היי,
רכשתי דירה בפרוייקט מגורים חדש.
כשנה וחצי לפני הכניסה לדירה, הפנה אותי היזם לחברת "ויה ארקדייה" לבחירת כלים סניטריים, ריצוף וחיפוי לקירות.
בפגישה שנערכה כשעתיים באולם התצוגה של החברה, ביחד עם איש המכירות, עברנו על קטגורייה-קטגורייה ובחרנו את כלל הפריטים להזמנתי.
(פה אציין שמדובר במספר רב על פריטים)
כשנה וחצי לאחר מכן, עם כניסתי לדירה, זיהיתי שברז המטבח (שהותקן באותו היום בבוקר, יום הכניסה) הוא לא הברז האיכותי שהזמנתי (חברה ידועה), אלא ברז שבאופן מפליא דומה לו ויזואלית איך שייך לחברה עלומה, שאפילו חיפוש בגוגל לא מוצא אותה.
התקשרתי מיד ל"ויה ארקדיה" ואמרתי להם שיש טעות.
התגובה הראשונית שלהם הייתה שזה הברז שהזמנתי והפנו אותי לטופס ההזמנה המקורי. הטופס מורכב מ-3 עמודים ובהם טבלה של כלל הפריטים, ללא שם ותיאור, אלא מספרי מק"טים בלבד. אמרתי להם שאני לא מבין במק"טים וחתמתי מתוך כך שבטחתי באיש המכירות שלהם לאחר כשעתיים פגישה, ועדיין המק"ט שהקליד הוא "טעות".
לאחר שהצלחתי לשכנע אותם, אמרו לי להגיע למחסן עם הברז וכשהגעתי הנציג לא היה מוכן להחליף בטענה שהברז "משופשף" ו"שרוט"- וכאן אציין שוב שמדובר בברז "חדש", שהוצא מהקופסה באותו היום ופורק, וכמובן שאין בו שום פגם.
התחושה שלי היא ש"ויה ארקדיה" כלאה אותי כלקוח בתוך סיטואציה בלתי אפשרית- הם ניצלו את הפרש הזמן הגדול שבין ההזמנה לכניס לדירה, ואת זה שהגורם שחותם על קבלת הסחורה הוא הקבלן, ולא הלקוח ופשוט אמרו לי שזה מה שזמנתי. ואני בטוח באלף אחוז שזה לא הברז שביקשתי ולא יכול להיות שקיבלתי במקרה ברז זהה ויזואלית, אבל ששייך לחברה לא מוכרת.
כמובן שפניתי אליהם, וזה לא מעניין אותם.
האם יש משהו שאוכל לעשות?
האם יש לי סיכוי בתביעה אזרחית מולם?
תודה רבה,
יוסי