פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
תודה על תשובה ומהירות.אני רשמתי שלפי גילי פרישת(יציה)לפנסיה אצלי בגיל 62.4 .אני יסעה לקנדה בעוד כמה חודשים וכרגא אני בת 60. פניתי לביטוח לאומי ולא קיבלתי תשובה.יסמך אם אתם יכולים להסביר זכותי.עבדתי 18 שנים בארץ. למה אני לא יכלה לקבל קצבת זיקנה בגיל פרישה(אצלי זה עוד שנתאיים) עם אני אגור בקנדה אז?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה לאירינה
13/12/2009
אירנה שלום,
הסיבה שבגינה לא תקבלי קצבת זקנה אם תגורי בקנדה הינה הכרח של תושבות בארץ ישראל.
באם תהי תושבת קנדה לא תעני על התנאי של תושבות ולכן לא תהי זכאית לקבלת קצבת זקנה.
בכבוד רב,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי גוף וביטוח לאומי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
eyal
שאל/ה:
נסיעה לחו"ל בזמן מחלת תאונת עבודה
8/12/2009
אני נמצא כרגע במחלת תאונת עבודה, נפצעתי בגב. ושאלתי היא אני מעוניין לנסוע לחול לסופ"ש כדי לנוח אצל בן משפחה. האים זה אפשרי מבחינת ביטוח לאומי ואיך הם יתיחסו לזה בהמשך.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לאייל
8/12/2009
אייל שלום,
אין כל מניעה שתסע לחו"ל לתקופה קצרה של סופ"ש למרות תאונת העבודה.
ברם, אם אינך יכול עבוד עליך לדאוג כי באותה תקופה תהיה מכוסה מבחינת ימי המחלה התעודה הרפואית הנוספת לפגיעה בעבודה.
אם זאת עליך להקפיד לחזור במהירות לאחר מכן לארץ לשם המשך הטיפול בתביעה ודרישות הביטוח הלאומי ככל שתידרש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יעקוב
הגיב/ה:
יש נידמה לי תקנה הנוגעת לכמה זמן מותר להישאר בחו"ל
8/12/2009
ולהנות גם מכל מיני דברים כדאי לך להיכנס לאתר של ביטוח לאומי אולי שם יש את התשובה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה ליעקב
13/12/2009
יעקב שלום,
לידיעתך,
אין כל מניעה לנסוע לחו"ל לתקופה קצרה של סופ"ש למרות תאונת העבודה.
ברם, אם אינך יכול עבוד עליך לדאוג כי באותה תקופה תהיה מכוסה מבחינת ימי המחלה התעודה הרפואית הנוספת לפגיעה בעבודה.
אם זאת עליך להקפיד לחזור במהירות לאחר מכן לארץ לשם המשך הטיפול בתביעה ודרישות הביטוח הלאומי ככל שתידרש.
אירינה
שאל/ה:
קבלת קצבת זיקנה בחו"ל בגיל פרישה
8/12/2009
רציתי לדעת איך אני יכולה לקבל קצבת זיקנה.אני בגיל 60.עליתי לארצ ליפני 20 שנה.עבדתי 18שנה.אכשו אני נוסאת לבתי שמתגוררת בקנדה.שאלה שלי: "מה אני צריכה לעסות כדי לקבל קצבת זיקנה (עוד שנאתים) בגיל פרישה. תודה מי ראש
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לאירנה
8/12/2009
אירנה שלום,
לקצבת זקנה על-פי חוק הביטוח הלאומי זכאים תושב ישראל שהגיעו לגיל המזכה בקצבת זקנה, ובלבד שהיו מבוטחים פרק זמן כנדרש בחוק, ושולמו בעדם דמי ביטוח כחוק. מי שמרכז חייו בישראל, לדוגמה מקום מגורים קבוע, מקום שהות המשפחה, מקום שבו מתחנכים הילדים, מקום עבודה עיקרי, מקום לימודים. על הטוען לתושבות להוכיח את קיומה.
כמו כן, קצבת הזקנה משולמת לנשים החל מגיל 65 ולא מגיל 62.
ברור שהנסיעה שלך לקנדה תשפיע על התושבות שלך ואת זה את צריכה לקחת בחשבון.
אם את חייבת לנסוע בגיל 65 בכל מקרה תגישי תביעה לקצבת זקנה ותמתיני לקבלת מענה מהמוסד לביטוח לאומי.
