פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
הי שי, תודה רבה על תשובתך. יש לי נקודה שלא הבנתי. כתבת לי כך: ------------------------------------- בפנייתך ציינת כי ביטוח לאומי הכיר בפגיעה שלך כפגיעה בעבודה. מכאן, ניתן להסיק שאת (או מעסיקך) הגשת/ם לביטוח לאומי "הודעה על פגיעה בעבודה" (טופס בל/211) וצירפת "תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה" (טופס בל/54). -עוד את מציינת שקיבלת מביטוח לאומי כסף עבור השבועיים האלה- השבועיים האלה נקראים "ימי פגיעה" ואת קיבלת "דמי פגיעה". אשר על כן, את אמורה להחזיר למעסיקך את הכסף עבור ימי המחלה וכן אמורים להחזיר לך את ימי המחלה. -@עלייך לעדכן את ביטוח לאומי בהשתשלות העניינים, ואם אכן הפרטים שמסרת מדוייקים, ביטוח לאומי יוותר על דרישתו. -------------------- אז הכל נכון. הנקודה היא שאני כבר לא עובדת שם יותר ולכן לא יכולים להחזיר לי ימי מחלה. האם הייתי אמורה לא לקבל כסף מהמעסיק עבור השבועיים שלא עבדתי? (זא לא לקחת ימי מחלה ולא לקבל כסף, ובמקום לקבל דמי פגיעה מביטוח לאומי?) אם אפנה לביטוח לאומי אם השתלשות הדברים, למה אתה חושב שהם יוותרו על תביעתם? הם לא ידרשו ממני או מהמעסיק את דמי הפגיעה ששילמו לי? הרי הם דורשים עכשיו מהמעסיק שיחזיר להם את הכסף שנתנו לי והמעסיק דורש אותו ממני כיוון שהם שילמו לי אז בימי מחלה.
תודה רבה אורלי
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
ימי מחלה בזמן תאונת עבודה-תגובה 2
21/12/2009
אורלי שלום רב, כפי שציינתי, המעסיק הוא שצריך לקבל הכסף בחזרה ובמקביל "לזכות" אותך בעבור יימי המחלה שבהם חוייבת. לתשומת ליבך: בעד 12 ימי הזכאות הראשונים, דמי הפגיעה המגיעים לעובד השכיר אינם ממומנים ע"י המוסד לביטוח לאומי , אלא ע"י המעסיק. בפועל- המוסד לביטוח לאומי משלם ישירות לעובד השכיר וגובה את התשלום מהמעסיק (המעסיק שלך או הנהח"ש שלו אמורים לדעת זאת...). בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד מומחה לנזקי גוף ולמימוש זכויות רפואיות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אורלי
שאל/ה:
קבלת ימי מחלה בזמן תאונת עבודה
21/12/2009
שלום, נקעתי את הקרסול בזמן עבודה. הייתי שבועיים בבית (על חשבון ימי מחלה), כך שקיבלתי שכר. ביטוח לאומי הכיר לי בפגיעה כתאונת עבודה וקיבלתי מהם עוד כסף על השבועיים האלו (אפילו שבעבודה כביכול לא הפסדתי שכר כי לקחתי ימי מחלה). אחרי 4 חוד, ביטוח לאומי דורש מהמעסיק להחזיר לו את הכסף שביטוח לאומי נתן לי. מקום העבודה אמר ששילם לי משכורת מלאה (בגלל הימי מחלה) ומבקש ממני לשלם חזרה את הסכום. האם זה ייתכן? למה מראש ביטוח לאומי נתן לי את הכסף, הרי הצהרתי שהייתי בימי מחלה. גם הבאתי את הימי מחלה שהרופא נתן.
תודה אורלי
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
ימי מחלה בזמן תאונת עבודה...
