12.5 וכאמור מה1.5 אני בחופשה ללא תשלום.עניין של 11 ימים...
אני ממש מיואשת להגיש וחושבת כבר לא להגיש.
האם אין התחשבות במצבי בגלל הטיפולים? עבדתי שנתיים ברצף וכאנמור לא פוטרתי ולא התפטרתי רק חופשה ללא תשלום מרצוני.
מה לעשות האם אכן אקבל סירוב?.?
ושאל הנוספת בדבר דמי הביטוח(התשלום לביטוח הלאומי)לא שיחמתי עד עכשיו עבור מאי עד עכשיו. האם אני מחוייבת בתשלום או שבגחח היותי נשואה אני פטורה מכך? ואם אני חייבת בתשלום יש לכם צושג כמה זה יעלה והאם עם ריהבת? ביררתי עם עשרות פקידות טלפוניות שלא אמרו שאני צריכה לשלם לכן לא ידעתי.
יש מה לעשות במידה שאקבל סירוב? האם כדאי להגיש ולצרף מכתב של מה שכתבתי לך בדבר הטיפולים וכו"? במידה ודבר לא יעזור וגם ערעור,האם אני יכולה להגיש הבטחת הכנסה או אבטלה מעכישו או שמאוחר מידי? מקווה שתוכלו לעזור לי ולענות על שאלותיי לאור נסיונכם הרב,תודה
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
שמירת הריון לאחר חופשה ללא תשלום
11/11/2009
מורן שלום רב, קצרה היריעה מלענות על כל שאלותייך, אבל אנסה בכל זאת: אם יצאת לחל"ת עקב מצבך הנפשי, עלייך להצטייד במסמכים רפואיים המאשרים זאת. לאחר מכן, תפני לביטוח לאומי ותבקשי להגיש בקשה מיוחדת בעניינך - יתכן ויאשרו לך לפנים משורת הדין. בכל מקרה, כדאי להגיש בקשה בצירוף מסמכים המוכיחים את מצבך - גם אם לא יאשרו, עדיין תקבלי מכתב רשמי מביטוח לאומי ואז יהיה קל יותר להתמודד אם סיבת הדחיה... בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
מיטל
שאל/ה:
מעמדו של פרילנס
10/11/2009
עו"ד אשכנזי שלום, ראשית, תודה על תשובתך. שנית, בטרם פניתי לפורום של ביטוח לאומי פניתי לפורום של דיני עבודה ושם הפנו אותי לביטוח לאומי. בכל אופן, אבקש לחדד את השאלה - באם נצבר לי חוב של 16,000 ש"ח רטרואקטיבי, האם אפשר לפרוס לתשלומים? והאם התשלום במלואו נופל על כתפי הפרילנס? תודה,מראש, מיטל
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
מעמדו של פרילנס...
11/11/2009
מיטל שלום רב, אם נוצר חוב, ניתן יהיה לפרוס אותו לתשלומים. על פי חוק, ייגבו ממך ריבית והצמדה. תוכלי להגיש בקשה לביטול קנסות שהוטלו עלייך, אם הוטלו (בד"כ מבטלים הקנסות). - לא להזניח - ללכת ולסגור החוב באופן מסודר. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
מיכאל
שאל/ה:
שירות התעסוקה - הפניית בעל מוגבלות (10% נכות), לעבודה פיזית
9/11/2009
שלום, נפגעתי כתוצאה מתאונה בעבודה וקיבלתי 10% נכות לצמיתות דרך ביטוח לאומי. כיום הגשתי תביעה להבטחת הכנסה ובהתייצבויותיי בלשכת התעסוקה מפנים אותי לעבוד בעבודות פיזיות אשר אין ביכולתי לעסוק בהם. כשטענתי זאת בלשכת התעסוקה אמרו לי שאני חייב ללכת לכל פנייה שלהם מאחר ולא הודעתי להם מהתחלה על המוגבלויות שלי. האם רשאים לנהוג כך, והאם סירובי לעבודה פיזית בשל מוגבלותי ימנע את זכאותי להבטחת הכנסה? תודה
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
שירות התעסוקה - הפניית בעל מוגבלות
11/11/2009
מיכאל שלום רב, לא ציינת מהי המוגבלות. עליך להציג בפני שירות התעסוקה מסמכים המעידים על מוגבלויותיך (מסמכים רפואיים, החלטת הוועדה הרפואית וכדו') - אם לדוגמא נפגעת בגב התחתון, לא אמורים לשלוח אותך לעבודות הכרוכות בהרמת משאות כבדים וכדו'. בכל מקרה, אתה יכול לבקש משירות התעסוקה (או לפנות עצמאית) הפניה לרופא מומחה לרפואה תעסוקתית אשר יקבע היקף מוגבלויותיך, ואז תחזור אליהם אם אישור "רשמי" מתאים. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
אלי
שאל/ה:
תודה לעו"ד שי אשכנזי
9/11/2009
שלום רב תודה על תשובתך לפי מה שאמרה לי הפקידה בביטוח לאומי באילת אני עומד בקריטריונים יתרה מזאת הכלכלן שבדק את התוכנית הכלכלית לגבי המטרה של הכסף אישר אותה עם המלצות חמות ומי שאחראית על האישור הסופי זו המפקחת בירושליים ואין לי מושג למה היא החליטה שלא מגיעה לי לעשות את ההיוון אני מחכה לתשובה בכתב על מנת לדעת למה ואשמח אם אתה או מישהוא מעמיתייך הנכבדים תוכלו להמליץ לי על עו"ד טוב שיעזור לי בברכה ובתודה מראש אלי
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
תודה לעו"ד שי אשכנזי....