יעקוב
שאל/ה:
מה קורה כאשר יש נכות במשהב"ט
8/12/2009
בנושאים אורטופדיים שאין שום קשר בין הפגימה העכשוית בה הוא לוקה לבין תביעה שתובע את ביטל"א בקרוב נניח ובגין פגימה בה הוא תובע את המל"ל יקבל וזה הצפי 100% או קרוב מאוד לזה איך הם יחשבו את % הנכות?ידוע לי שאין כפל קיצבאות אבל יש חשד שהפגיעה אינה קשורה לנכות הצהלית האים יש מצב שהנכה יקבל בגין כל הפגימות יחד 100%+?
יעקוב
הגיב/ה:
שכחתי לציין קודם לכו הנכות הצהלית היא
8/12/2009
כ-45% על רגל אחת +צלקות
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
כאשר יש נכות במשהב"ט....
8/12/2009
יעקוב שלום רב, כאשר יש נכות במשהב"ט- האם מדובר בנכות עקב ובשל השירות? (לדוגמא: תאונת אימונים, פציעה קרבית?...) - אם כן - הנכה יקבל קצבה חודשית ממשהב"ט+הטבות נלוות. אם הפציעה אינה קשורה לשירות ומדבריך עולה כי אף יש החמרה... והמצב כיום חמור משמעותית- קרי, מדובר בתחלואה טבעית: אזי, במידה ויש פגיעה בכושר ההשתכרות ניתן להגיש תביעה לנכות כללית.... -אין כפל קצבאות!. כמו כן, לא ניתן לקבל יותר מ- 100% נכות כי הנכויות משוקללות. -באופן כללי, צריכים הרבה פרטים כדי לתת לך את הייעוץ המלא...- מומלץ בחום שתפנה לעו"ד. יש להגיע עם מלוא המסמכים הרפואיים. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד מומחה לנזקי גוף וזכויות רפואיות
יעקוב
הגיב/ה:
הנכות הצהלית מוכרת וכבר המון שנים
8/12/2009
והפגיעה היא פגיעה קרבית שאלתי הייתה ברור לי שאין כפל קיצבאות ולא זו מטרתי אלה יותר בכיוון הסיעודי, אבל מה קורה כאשר נכה צה"ל חולה פרמטננטי ולוקה גם בנכויות אחרות שעדיין לא ניתבעו ממשהב"ט,אלא רוצה לתבוע אותם מהמל"ל
איתי
שאל/ה:
לגבי השביתה בביטוח לאומי
7/12/2009
אני יש לי קיצבת נכות קבועה לכל החיים כבר למעלה משנתיים והאם ישנה סכנה שאני לא אקבל את קיצבת הנכות החודשית שלי בזמן עקב השביתה היות ואני חי מחודש לחודש
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
לגבי השביתה בביטוח לאומי...
8/12/2009
איתי שלום רב, אין סכנה - קצבתך תשולם במועד (בד"כ ב- 28 לכל חודש) - השביתה פוגעת בקבלת קהל ומעכבת/מונעת קבלת תביעות חדשות. בקיצור, אל דאגה! בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד מומחה לנזקי גוף וזכויות רפואיות
טל
שאל/ה:
שתי תקופות עבודה וזכאות לדמי אבטלה
7/12/2009
שלום רב, בתאריך 3.12.09 פוטרתי ממקום עבודתי. תקופת עבודתי במקום עבודה זה חולקה לשתי תקופות: 1. הראשונה עד 12/2008 - תקופה בה הועסקתי במשרה מלאה (עובדת שעתית). 2. השנייה - 1/2009-12/2009 בה הועסקתי במשרה חלקית (20% משרה שעתית). שאלותיי הן: א. האם מספר ימי העבודה המחושבים לקביעת דמי האבטלה מחושבים על פי שכר חודשי או שעתי? כיצד אני מחשבת את ימי העבודה של שכר החודשי במידה ולא מצויינים במפורש שם ימי עבודה ? מהן הדרישות הנוכחיות (194 או 300 ימים)? ב. בנוסף, הבנתי שאת חישוב ימי העבודה מבצעים 18 חודש מרגע החתימה בלשכה. עם זאת אני מצפה לקבל ב1.1.10 בונוס ומשכורת (3 ימי עבודה), האם משכורת זאת תנוכה מדמי האבטלה במידה ואתחיל לחתום החודש הזה? תודה רבה. טל.