21/12/2009
אורלי שלום רב, בפנייתך ציינת כי ביטוח לאומי הכיר בפגיעה שלך כפגיעה בעבודה. מכאן, ניתן להסיק שאת (או מעסיקך) הגשת/ם לביטוח לאומי "הודעה על פגיעה בעבודה" (טופס בל/211) וצירפת "תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה" (טופס בל/54). -עוד את מציינת שקיבלת מביטוח לאומי כסף עבור השבועיים האלה- השבועיים האלה נקראים "ימי פגיעה" ואת קיבלת "דמי פגיעה". אשר על כן, את אמורה להחזיר למעסיקך את הכסף עבור ימי המחלה וכן אמורים להחזיר לך את ימי המחלה. -@עלייך לעדכן את ביטוח לאומי בהשתשלות העניינים, ואם אכן הפרטים שמסרת מדוייקים, ביטוח לאומי יוותר על דרישתו. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד מומחה לנזקי גוף ולמימוש זכויות רפואיות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אני
הגיב/ה:
ישנה פסיקה האומרת בערך כך
21/12/2009
שעל הבנאדם לנצל את כל ימי המחלה שלו כדי לקבל קיצבת נכות או פנסיה כלשהיא האים אני צודק?
סיגלית
שאל/ה:
קצבת זקנה ע"פ הכנסות
19/12/2009
חג שמח למומחים! אודה מאד על תשובה לשאלתי האם אני זכאית לקבלת קצבת זקנה בנתונים הבאים: 1 אני בת 63(לאחר גיל פרישה)נפגעת איבה וקצבתי מהמל"ל 600 ש"ח לחודש 2.באפריל 2010 אפרוש לפנסיה 70% ואקבל 7000 ש"ח לחודש 3.לי ולבעלי הפנסיונר יש הכנסה נוספת שלא מעבודה בסך 15000 ש"ח לחודש והאם יש סף מסויים להכנסות שמעבר להם לא מקבלים קצבת זקנה? אני מאד מודה סיגלית
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה ע"פ הכנסות
21/12/2009
סיגלתי שלום רב, גיל הזכאות לקצבת זקנה הינו הגיל שבו תהיה/תהיי זכאי/ת לקצבת זקנה ללא קשר להכנסות. עד 30 ביוני 2004 גיל זה היה לגברים 70 ולנשים 65. החל ב–1 ביולי 2004 הגיל לנשים עולה בהדרגה, עד שבסופו של התהליך הוא יהיה 70 לגברים ולנשים. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד מומחה לנזקי גוף ולמימוש זכויות רפואיות
דוידי
שאל/ה:
האם ניתן לתבוע החזר רטרואקטיבית מביטוח לאומי?
18/12/2009
אני עובד השנה וגם בשבע השנים האחרונות ביותר משתי עבודות וגם מרוויח יותר מ 75000 שח בשנה הבנתי שמגיע לי החזר על הסכום שמעבר ל 75000 השאלה היא האם ניתן לתבוע החזר רטרואקטיבית?
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
החזר ביטוח לאומי
21/12/2009
דוידי שלום רב, בפנייתך אין מספיק פרטים: מהו גילך, ממי לדעתך מגיע לך החזר? (ממס הכנסה?)...במה אתה עוסק?... -לידיעתך, באם אדם עוסק ביותר מעבודה אחת, עליו לבצע תיאום מס כך שהכנסתו הכוללת תילקח בחשבון ולא יהיה עליו לשלם מס ביתר. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
אוראל
שאל/ה:
דחיית תביעה
18/12/2009
שלום,
שמי אוראל ואני בחודש השמיני להריוני. בתחילת חודש שישי ניגשתי לבדיקה אצל רופא נשים מומחה עקב כאבים מרובים ובעיות אחרות והוא המליץ ונתן לי שמירת הריון. במקביל לרופא זה אני מטופלת גם אצל המטולוג אשר גם חווה דעתו ואמר שהוא תומך בחופשת שמירת הריון. היום קיבלתי תשובה לאחר חודש וחצי שהתיק נמצא בטיפול כי רופא המוסד בביטוח לאומי לא אישר את השמירה וכי התיק הועבר לרופא ראשי בירושלים. לא ניתנה לי הסיבה לדחייה. שאלתי היא האם רופא המוסד יכול לדחות את דעותיהם של שני רופאים מומחים (פרופסור למיילדות ומומחה דמים) ולהחליט שאיני זכאית לשמירה? אם כן מה אוכל לעשות על מנת לערער על החלטה זו?
אוראל
הגיב/ה:
אפשר תשובה??
21/12/2009
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה לאוראל
23/12/2009
אוראל שלום,
המוסד לביטוח לאומי יכול לדחות את זכאותך לשמירת הריון, ואין הוא מחויב לקבל את חוות דעתם של שני הרופאים.
