שלום רב,
אשתק"ד ניסיתי להתקבל למוסד אקדמי מוכר. אותו מוסד פרסם תנאי קבלה למסלול הלימודים, תנאים אשר היו רשאים לקבוע מתוקף תקנות המל"ג בדבר תנאי הרשיון למוסד מוכר.
בתקנות המל"ג מצוין כי בכל מוסד אקדמי מוכר תקום מועצה אקדמית עליונה, אשר חבריה יאושרו ע"י המל"ג, ואילו בעת הקמתה, עליה לתקנן תקנון אקדמי שעל פיו המוסד יתנהל. את אותו תקנון על המוסד לשלוח מדי שנה כעותק ידיעה למל"ג.
המקרה שלי הוא כזה - ניסיתי להתקבל למוסד האקדמי, ועברתי את כל המבחנים, אך מפאת חוסר מקום, לטענתם, שיבצו אותי לרשימת המתנה ולאחר מספר שבועות שלחו לי תשובה כי לא התפנה מקום וכי אני מוזמן לנסות ולהיבחן שוב מחדש בשנה הבאה.
לאחר שבדקתי מעט אודות הנושא באינטרנט, גיליתי שתנאי הקבלה האמורים, צריכים להופיע ולקבל אישור בתקנון האקדמי של המוסד. מבדיקה באתר האינטרנט של המוסד, לא הופיע התקנון האקדמי המלא. כל שכן, בעת ההרשמה למבחנים, לא צויין בשום שלב תוקפם של מבחני הקבלה. זאת ועוד, מחלקי התקנון שכן פורסם ברבים, לא צויין דבר וחצי דבר על משמעות "רשימת ההמתנה"
(צויין כי תשובות וועדת הקבלה הן: "סטודנט מן המניין" ו-"סטודנט על תנאי" (תנאי אשר מדבר על המשך לימודו של הסטודנט בזמן קבלתו למוסד) ומכורח הבנת הנקרא, מוסק כי תשובה שלישית היא "לא התקבל".
חשוב לציין, שלצורך ההשוואה, בדקתי אודות תנאי קבלה למסלול לימודים דומה, במוסד אקדמי אחר. שם, באתר האינטרנט של המוסד כן פורסם התקנון האקדמי, בפרט החלק המדבר על תנאי הקבלה ועל תוקף המבחנים אותם המועמד עובר וכי תוקפם, לצורך העניין, הינו לשנת הלימודים בה הסטודנט מגיש מועמדות.
שאלתי מתפצלת למספר חלקים:
1. האם עצם זה שהמוסד לא פרסם לכמה זמן מבחני הקבלה שלו תקפים, מהווה עבירה כלשהי של הטעיית צרכן וכדומה?
2. האם עצם כך שהמוסד הגדיר אותי כאחד שנמצא מתאים ללמוד בתחום אליו נרשמתי, אך מפאת חוסר מקום שובצתי לרשימת המתנה, בד בבד, בכל רשומה גלויה לציבור, לא מצוין כלום אודות ההגדרה המנהלתית של אותה רשימה עלומה. האם במעשה זה של המוסד, יש מקום לבוא בטענה כי הליך בחינת הבקשה ללימודים היה לא תקין ומשכך עליהם לקבל אותי ללימודים בשנת הלימודים הבאה מסיבה זו ומהסיבה בשאלה הראשונה?
אודה לתשובה בנושא. אשמח להרחיב במידה וישנם חלקים לא ברורים, אך אודה לתגובה במידה ויש צורך בהרחבה נוספת.
הנושא הנ"ל חשוב לי, שכן מבדיקות אחר התחום, מתגלים הרבה פרצות בהן סטודנטים פוטנציאלים נופלים בין הכיסאות של מערכת מסועפת, מנוכרת ומלאה בתאוות בצע.