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
זכאות לדמי אבטלה
8/12/2009
טל שלום רב, מומלץ כי תפנה לפורום דיני עבודה - זהו תחום התמחותם המדוייק. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד מומחה לנזקי גוף וזכויות רפואיות
גולן
שאל/ה:
הנחה לנכה בחשבון החשמל
6/12/2009
אבא שלי בן 65 משותק 100% , סבא שלי בן 88 סיעודי 100%, לאיזו הנחה הם זכאים בחשבון החשמל?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לגולן
6/12/2009
גולן שלום,
ככל הידוע לי אין הנחה על צריכת החשמל לנכים. אולם יש לבדוק האם אביך וסבך זכאים להנחה בחברת החשמל מתוקף היותם אזרחים ותיקים.
גולן
הגיב/ה:
תודה, דיברתי עם חברת החשמל ו
6/12/2009
חברת החשמל אמרה שהיא לא שמעה על דבר שניקרא "אזרחים ותיקים".
יעקוב
הגיב/ה:
יש תקנה שכזו הקשורה בנכים היכנס לאתר של
8/12/2009
העבודה והרווחה
איתן
שאל/ה:
תשלום ביט"ל לתלמידי תיכון מעל גיל 18
4/12/2009
שלום רב,
אני סיימתי ללמוד בתיכון לקראת סוף גיל 19 (גם התחלתי שנה מאוחר יותר). בתקופת הלימודים לא עבדתי. לאחר מכן לא התגייסתי לצבא בגלל בעיות בריאות. כיום, לאחר מספר שנים קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שבו אני מתבקש לשלם את דמי הביטוח הלאומי על החודשים בהם עדיין הייתי תלמיד בתיכון (גיל 18-19).
רציתי לברר, האם במקרה שלי, עלי לשלם את דמי היבטוח על תקופה זו או לא?
באתר הביטוח הלאומי רשום:"
תלמיד תיכון, אם מלאו לך 18 שנים, ואתה עדיין לומד במסגרת החינוך העל יסודי (כיתות י"א, י"ב ולא יותר מזה), תהיה פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות בזמן הלימודים, וכן תהיה פטור מתשלום דמי ביטוח לתקופה נוספת של 12 חודשים לכל היותר לפני הגיוס, רצופים או לא רצופים וזאת בתנאי שאינך עובד; אין לך הכנסות, ושתתגייס לצבא לא יאוחר מגיל 21. "
לא הבנתי כיצד עלי לפרש זאת במקרה שלי, שלא התגייסתי לצבא, אלא קיבלתי פטור משירות צבאי עוד לפני הגיוס.
אודה על ההבהרה של המקרה שלי והאם עלי לשלם דמי ביטוח על תקופת הלימודים בתיכון או לא?
אני
הגיב/ה:
שאל כאן באתר של הביטוח הלאומי אולי אצלם תקבל תשובה?
8/12/2009
גרגורי
שאל/ה:
נכות מעבודה וקצבת זקנה
29/11/2009
שלום למומחה הנכבד! אני נכה עבודה ומקבל קצבת נכות מעבודה. בעוד כחודש אהיה בן 67 ואז מגיעה לי גם קצבת זקנה.שאלתי קצבת הנכות גבוהה מקצבת הזקנה,אך האם אקבל משהו לפחות מרכיב הזקנה ששלמתי כ-40 שנה תודה גרגורי
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
גרגורי שלום
30/11/2009
על פי החוק לא ניתן לקבל כפל קצבות ולפיכך כאשר תגיע לגיל 67 בשעה טובה תצטרך לבחור אחת משתי הקצבות, הנטייה כמובן הינה לבחור בקצבת נפגעי העבודה שהיא הגבוהה מבין השניים.
גרגורי
הגיב/ה:
רק תודה על תשובתך
5/12/2009
והנה התודה על המידע!!! מכל מקום זה מוזר מאד ששלמתי לבטוח הלאומי כסף שכל שקל בו חולק על פי ענפי הבטוח השונים (עבודה,ילדים,זקנה מלואים, וכן הלאה,מכאן ל החוק אינו תקין שהרי מגיע לי החלק היחסי של אותו שקל שכוון למגירת ענף הזקנה. הלא כן? שבוע טוב
אירה בטש
שאל/ה:
הבטחת הכנסה מהביטוח הלאומי
29/11/2009
שלום רב, אני קטינה (17) + ילד בן 4 חודש. חייה אצל ההורים,תלמידת תיכון שנה אחרונה (יב') מקבלת 2500 שח מביטוח לאומי - הבטחת הכנסה. ברשותי מספר שאלות, והן: *מה עוד מגיע לי, אם בכלל. *האם אני יכולה לבקש הוספה להבטחת ההכנסה עקב שכירות (אצל ההורים?)
