עובד שפוטר וקיבל מכתב על הודעה מראש של חודש , אחרי יומיים יצא לחופש מחלה של שבועיים . האם לשלם לו מחלה ?
אם העובד קיבל הודעה מוקדמת לפיטורים ובמהלך ההודעה המוקדמת חלה אזי לא מאריחים את יחסי עובד ומעביד את משלמת עבור הימים אבל מועד הפיטורים לא משתנה ,
סעיף 4א' (ב) לחוק קובע כי סעיף 4א' (א)לא יחול במקרה בו המעביד נתן לעובד הודעה מוקדמת לפיטורים לפי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א-2001, לפני שהעובד נעדר עקב מחלתו.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
פרחיה ושות` – משרד עו”ד
055-4547098
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

הי גיל, כאשר מבקשים לפטר עובד מכל סיבה, יש לזמן אותו לשימוע. אין צורך במכתב התראה לפני מכתב הזימון לשימוע, אלא רק בזימון עצמו. לגבי שאלת היציאה לחופשת מחלה - מדובר על שאלה ספציפית שקשה לענות עליה תשו...
המשך תשובה