לפי דעתי יש מקום לערעור לאחר וזאת לאחר שתקראי את הפרוטוקול ותראי אם קיימות סיבות לערעור, כמו אי התייחסות לחוות הדעת של הרופאים ו/או אי התייחסות למסמכים רפואיים נוספים וכו'.
אני
שאל/ה:
מבקש תשובה
18/12/2009
בנאדם מקבל קיצבת נכות מקרן הפנסיה הוותיקה בה הוא חבר סך של כ-4000 ש"ח האים אני יכול לבקש גם דמי אבטלה מבלי לפגוע בקיצבת הנכות המשולמת לאותו בנאדם ? ומה לגבי תשלומים של משהב"ט? האים הבנאדם יכול לבקש גם תט"ר ח"פר ועוד כל מיני שמות מוזרים שכאלה?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה
18/12/2009
שלום לך,
אין כל קשר בין תשלומי קרן הפנסיה לבין דמי אבטלה ואת/ה זכאי/ת לקבל את שניהם, ואותו כנ"ל גם לגבי משרד הבטחון.
אני
הגיב/ה:
ואים אותה קצובה שאני מקבל מקרן הפנסיה שלי
21/12/2009
הינה קיצבת נכות ואו מחלה בשיעור של 100% נכותוהקיצבה הינה בהתאם לשנות הוותק שניצברו לזכותי בקרן הוותיקה האים גם כאן אני מותר הרי קיצבת נכות מהקרן ואו פנסיה מהקרן יש בהם תשלום מס כפול הן לביטל"א והן לבריאות
אילנה
שאל/ה:
עיקול קיצבת ב.לאומי
17/12/2009
בוקר טוב, הח-ן המשותף שלי ושל בעלי מעוקל לטובת לאומי צ'ק ועיריית חיפה. כרגע אנו מתקיימים מקיצבת ב.לאמי, אבטלה. האם הקיצבה מעוקלת?והרי שמשפחה בת 4 נפשות ממה תתקיים? אודה מאד לתגובתכם!
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה לאילנה
17/12/2009
אילנה שלום,
כעקרון הקצבאות מוגנות מפני עיקול, אולם כדי שהעיקול לא יפגע לך בקצבה מוצע לך לפתוח חשבון בנק אחר אך ורק לצורך עניין זה.
אם העיקול הוא מהוצל"פ, סביר להניח שחשבון הבנק החדש, כעבור זמן, גם יעוקל.
בנסיבות מסוימות ניתן לבקש לקבל את הקצבה מידי חודש בחודשו באמצעות שוברים בבנק הדואר הסמוך למגקום מגוריכם. צריך לבקש זאת מהפקידים בביטוח לאומי.
אילנה
הגיב/ה:
תודה רבה היית לי לעזר רב!!
17/12/2009
אפרת
שאל/ה:
שמירת הריון וחיוב בהגשת תביעה לביטוח לאומי
16/12/2009
אני בשמירת הריון. עובדת במקום מסודר מזה כ- 10 שנים. יש לי מספיק ימי מחלה ושאלתי היא האם המעביד יכול לחייב אותי להגיש תביעה לגמלת שמירת הריון מביטוח לאומי או שאני יכולה לבחור אם לנצל את ימי המחלה מבלי לפנות לביטוח לאומי. אני שואלת זאת מאחר ולדמי שמירת הריון יש מקסימום שהוא פחות מהמשכורת שלי ואם אקבל שמירת הריון תהיה לי פגיעה משמעותית בשכר ולכן אני מעדיפה לנצל את ימי המחלה. תודה על העזרה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה לאפרת
16/12/2009
אפרת שלום,
אין כל מניעה כי תנצלי את ימי המחלה שלך ואת אינך חייבת להגיש תביעה לשמירת הריון.
שיהיה במזל טוב,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזקי הגוף והמוסד לביטוח לאומי
מלי10
שאל/ה:
חיסכון בבנק למקבל קיצבת נכות
16/12/2009
רציתי לדעת האם לאדם רווק המקבל קיצבת נכות מהביטוח לאומי,מותר שיהיה חסיכון בבנק ועד איזה סכום מדובר ?בברכה מלי,
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה למלי
16/12/2009
מלי שלום,
אין כל הגבלה כי לאדם רווק המקבל קיצבת נכות מהביטוח הלאומי יהיה חסכון בבנק.