אשמח לקבל תשובה,
אירה.
אירה בטש
הגיב/ה:
שכחתי לציין
29/11/2009
בנוסף שכחתי לציין, כי אין לי בן זוג ואני חייה לבד אצל הורי.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אירה שלום
30/11/2009
אינך זכאית להבטחת הכנסה עקב מגורים אצל הוריך את תהיי כן זכאית לסיוע בשכר דירה (ציבורי או פרטי) או ברכישת דירת קבע באחת החברות הציבוריות (חלמיש, עמידר, עמיגור, פרזות, שקמונה וחלד). את הבקשה לסיוע יש להפנות לאחד מהבנקים למשכנתאות בצירוף אישור על הזכאות לקצבת הבטחת הכנסה.
אירה בטש
הגיב/ה:
נכון לעכשיו אני
30/11/2009
שלום, נכון לעכשיו אני מקבלת הבטחת הכנסה 2500 שח אני אמא לילד,תלמידה בתיכון ורווקה המתגוררת אצל ההורים. כשאתה כותר " את תהיי כן זכאית לסיוע שכר דירה ציבור או פרטי, למה בדיוק הכוונה במילים שכר דירה ציבורי או פרטי.?
אירה,
צבי
שאל/ה:
כמה זמן עוד יזלזלו בי?
29/11/2009
היו לי 49 אחוז נוספו לי מחלות נוספות לכן הגשתי החמרת מצב.
לאחר הוועדות הוזמנתי לפקידת שיקום אני לא עובד כ4 שנים. בפגישה איתה הרגשתי שהכל חד צדדי היא שאלה שאלות , וענתה לי כמו רובוט, כל תלונה שלי נענתה ,זה לא סיבה לעבוד כאבים לא סיבה הרדמויות לא סיבה ועוד הרגשתי ואני מרגיש רע מזה עד היום , האם רק אדם מת ?,זה סיבה לא לעבוד. 1. האם זה התפקיד של פקידת שיקום. 2. עדיין לא קיבלתי תשובה עברו כ3 שבועות. 3 . הבטחתי לעצמי שאלך עד הפעם עד הסוף , במידה שהתשובה שלילית כמה עולה עורך דין ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה לצבי
29/11/2009
צבי שלום,
לפי דבריך קיימת התעלמות של פקידת השיקום ממצבך ויש צורך לבדוק את תלונותיך במסגרת של נכות כללית, וזאת גם עלמנת לבדוק את אופציה של השיקום שכן אין כל הצדקה לזה שיזלזלו בך.
אני סבור כי יש ללכת בעניין זה עד הסוף שכן יש מקום להילחם על גמלת הנכות הכללית ועל השיקום.
אין זה נהוג וראוי לפרט עלויות בפורום זה,
אך אשמח לעזור לך מעבר לתשובות בפורום באם זה רצונך,
ענת
שאל/ה:
תשלומי ביטוח לאומי
29/11/2009
שלום, המעסיק שלי נמצא זמן מה בקשיים ולכן מספר פעמים הלין שכר. לאחרונה נתגלה לי כי לא העביר בשנה האחרונה את התשלומים למס הכנסה וביטוח לאומי בעוד שבתלוש השכר מופיעות הורדות אלו.
שאלותיי:
1. במקרה והמעסיק יפשוט את הרגל / יפטר אותי, האם אהיה זכאית לדמי אבטלה למרות שלא העביר בפועל את התשלומים?
2. אני מניחה שמבחינת ביטוח לאומי בשנה החולפת לא שילמתי ביטוח לאומי. האם אצטרך לשלם ביטוח לאומי כמו אנשים שלא עובדים או מספיק שאראה לביטוח לאומי את תלושי השכר בשנה האחרונה?
3. לפי חומרים שקראתי העובד לא אחראי לעבירות שמבצע המעסיק המפורטות לעיל. האם זה נכון? האם אחשב כעובדת לכל דבר ועניין בשנה החולפת?
אודה לתשובות.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לענת
29/11/2009
ענת שלום,
אני ממליץ בחום לפנות לעורכי דין שעוסקים בתחום דיני העבודה.