11/11/2009
אלי שלום רב, תודה על התייחסותך. אכן, כאשר יהיה מכתב רשמי, ניתן יהיה להתמודד עם סיבת הדחייה ביתר קלות. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
ענת
שאל/ה:
שאלה בנושא השלמת הכנסה
9/11/2009
להוריי (אב בן 72 ואם בת 67) אין הכנסות מלבד קצבת זיקנה. בזמנו הם הגישו תביעה להשלמת הכנסה אולם סורבו מאחר והם משתמשים ברכב של אחותי באופן קבוע. אציין כי הרכב הינו בבעלות אחותי וכי הביטוחים משולמים לה ישירות ע"י מקום העבודה שלה. כמו כן, היא מסייעת להם באחזקה שוטפת. מעיון באתר של ביטוח לאומי הבנתי שאם הרכב משמש את הזקן אז אפשר שיהיה לו רכב. אציין כי הורי אנשים חולניים ואם נבדוק את ההיסטוריה הרפואית שלהם בשנים האחרונות נמצא כי בממוצע הם מבקרים אצל רופאים / בדיקות במכונים / בתי חולים / חדרי מיון לפחות 3 פעמים בשבוע, אם לא יותר (בעיקר אמא שלי). שניהם סובלים מבעיות רפואיות רבות והרכב של אחותי משמש אותם לכל ה"ריצות" לרופאים, בתי מרקחת ועוד (מוניות יעלו להם יותר כסף מהדלק). רציתי לדעת אם יש לנו עילה להגיש תביעה מחודשת לביטוח לאומי או שאין סיכוי? אני מניחה שצריך בשביל זה עו"ד. לגבי ההיסטוריה הרפואית אני מאמינה שאפשר להביא רישומים מוכחים מקופת החולים לגבי כל הביקורים השונים. אודה לתשובה.
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
שאלה בנושא השלמת הכנסה
9/11/2009
שלום רב, ניתן ורצוי להגיש תביעה מחודשת - אך הפעם, מומלץ לעשות זאת בליווי עו"ד המתמחה בתחום. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
אלי
שאל/ה:
היוון כספי ביטוח לאומי מתאונת עבודה
9/11/2009
לאחר שמונה חודשים של טרטורים של הביטוח לאומי קיבלתי תשובה שלילית האם אפשר לערער על ההחלטה
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
היוון כספי ביטוח לאומי מתאונת עבודה
9/11/2009
אלי שלום רב, אם קיבלת תשובה שלילית, רצוי להגיש ערר מיידי על ההחלטה! יש מס' קריטריונים שחשוב מאוד להדגישם כאשר מבקשים היוון קצבת נפגעי עבודה. מומלץ בחום לפנות לעו"ד המתמחה בתחום. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
מיטל
שאל/ה:
מעמדו של פרילנס ..?
9/11/2009
מהו מעמדו של עובד פרילנס לצורך תשלום ביטוח לאומי?
