אבי ז”ל נפטר לפני 4 חודשים והוריש לי את דירתו. זו הייתה דירתו היחידה. הצוואה טרם הוגשה והדירה עדיין לא רשומה על שמי. אני מעוניינת לרכוש דירה, האם היא תחשב כדירה שניה ויהיה עלי לשלם עבורה מס רכישה? האם ניתן לקבל פטור?

לשמחתי הפונה פנתה גם באמצעות הלשונית "ייעוץ אישי" וכך קיבלתי פרטים משלימים לשאלה.
במכירת הדירה - הדירה תזכה לפטור ממס שבח, שכן היא עומדת בתנאי סעיף 49ב (5) לחוק.
אבל אם היורשת תרצה לרכוש דירה נוספת, אז כיוון שהיא יורשת יחידה, ו 100% מהדירה אמורה להירשם בבעלותה, אז דירה נוספת שתרכוש, תחשב כדירה נוספת.
אם הייתה יורשת עם אחרים, והייתה רשומה על שמה 50% מדירת ירושה , או פחות, אז הדירה לא הייתה נחשבת כדירה נוספת, לצורך מס רכישה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אסף אלקוני, עו"ד
055-4532703
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

יש לבדוק את המסמכים שנחתמו . לפי החוק והפסיקה , עסקה במקרקעין מחייבת מסמך בכתב , וזכרון דברים יכול לענות על דרישת הכתב , אם הוא מכיל מספיק פרטים רלונטיים . אם ימצא שזכרון הדברים שחתמתם מכיל את הפרטי...
המשך תשובה