שמואל
שאל/ה:
ועדה עררים במוסד לביטוח לאומי
27/11/2009
אם נקבע בפסק דין כי עיניין הנכה יוחזר לועדה על מנת שתנמק כך וכך... ואז העיניין הוחזר לועדה במוסד לביטוח לאומי.. אלא שהוועדה הייתה שונה ונכה לא שם לב שהיא ועדה שונה , כיוון שחלפו כבר כ-15 חודשים מאז הועדה הראשונה... והנכה חשב שזו אותה ועדה קודמת והמשיך לנהל את הדיון בעיניינו ואז ועדה זו נתנה החלטה עם פרוטוקול , כאשר בפרוטוקול לא היה ברור מי חברי הועדה כי הפרוטוקול היה מטושטש, ואז הנכה שוב ערער על החלטת ועדה זו, ושוב היה פסק דין להחזיר לועדה לנמק כך וכך והעיניין הוחזר לאותה ועדה שלישית אשר החליטה כך וכך ואז שמות חברי הועדה בפרוטוקול האחרון היו ברורים. הנכה ראה כעת שחברי הועדה השלישית הינ שונה מחברי הועדה הראשונה. יש לציין כי חברי הועד השניה והשלישית היו כנראה אותם חברי ועדה. השאלה היא , האם עכשיו כאשר היה דיון על הפרוטוקול של הועדה השניה וניתן בה פסק דין בהסכמת הצדדים, האם לכשהתגלתה הטעות בדבר אי החוקיות של הועדה השניה , האם ניתן לטעון כעת כי הוועדה השניה לא היתה בהתאם לפסק הדין מיום כך וכך.. וכן גם הועדה השלישית? יש לציין כי על הטשטוש בפרוטוקול של הועדה השניה הוגשה השגה לבית הדין כי המוסד יעביר דו"ח פרוטוקול הועדה בכתב יד קריא, ואכן בית הדין החליט להמציא פרוטוקול קריא, ואז הנכה קיבל פרוטוקול קריא אבל ללא שמות חברי הועדה וכך הנכה לא יכול היה לדעת את שמות חברי הועדה. אני יודע כי משהתגלתה עובדה חדשה היכולה להעיד כי ישיבת הועדה השניה הייתה שלא כדין.. אז רשאי הנכה להעלות טענה זו. רק רציתי לדעת אם אני צודק בדעתי. תודה רבה מראש.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
הרכב וועדה רפואית לעררים
27/11/2009
שמואל שלום,
הרכב של וועדה רפואית לעולם אינו מתחלף אלא עם כן הורה על כך כב' בית הדין וזאת גם במקרים נדירים ומועטים מאוד.
עקרון זה חל על שני הצדדים גם על המבוטח וגם על המוסד לביטוח לאומי.
לכן אם בפסק הדין הקודם לא ניתנה ההחלטה להחליף את חברי הוועדה, אזי הוועדה הקודמת חייבת להישאר על כנה.
באם הוועדה שונתה יש לך בהחלט מקום להגיש ערעור על כך בתוך 30 ימים מקבלת הפרוטוקול הרפואי לידיך.
שמואל
הגיב/ה:
גם במקרה שהועדה השניה הייתה לא חוקית
27/11/2009
והנכה לא שם לב לחברי ועדת עררים שניה בגלל הפרוטוקול המטושטש, ואז הגיע לועדה שלישית אשר היתה ככל הנראה גם הועדה השניה, אבל לא הועדה הראשונה כפי שהיה צריך להיות, אז כאשר מגלה הנכה בשלב מאוחר יותר את הטעות של מוסד לביטוח לאומי, בכך שהחליף את הועדה השניה ללא סמכות משפטית ובניגוד לפסק הדין, גם אז עומדת לנכה להגיש השגה על הרכב הועדה כאשר הוא יטען כי לא ידע מי היו חברי הועדה השניה, בגלל הפרוטוקול המטושטש? תודה רבה מראש.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לשמואל
27/11/2009
שמואל שלום,
לפי דבריך מצטיירת התמונה הבאה:
הוועדה הראשונה הייתה וועדה מדרג ראשון אשר חבריה הינם רופאים מקצועיים בהתאם לפגימותיך השונות.