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
מעמדו של עובד פרילנס
9/11/2009
שלום רב, ראשית, מומלץ אם תפני לפורום דיני עבודה בשאלה זו. בכל זאת אנסה לסייע: עובד פרילנס הוא עובד "עצמאי"- אין יחסי "עובד-מעביד" בינו לבין "מעסיקו" - בתור שכזה, הוא אמור להסדיר ענייניו מול רשויות המס - בעצמו - לרבות: תשלום ביטוח לאומי/מס בריאות, מס הכנסה ומע"מ. כאשר הוא מבצע עבודה הוא בעצם ספק שירות- עליו להוציא חשבוניות וכדו'. אני מקווה שקלעתי לשאלתך. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
מיטל
שאל/ה:
תשלום ביטוח לאומי כפרילנס
9/11/2009
אני עבדתי כשכירה במקום עבודה, באיזשהו שלב פרשתי בתנאי פנסיה מוקדמת. מאוחר יותר שבתי לעבוד באותו המקום כפרילנס.. ברצוני לשאול, מה בנוגע לתשלום ביטוח לאומי? האם הכל חל עלי כעובדת?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לגבי תשלומי פרילנסר
9/11/2009
מיטל שלום רב,
בהמשך לתשובתו של עו"ד אשכנזי, הריני הסב את תשומת ליבך לנקודה הבאה כל עובד לצורך העניין מחויב בתשלום דמי ביטוח לאומי, ההגיון הינו פשוט, באם נפגעת במהלך עבודתך שיהיה לך ביטוח שמכסה אותך.
והכלל הינו, כי המעסיק העצמאי משלם עבור העובד שלו דמי ביטוח לאומי ובכך דואג לזכויות של העובד שלו, ואילו העצמאי משלם עבור עצמו את דמי הביטוח.
ומכאן באם את פרילנסרית אזי את למעשה באה בגדר עצמאית ולכן עליך לשלם את דמי הביטוח הלאומי עבור עצמך.
ענת
שאל/ה:
שמירת הריון על חשבון ימי מחלה
8/11/2009
שלום, לאחר טיפולי פוריות קשים, נכנסתי להריון והרופא החליט שבגלל היסטוריה רפואית מסובכת, ההריון מוגדר כהריון בסיכון גבוה מאוד. בשלב ראשון דרש ממני לנוח חודש ימים בבית. בינתיים הודעתי לעבודה שאני בחופשת מחלה והבנתי שאם לאחר חודש הרופא יחליט שאני צריכה להשאר בבית, אהיה זכאית לשמירת הריון. בינתיים על החודש הנוכחי אקבל משכורת ע"ח ימי מחלה כי עדיין מוקדם מידי להגיש תביעה לביטוח לאומי. מה קורה לאחר החודש? אני מגישה תביעה לביטוח לאומי מההתחלה ומחזירה למקום העבודה את השכר ששלים לי בגין ימי המחלה? אודה לקבלת הסבר והנחיה. בתודה מראש.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לענת
9/11/2009
ענת שלום,
גמלה לשמירת הריון משולמת לאישה עובדת שנאלצת להיעדר מעבודתה בזמן ההריון עקב סיכון רפואי לה או לעובר הנובע מההריון, הגמלה נועדה לפצות את האשה על אובדן שכרה בזמן היותה בשמירת הריון.
אם לאחר חודש ימים עדיין את נדרשת לשמירת הריון מגיעות לך תקופות נוספות בגין שמירת הריון בת 14 ימים לכל תקופה, אך לצורך כך צריך לקבל את אישור הרופא.
אז נא לגשת לרופא לקבל אישור על תקופה של 14 ימים לפחות ולהמשיך הלאה והלאה ככל שתידרשי.
כעקרון המוסד לביטוח לאומי אמור לשלם את גמלת שמירת ההריון ולפיכך את תצטרכי להתקזז עם המעביד אשר משלם לך משכורת על חשבון ימי המחלה.