אייזק
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה לאחר תאונת עבודה
15/12/2009
אני עובד במקום העבודה כעשור , לצערי כרגע אני בתאונת עבודה וכבר כחודשיים בבית , כנראה אחזור לאחר 91 יום כמו שמגיע לי בחוק , לצערי קיבלתי מסרים שמיד אם חזרתי לעבודה אפוטר שאלתי היא אם אהייה זכאי לחתום ולקבל דמי אבטלה או שישנה תקופת המתנה .
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה לאייזק
16/12/2009
אייזק שלום, אין תקופת המתנה ואתה תהיה זכאי לדמי אבטלה מיד עם פיטוריך,
א
שאל/ה:
לא הלכתי להיבדק - תאונת עבודה וביטוח לאומי דיווח
14/12/2009
נפגעתי בעבודה ודיווחתי אותו יום בעבודה למנהלת ,אך המשכתי לעבוד. הלכתי להיבדק רק לאחר חודשיים בגלל כאבים שלא פסקו. בכל התקופה הזאת דיברתי עם המנהלת ועמיתים לעבודה על הכאבים. ביטוח לאומי דחה את התביעה שלי מפני שלא הלכתי להיבדק בזמן האם למישהו קרה דבר דומה ויש לו מה להציע?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה ל א
16/12/2009
א שלום,
המקרה שאת מתארת קרה בדיוק ללקוח שלי, גם לו לא היו מסמכים רפואיים ולאחר דיון בבית הדין הסכים המוסד לביטוח לאומי להכיר בתביעה.
הייתי ממליץ בחום לגשת לעו"ד שמבין בתחום כדי שייצג אותך מול המוסד לביטוח לאומי.
בכבוד רב,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי הגוף וביטוח לאומי
CH694
שאל/ה:
כמה אחוזי נכות מקבלים אם סובלים מכמה בעיות רופאיות ?
11/12/2009
שלום, אני בת 26 , רווקה , מתגוררת עם המשפחה , לא עובדת , למדתי שנתיים באוניברסיטה אבל לצערי לא יכולתי להמשיך בגלל הידרדרות במצבי הבריאותי ...
כמה אחוזי נכות אפשר לקבל אם סובלים מ-
1. כוויה נרחבת משנת 1999 כ- 50 % ( צלקות לאורך קו לסת תחתונה כולל צוואר – צלקות מהחזה עד הברכיים (אספקט קדמי) - צלקות ע"פ זרוע ומפרקים ימין ושמאל עם הגבלה ביישור המפרקים עד 90 מעלות – הצלקות בירכיים דו"צ ללא הגבלה בתנועה – הגבלה בהתפשטות בית החזה , השדיים ללא פטמות , סינמסטיה ... ) . ולכן עברתי מספר רב של ניתוחים פלסטיים והשתלות עור ... 2. מ- 2006 עד עכשיו דלקת כרונית בקיבה ובתריסריון וכאבים כולל הקאות בהתחלה היו דמיות ואחרי הניתוח לא , רוב האוכל גורם לבחילות והקאות , בינתיים אני נמצאת בתת משקל בגלל כך .... 3. מ- 2007 ועד עכשיו אנמיה מיקרוציטית עם מחסני ברזל נמוכים שכמעט אפסים . קיבלתי עד עכשיו יותר מ- 50 מנות דם בשנים האלה וגם כן קיבלתי ומקבלת עירויי ברזל כל חודש ... ולכן רוב הזמן מרגישה בכאבי ראש , סחרחורת , חולשה , ... 4. עברתי ב 22.10.2008 ניתוח GASTRECTOMY + VAGOTOMY בשל כיבים מרובים בקיבה ובתריסריון שמדממים מדי פעם ללא שיפור במתן תרופות בכמות המקסימאלית ... 5. כמה מקרי PANCREATITIS בשנת 2008-2009 כולל אשפוזים עם הטבה בטיפול . 6. כותרת של סוכרת 2008-2009 עם טיפול בגלוקופג' ( בחצי השנה האחרונה ארבעה מקרי היפוגליקמיה עם איבוד הכרה עד אשפוז בטיפול נמרץ בכל פעם . 7. מ- 22.1.2009 סובלת מאוסתיאומיאליטיס וטנוסינוביטיס כרוני בכף הרגל , כאבים בכל הרגל , נימול וקושי בעמידה על הרגל יותר מדקה ... טיפול תרופתי חזק נגד כאבים אפילו לפעמים נרקוטי וזה יומיומי וכל זה עקב קניסת גוף זר בכף הרגל . ארבעה ניתוחים ברגל והחמישית בדרך ... אשפוזים חוזרים בגלל הכאבים וההפרשות שמצריכות טיפול אינטיביוטיקי בווריד ואחר כך בפומי לתקופות ארוכות , חבישות רוב הזמן , לפעמיים יש שיפור אבל אח"כ המצב מדרדר ...