על וועדה זה מן הסתם הוגש ערעור
ולפיכך נתכנסה וועדה רפואית מדרג שני והיא וועדה רפואית לעררים וחייבים לשבת בתוכה רופאים שונים מרופאי הוועדה הראשונה, שכן הם יושבים כפוסקים בערעור על רופאי הוועדה הראשונה.
לא יהיה מיותר לצייין כי שתי הוועדות התקיימו במקומות שונים.
על הוועדה רופאית לעררים מותר להגיש ערעור בשאלה משפטית בלבד לבית הדין האזורי לעבודה.
כאן מגיעה הפואנטה כאשר בית הדין מחזיר את התיק לוועדה רפואית לעררים לשם תיקון הפגם שנפל בהחלטתה, צריך לבדוק בפסק הדין האם בית הדין הורה על החלפת הרכב הוועדה או שמא התיק חוזר לוועדה באותה ההרכב.
באם נקבע כי התיק חוזר לאותה וועדה לעררים באותו הרכב ואתה מגלה שההרכב שונה יש לך עילה לערעור נוסף לבית הדין האזורי לעבודה.
וכן יש לך עילה עם הפרוטוקול של הוועדה השניה היה מטושטש ואתה לא יודעת האם יושבים בה אותה הרופאים ישבו בוועדה השלישית בהחלט יש עילה להגשת ערעור לבירור הנושא.
שמואל
הגיב/ה:
כל 3 ועדות העררים היו דרג ב. לא דרג א.
27/11/2009
בכל 3 הועדות שהיו בדרג ב (הדרג הכי גבוהה), הראשונה הייתה חוקית למעשה לפי פסק דין קודם אשר קבע כי הרכב הועדה ישתנה ואכן הועדה הראשונה הייתי בהרכב שונה ולפי פסק הדין ואין עליה מחלוקת. על הועדה הזו הוגש ערעור והוחלט להחזיר לועדה המשך טיפול בישיבה חדשה עם הנחיות בית משפט לנמק כך וכך... ואז בא העוקץ והמוסד לבטוח לאומי שינה את הרכב הועדה , כאשר הפרוטוקול היה מטושטש ... והנכה חשב שזאת הועדה הקודמת שדנה בעיניינו , כי עבר הרבה זמן מעל שנה והנכה לא זכר את הפרצופים.. אחרי ההחלטה של ועדת עררים דרג ב זו שוב היה דיון בבית דין ושוב הוחלט להחזיר לועדה לנמק כך וכך.. ואז היה שוב דיון בועדת עררים דרג ב ואז התקבל פרוטוקול עם שמות של חברי ועדה שונים. אני חוזר הועדה השניה והשלישית היו זהות בהרכב, הועדה הראשונה הייתה שונה בהרכב. כל הועדות הם בדרגה הכי גבוהה דרג ב'. לדעתי יוצא מכך ש-2 הועדות האחרונות באותו הרכב לא היה להם סמכות לדון בעיניין. מה דעתך? תודה רבה מראש.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לשמואל
29/11/2009
שלום שלום,
לדעתי יש לך סיכוי טוב לערעור בגין החלפת חברי הוועדה בניגוד לדין.
שמואל
הגיב/ה:
תודה רבה עו"ד רונן גביש. אני מוכן
29/11/2009
לשלם או לתרום קצת כסף עבור עזרתך. אני מרוצה שבאת לקראתי ועזרת לי.
אני מבין קצת במשפטים ויודע כי כדי להצליח צריך ללמוד ולהשקיע.
אם תרצה תשאיר לי אי מייל שלך, אתרום קצת כסף ואפשר לחלק את הכסף שאני יכול לתרום ל-2 חלקים, חלק אחד בשבילך וחלק אחר תיתן למוסדות סעד למיניהן באשר תבחר.
אני מאחל לך הצלחה רבה בעבודתך בתמיכה משפטית של קהל שאינו משופע בכספים. כן מאחל לך הצלחה רבה בענף נפגעי עבודה.
אם תשאיר לי אי מייל פה ואכתוב לך בעיניין נתינה כספית מצידי.
רונן, דע לך שאפרסם את הפורום שלך בכל הזדמנות שתהיה לי.
תודה רבה .
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
לשמואל שלום
30/11/2009
אני מודה לך על נדיבותך אך אני בוחר לתת מכל הלב את עזרתי בפורום זה ללא תשלום.
יחד עם זאת באם תרצה בעתיד עזרה מעבר לפורום אשמח לסייע בידך.