אברמי
שאל/ה:
תביעה לביה"ד נגד המל"ל+עכוב תשלום קצבה
8/11/2009
שלום רב! אני מקבל קצבת נכות מעבודה ע"פ החלטת ועדת עררים. הגשתי תביעה לקבלת הקצבה מיום קרות הארוע ,ולא מיום הגשת התביעה המאוחר יותר. האם המל"ל רשאי לעכב לי את תשלומי הקצבה השוטפת עד לפסק דין בתביעתי? הרבה תודות אברמי
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
תביעה לביה"ד נגד המל"ל+עכוב תשלום קצבה
8/11/2009
אברמי שלום רב, מדבריך ניתן להבין שהגשת ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים בנושא תחולת הנכות שנקבעה לך...- כאשר מוגש ערעור (משפטי) התיק עובר ללשכה המשפטית - לאחר הדיון בביה"ד האזורי לעבודה יוחזר התיק למחלקה שטיפלה בך... - לכן התשלומים מתעכבים. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
אברמי
הגיב/ה:
ברשותך תיקון לשאלתי(עכוב קצבאות)
8/11/2009
עו"ד שי הנכבד! ברשותך, אבקש לתקן את שאלתי. אכן בפנייתי אליך ניתן היה להבין מהניסוח ,שהמל"ל עכב בפועל את תשלום הקצבאות,ולא היא! התכוונתי לשאול האם בעת הגשת ערעור על החלטת ועדת עררים,המל"ל עוצר מיד את תשלומי הקצבאות,עד לגמר הדיון בנושא.?והאם קיימת כלל תקנה המאפשרת לו לנקוט בדרך זו? שהרי נכים יהססו להגיש תביעות דומות עקב הנזק הכלכלי המיידי למשפחה הרבה מאד תודות אברמי
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
אברהמי- בעניין עכוב קצבאות
8/11/2009
שלום רב, אל דאגה, המל"ל אינו עוצר את תשלומי הקצבאות. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
אברמי
הגיב/ה:
"האמא של התודות"
8/11/2009
לעו"ד שי היקר! חזרתי מסרט נחמד "לחנך את ג"ני",מומלץ. נגשתי למחשב פתחתי את תשובתך האחרונה,ונפלה עלי שלווה,האמן לי הנושא הטריד אותי הערב,בכל זאת הסיוע למשפחה הוא החשוב ולא תוספת כל שהיא,לאחר טרטורים שלך אברמי
יוסי ביטון
שאל/ה:
רעש מזיק באמבולנסים
7/11/2009
אני עובד משנת 1990 ועד היום כחובש נהג אמבולנס , בחברה פרטית ואני חסוף לרעש מזיק מעל 85 דציבלים , ביטוח לאומי דחה את תביעתי להקיר בירידה בשמיעה ,בטענה שמשנת 2005 העבירו את הסירנות לקידמת האמבולנס ועוצמת הרעש היא פחות מ-85 דציבלים .אני התחלתי להרגיש ירידה בשמיע וטינטון משנת 2008 מרעש מזיק של הסירנות באמבולנס. לטענתם יש להם בדיקות שנעשו על אמבולנסים משנת 2002/3 , כיום אני עובד על אמבולנס משנת 2006-2009 ובאמבולנסים הללו לא בוצעו בדיקות .מה עליה לעשות ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה ליוסי
7/11/2009
יוסי שלום,
לפי המתואר מצבך המשפטי הוא לאחר התיקון בחוק המוסד לביטוח לאומי מתאריך 1.4.05.
לפי תיקון זה עליך להיות חשוף לרעש מזיק שלא פחות מ85 דציבל למשך 8 שעות לכל הפחות.
לפיכך אתה צריך לאסוף את בדיקות הרעש שנעשו בשנת 2002/03 ולבדוק האם יש שם רעש באמבולנס מעל 85 דציבל, באם התשובה הינה חיובית אתה בדרך הנכונה.
מעבר לזה על פי התיקון החדש צריך לבדוק את בדיקות השמיעה שנעשו לך ולראות האם יש ירידה של 20 דציבל בכל אחת מהאוזניים, אחרת לא תכנס לתנאי סף בחוק והתביעה שלך תדחה.
אפרופו דחיית תביעה, צריך לבדוק את דחיית התביעה הקודמת שלך, מפני שלטעמי חלף הזמן שלך להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה שכן עלפי התקנות ישנם רק 6 חודשים להגשת תביעה על החלטה של פקיד התביעות.
לסיום עליך לבחון את כל האמור לעיל על מנת לראות כיצד עליך להתקדם הלאה.