תודה והמשך יום נעים
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה ל CH694
13/12/2009
שלום רב,
לפני המתואר את בעלת אחוזי נכות גבוהים ביותר.
אני הייתי ממליץ בחום להגיש מיד תביעה למוסד לביטוח לאומי בענף נכות כללית על מנת להעמיד אותך באופן מיידי בפני וועדה רפואית של המוסד, בכדי שיכלו לקבוע לך אחוזי נכות.
בעשותך כן, תשפרי את מצבך הנוכחי בצורה ניכרת: 1. תקבלי כל חודש קצבה חודשית מהמוסד לביטוח לאומי. 2. תהיה פטורה מלשלם דמי ביטוח לאומי. 3. תזכי להטבות מרובות מול גופים שונים לרבות בעניין הדיור.
4. תוכלי לעבור שיקום.
אונם אינני רופא אולם על סמך נסיוני הנכויות המרובות שלך יקנו לך נכות כללית גבוהה מאוד.
אני ממליץ בחום שתפני אל עו"ד המבין בתחום, כמובן, את רשאית לבחור כל אחד ואחד, על מנת שיעזור לך למצות את מלוא זכיותיך.
בברכת רפואה שלמה,
שי24
שאל/ה:
שאלה בקשר לקיצבת ניידות
11/12/2009
אבא שלי נכה 100% עקב טרשת נפוצה ומקבל קיצבת נכות+שירותים מיוחדים+ניידות מלאים. עד לפני חודשיים היה מאושפז שנתיים בבית חולים עקב התדרדרות במחלה. במשך כל הזמן הזה שילם הביטוח הלאומי קיצבה מלאה כמו שצריך ולא פגע בה למרות שהעובדת הסוציאלית אמרה שאחרי 3 חודשים הם מורידים את קיצבת הניידות והשירותים מיוחדים באופן אוטומטי וכאמור עברו כבר שנתיים ועד היום לא הורידו שקל מהקיצבה.
רציתי לדעת איך ייתכן ולא הורידו עד עכשיו את הקיצבה? איך זה שביטוח לאומי לא ידע? או שכן ידע ולא הוריד? במידה ואודיע להם איך הם ייקחו את החוב אם בכלל? בבקשה לרק מי שיודע ומבין שיענה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה לשי
13/12/2009
שי שלום,
כל הנראה המוסד לביטוח לאומי בחר שלא להוריד את קצבת הניידות והשירותים המיוחדים בגלל מצבו הקשה של אביך אשר התדרדר לאחרונה.
המוסד לביטוח לאומי אינו נוהג לשלם גמלאות מקום שאינן מגיעות למבוטח ולפיכך אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאביך זכאי להם.
למען תנוח דעתך הייתי ממליץ לשלוח מכתב למוסד על מנת לברר היכן הדברים עומדים בכדי שלא תהיינה הפתעות בהמשך ולצבירת חובות.
בכבוד רב וברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי הגוף והביטוח הלאומי.
שי24
הגיב/ה:
תודה לך על התשובה אבל..
13/12/2009
לפי מה שהבנתי בן אדם ששוהה במוסד סיעודי מעל לשלוש חודשים כבר אינו זכאי לקיצבאות הנ"ל. אבי שהה שנתיים רצוף בבית החולים. תקן אותי אם אני טועה,או שיש תנאים חדשים לזכאות לטובת אבי ואני לא יודע.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה לשי
13/12/2009
שי שלום,
הנך צודק כי אדם המאושפז אינו זכאי למעשה לגמלאות הנ"ל בשל היותו מטופל שם, אולם כפי שאמרתי קודם לכן אביך נקלע למצב מיוחד בו למרות היותו מאושפז הוא עדיין מקבל את הגמלאות ועניין זה מצריך בדיקה גם על פי מסמכים הקיימים וגם על פי בירור מול המוסד לגבי זכויותיו של אביך.