יוסי
שאל/ה:
רעש מזיק מיתחת ל-85 דציבלים
25/11/2009
משנת 1988 ועד שנת 2005 הייתי חשוף לרעש התקפי ומתמשך של 88,90,95,110, דציבלים. ומשנת 2005 ועד היום העניין טופל ומפלסי הרעש הם מיתחת ל-85 דציבלים .הגשתי תביעה למ"לל בשנת 2008 רק לאחר שנודת לי שאני סובל מטינטון וירידה בשמיעה ,התביעה נדחתה ע"י ביטוח לאומי בטענה שאני לא חשוף לרעש מזיק ,למרות הירידה בשמיעה והטינטון שיש לי . מה ניתן לעשות בנדון ?
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
רעש מזיק מתחת ל- 85 דציבלים
26/11/2009
יוסי שלום רב, הבסיס להגשת תביעה למחלת מקצוע בגין ליקוי שמיעתי ו/או טנטון קבוע, הוא חשיפה לרעש מזיק. קרי, קודם כל עליך להוכיח שנחשפת לרעש מזיק ורק אח"כ בודקים בכלל האם קיים נזק שמיעתי. זהו תנאי יסודי!! בהנחה שנחשפת בעבר ו/או אתה נחשף כיום לרעש מזיק - יש לבחון האם נגרם נזק שמיעתי, ואם כן - ממתי... יש לראות את עקומות השמיעה. בכל מקרה, בהתאם לסעיף 84א חוק הביטוח הלאומי, יש לעמוד במס' קריטריונים מצטברים, בין היתר, יש להגיש תביעה תוך 12 חודשים מהיום שבו תועד לראשונה נזק שמיעתי... אני ממליץ בחום לפנות לעו"ד המתמחה בתחום. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
טובה
שאל/ה:
קצבת נכות לעצמאי
25/11/2009
אני עצמאית. חליתי באמצע שנת 2009. נדחתה תביעתי לקצבת נכות , עקב הכנסות גבוהות - בחישוב שנתי ממוצע. מהו הרף שעד איליו אני יכולה להשתכר כדי לקבל קצבת נכות ? יש לי 100% נכות רפואית ולא נקבעה לי דרגת כושר עבודה. כיצד אני אוכל לקבל קצבת נכות בשנת 2010? האם תקבולים משכ"ד משפיעים על גובה הקצבה? מה באשר לתשלומים מחברת ביטוח פרטית בגין אי כושר לעבוד? בידי כל המסמכים הרפואיים וכן אישור מרופא תעסוקתי. תודה.
עו"ד לשם
הגיב/ה:
קצבת נכות לעצמאי
26/11/2009
קצבת נכות משולמת למי שעקב נכותו צומצם כושרו להשתכר ב-50% לפחות או לאישה עקרת בית שכושרה לתפקד במשק בית צומצם ב-50%.
מי שסבור שלפי האמור לעיל הוא זכאי לקצבת נכות חודשית, יפנה אל סניף המוסד לביטוח לאומי שבמקום מגוריו, ויגיש תביעה לקצבה בטופס תביעה לקצבת נכות והצהרה למחלקת הביטוח והגבייה. על–פי החוק ידון המוסד לביטוח לאומי בתביעה לקצבת נכות בתום 90 יום מן היום, שלפי טענת תובע הקצבה אבד כושרו להשתכר (או לתפקד במשק בית, כשמדובר בעקרת בית), או הצטמצם ב-50% או יותר.
את התביעה לקצבה יגיש תובע הקצבה עצמו. אם אין הוא מסוגל להגיש את התביעה בשל מצבו הגופני או הנפשי, רשאים בן משפחה שלו (בן זוג, ילד, הורה או נכד) או האפוטרופוס שלו או העובד הסוציאלי המטפל בו או אדם אחר המייצג אותו להגיש את התביעה בשמו. הגשת תביעה לנכות אינה שוללת את הזכות להגיש גם תביעה פרטית לחברת ביטוח בגין אי–כושר.
לטופס התביעה יש לצרף מסמכים רפואיים, אישורים על עבודה ושכר ממקומות העבודה וכל מסמך שיש בו כדי להוכיח את הזכאות לקצבה. עובד עצמאי יצהיר במחלקת הביטוח והגבייה שבסניף המוסד לביטוח לאומי על השינויים בעבודתו ובהכנסותיו עקב הנכות, וימציא את השומות האחרונות שבידו.