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
רעש מזיק באמבולנסים
8/11/2009
יוסי שלום רב, ציינת שביטוח לאומי דחה תביעתך- מתי? מהי סיבת הדחייה? לדבריך, האמבולנסים שאתה עובד עליהם כיום לא נבדקו...- תוכל לפנות לממונה הבטיחות במקום עבודתך בכדי שיזמין בדיקה של "בודק מוסמך" לרעש - בכדי להיות חשוף לרעש מזיק עליך להיחשף לרעש בעוצמה של 85 דצביל ל- 8 שעות או של 88 דציבל למשך 4 שעות או של 91 דציבל למשך שעתיים וכן הלאה... אם אתה חשוף לרעש מזיק, ובהנחה שנגרם לך נזק שמיעתי, ניתן יהיה להתקדם הלאה. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
בר
שאל/ה:
התפטרות ודמי אבטלה לצורך טיפול בילד
5/11/2009
שלום רב, ילדתי ב-1/4/09 ולאחר חל"ד לקחתי חל"ת וכעת התפטרתי החל מ-1/11 לצורך טיפול בתינוקת. הגשתי בקשה לדמי אבטלה (מבחינת צבירת ימי אכשרה אני עומדת בקריטריונים) ובמקביל נרשמתי בלשכת התעסוקה, בינתיים פעם אחת. האם נכון הדבר שעלי לחזור להירשם בשירות התעסוקה באופן שוטף רק כעבור 90 ימים ממועד הפסקת עבודתי ולא כעת להמשיך להירשם אחת לשבוע? ועדיין לא תבוטל זכאותי לדמי אבטלה? לתשובתכם אודה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לבר
7/11/2009
בר שלום,
את השאלה לגבי הרשמה בלשכת התעסוקה יש להפנות ללשכת התעסוקה הקרובה למקום מגורייך.
משה ס
שאל/ה:
בעבור רונן גביש
4/11/2009
שלום רונן, תודה על התגובה המהירה, העניין הוא מאוד פשוט, מכיוון שאין ספק בכנות הנישואין שלנו הפקידה במשרד הפנים הייתה אמורה לתת לנו אשרה א5, אני אף בקשתי אותה מסיבה זאת, היא סירבה לתת אותה ואמרה לנו שאלה הנהלים ושאם ארצה אז אני יכול לפנות לשר הפנים, מדובר בו בשקר מוחלט מצידה, דבר שלא היה ידוע לי אז, אחרת הייתי מבקש פקידה אחרת ומתלונן עליה!, אין שום ביטוח פרטי המכסה הריון בבית חולים, במזל מצאתי את מה שיש, אין שום סיבה שבריאותה של אשתי ושל בני העובר יהיו בסכנה בגלל רוע הלב של הפקידה הנ"ל ושל נוהלי משרד הפנים בפרט, אני מעוניין לבקש שידרגו את מעמדה של אשתי בדיעבד מכיוון שנעשה לנו עוול, אני מעוניין להתלונן כנגד אותה פקידה ואף לתבוע אותה אזרחית, אם אתה מכיר מישהו שמוכן לעזור, בנוסף לכך אני מעוניין לפנות לבית המשפט העליון לביטול הנוהל המרושע של שלילת זכויות רפואיות מאנשים הנמצאים באופן חוקי במדינה, אני קורא לחוק אשר יסדיר את העניין, בבריטניה עשיתי ויזה, שילמתי 600 פאונד וזכיתי למלוא הטיפול הרפואי ומין הראוי שיעשו זאת גם כאן, זו בושה וחרפה שמדינה ששר הפנים שלה דתי מאפשרת עוול שכזה זהו חילול השם גדול ! שפשוט יקחו יותר כסף על בקשת הויזה ויסדירו את עניין הרפואה!. בס"ד,בברכה, משה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה
5/11/2009
משה שלום,
אני מסכים איתך שאי מתן שירות רפואי ועזרה מביטוח לאומי יוצר מצב קשה לך ולאישתך אשר בהריון, ואני מסכים איתך שצריך לחוקק חוק שכזה, אולם בינתיים לפי מצב דברים הקיים היום אין אופציה מעבר למה שציינתי קודם לכן.
בני
שאל/ה:
חודשי שהייה בחו"ל מותרים במשך שנה למקבל קיצבה?
4/11/2009
כמה חודשים ס"ה בשנה מותר למקבל קיצבת נכות לשהות בחו"ל מבלי לפגוע בקבלת הקיצבה החודשית (ידוע לי שאורכה של נסיעה אחת לא תעלה על 3 חודשים)? תודה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה
4/11/2009
בני שלום,
קצבת הנכות משולמת לנכה תושב ישראל השוהה בחו"ל, בשלושת החודשים הראשונים מהיציאה מהארץ. תשלום הקצבה לאחר 3 חודשים אפשרי בתנאים מסוימים, כגון אם הוא או בן זוגו מועסקים על-יד מעסיק ישראלי בחו"ל, או אם דרוש לו טיפול רפואי מיוחד.
בני
הגיב/ה:
תודה, אך האם מותר פעמיים בשנה 3 חודשים כל כל פעם?
4/11/2009
כלומר, כמה ואיך סך הכל מותר במהלך שנה אחת? תודה.