עניין זה צריך ייעוץ פרטני על ידי בעל מקצוע אשר יראה את כל המסמכים ויוכל להשיב לך באופן מפורט לגופו של עניין.
שי24
הגיב/ה:
תודה שוב ושאלה אחרונה....
13/12/2009
האם אבל כול להיות מצב שבו ביטוח לאומי לא קיבל דיווח לגבי האישפוז של אבי ממשרד הבריאות? אפילו העובדת הסוציאלית אמרה בזמנו כי לאחר 3 חודשים השירותים מיוחדים+ניידות יורדים אוטומטית. אבי כבר שנה בבית לאחר שכאמור היה מאושפז שנתיים בבית החולים. ושוב תודה לך!
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה לשי
13/12/2009
שי שלום,
הדבר בהחלט ייתכן, לא תמיד קיים סינכרון בין המערכות השונות ולפיכך אני מציע לך לבדוק את העניין בצורה יסודית מול המוסד לביטוח לאומי.
שי24
הגיב/ה:
תודה רבה וחג שמח!
13/12/2009
דני
שאל/ה:
קיבלתי סכרת סוג 2 בעקבות התעללות נפשית
10/12/2009
שלום קיבלתי סכרת סוג 2 בעקבות התעללות נפשית ומתח נפשי מצד המעביד האם אני זכאי להכרה מביטוח לאומי? והאם אני יכול לתבוע את מקום העבודה ? ובמידה וביטוח לאומי יכיר מכך האם ניתן לתבוע אותם להחזיר אותי למקום העבודה ? אשמח לתגובה דני
דני
הגיב/ה:
דרך אגב חתמתי על מכתב הסכמה על פיטורים
10/12/2009
וכרגע אני לא עובד בכלל.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה לדני
13/12/2009
דני שלום,
פגיעה נפשית כתוצאה ממתח במקום העבודה אשר הביאה להתפרצות של מחלות כל סכרת או פסוריאס אינם מוכרות על ידי בתי הדין לעבודה כפגיעות בעבודה, אלא רק פגיעה נפשית שהינה פתאומית, דהיינו, אירוע אחד חריג בעבודה אשר גרם לבעיה הנפשית.
המקרה שלך בא בגדר של רצף של פגיעות זעירות אשר הביאו לתוצאה הנפשית ואשר אינם מוכרות על ידי הפסיקה.
הבאתי מן הפסיקה לעיונך 11.
נמצא אם כן כי על פי הפסיקה, מתח נפשי מתמשך אינו מבסס הכרה בליקוי הנפשי כפגיעה בעבודה ותורת המיקרוטראומה לא הורחבה למיקרוטראומה פסיכיאטרית, אלא יש להצביע על אירוע חריג אשר גרם למצב הנפשי. (דב"ע נו/0-260 משה מלכה נ' המוסד לביטוח לאומי פד"ע לב 625, 628 (1997); בג"ץ 4690/97 המוסד לביטוח לאומי נ' בית הדין הארצי לעבודה פ"ד נג(2) 529 (1999); עב"ל 407/07 אביבה בן דוד נ' המוסד לביטוח לאומי (טרם פורסם, ניתן ביום 30.12.08).
לפיכך לא ניתן לתבוע את מקום העבודה על פי המקרה שלך.
בכבוד רב ובברכה,
marc
שאל/ה:
דמי לידה לנכה שאינה עובדת
9/12/2009
אישה נכה שאינה עובדת ואינה יכולה לטפל בתינוק בגלל נכותה, בעלה זכאי לחופשת לידה. האם הוא גם זכאי לדמי לידה (תשלום בזמן אותה חופשת לידה)?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה למרק
13/12/2009
מרק שלום,
דמי לידה משולמים לאישה עובדת שיצאה לחופשת לידה. דמי הלידה נועדו לפצות את היולדת על אובדן שכרה או הכנסתה בפרק הזמן שאין היא עובדת לרגל ההיריון והלידה. החל ב-1.5.98 זכאי אב להחליף את בת זוגו בחלק מחופשת הלידה ולקבל דמי לידה בהתאם לתנאים בחוק.
שיהיה בהצלחה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי גוף וביטוח לאומי