לפני מס' חודשים רכשתי מנוי לחדר כושר במבצע לתקופה של שלושה חודשים, את הרכישה ביצעתי באחד מאתרי האינטרנט של רכישות קבוצתיות (אתר רכישת קופונים) וכן חתמתי על חוזה מול חדר הכושר כשהתחלתי להתאמן בפועל. אציין שהמחיר היה מאוד זול, כך שלא התעניינתי כלל בתנאי ביטול. מס' שבועות לאחר שהסתיים המנוי הגעתי שוב לאותו חדר כושר ע"מ להתעניין במנוי חדש לשנה, שוחחתי עם בעל המקום והבהרתי לו שייתכן ואאלץ לעזוב את העיר בשלב מסויים, לכן ביקשתי לדעת מה תהיה עלות ביטול המנוי, בעל המקום הציע לי מנוי לשנה בעלות של 180 ש"ח בחודש והבהיר לי, מצידו, שבמקרה וארצה לבטל את המנוי אצטרך להשלים את ההפרש עבור כל חודש שהתאמנתי מ 180 ל 350 ש"ח. הסכמתי לתנאי זה ושילמתי עבור המנוי בכ.א., יש לציין שבעת ביצוע העסקה החדשה לא הוחתמתי על שום טופס. לאחר שעבר קצת פחות מחודש אכן נאלצתי לבטל את המנוי, ציפיתי שאחוייב ב 350 ש"ח עבור החודש שהתאמנתי, אך בפועל חוייבתי ב 550 ש"ח, כשטענת הבעלים היא שיש עלות ביטול של המנוי בסך 200 ש"ח מעבר להשלמה עבור כל חודש, כמובן שטענתי שהוא לא ציין זאת כשביצענו את העסקה (למרות שביקשתי במפורש לדעת מהם תנאי הביטול) והוא מצידו טען שאינו יכול לפרט את כל התנאים ושזה מופיע בחוזה שחתמתי, הפעם טענתי שלא חתמתי על שום חוזה בעת ביצוע העסקה, ואם הוא היה מחתים אותי אז וודאי שלא הייתי מסכים לתנאי זה, אך הוא טוען שהחוזה שנחתם בעת ביצוע העסקה הראשונה (המנוי ל 3 חודשים) תקף גם למנוי החדש.
האם זה נכון? אני יודע מחברים שמנויים במשך מס' שנים באותו מכון כושר שבעת חידוש מנוי הם מתבקשים לחתום על חוזה חדש. האם במקרה זה בעל המכון צודק והחוזה הקודם תקף? או שזה באמת מוגזם ולא חוקי שהוא דורש ממני לשלם 550 ש"ח עבור תקופה של פחות מחודש? (יש בידי את החשבונית מהעסקה השנייה, אין בידי את החוזה שחתמתי בעסקה הראשונה אך אני יכול להשיג את אישור הרכישה מהאתר עבור מנוי של 3 חודשים)
שאלה נוספת בעקבות הודעה אחרת שהיתה כאן - אני מבין שעלות מנוי חודשי יכולה להיות גבוהה בעד 10% מעלות מנוי שנתי לפי עלות חודשית. על החשבונית שקיבלתי כתוב שעלות המנוי השנתי היא במבצע, האם גם במקרה זה חל החוק של 10%, ואם לא, איך אדע אם הדרישה של בעל המקום לתשלום של 350 ש"ח היא לגיטימית?
תודה.