עו״ד איציקובסקי שלום,
המון תודה על תגובה המהירה. קיבלתי המלצה להגיש תביעה קטנה מעו״ד פירוקים/כינוס נכסים שניסה להגיע לפשרה עם הבנק עקב אי מתן הודעת כינוס נכסים ליורש. לדעתו, יש לי עילה חזקה לתביעה, מנימוקים הבאים:
1. הבנק בהחלט הפר הוראות מפורשות של תקנות הוצל״פ (סעיף 10א (א) (2) תקנות ההוצאה לפועל, תש"ם-) -1979: ״...בבקשת הביצוע את היורשים לפי צו ירושה או הזוכים על פי צוואה, לפי העניין; לבקשת הביצוע יצורף העתק צו הירושה או צו קיום צוואה ובו יפורטו שמות היורשים או הזוכים על פי הצוואה, לפי העניין;". הבנק לא עשה כן במשך חודשים רבים עד שהיה כבר צו פינוי לדירה וגרם לניפוח החוב עקב ריבית פיגורים והוצאות שכ״ט /או הוצאות.
2. בנוסף, אני ערב למשכנתא שאמי ואבי ז״ל נטלו. באופן תמוה, לא קיבלתי כל הודעת הוצל״פ לא כיורש ולא כערב (בדיעבד התברר, כי היה בלאגן מוחלט בתיק והבנק בטעות חשב כי אמי היא הערבה, ושלח כל ההודעות לה כמלווה, עזבון של אבי וערבה, ולא שלח כל הודעה לי)
3. אני לא מתכחש לחוב משכנתא (כבר סידרתי את העניין הנ״ל), ורוצה לקבל החזר של הוצאות ריבית והוצאות משפטיות שנגרמו עקב התנהגות לא חוקית של הבנק. הסיבה שהבנק לא מודה בטעות ומתפשר הוא כי הוא יודע שאני נמצא בחו״ל ועקב סכום התביעה (כ-25,000 ש״ח ללא שכ״ט עו״ד שלי) זה לא כלכלי לדון בנושא בלשכת הוצל״פ (הוצאות עו״ד יהיו כ-25,000 ש״ח, ולשכת הוצל״פ לא יכולה לדון בהוצאות עו״ד שלי, ולא נוהגת/לפסוק הוצאות גבוהות).
לאור זאת, עו״ד שליווה אותי בהליך הגביה של הבנק חושב שתביעה בביה״מ לתביעות קטנות היא האפשרות הכלכלית היחידה העומדת לפני. עלות התביעה נמוכות וביה״מ יכול להיות פתוח לטענותיי כי מטרת ביה״מ לתביעות היא לעזור לאזרח בדיוק במקרים כאלו, כאשר עסק גדול מנסה להתיש את האזרח עם עלויות וזמן של תביעה רגילה.
מכוון שעו״ד הקודם שי לא מומחה בדיני תביעות קטנות, הוא לא בטוח לגבי מרכיבי וגובה סכום התביעה (לכן שאלתי בפורום), ו/או האם ביה״מ לתביעות קטנות יחליט שהוא לא יכול לדון בתביעה הנ״ל עקב סמכות של ערכאה אחרת (הוצל״פ, ביה״מ המחוזי וכו׳). זה עדיין לא אומר כי אין לי עילה לתביעה.
אשמח לקבל את עצתך בנושא: במידה אתה לא מסכים עם נימוקי עו״ד הקודם שלי, אשמח לשמוע על כך. במידה ואתה חושב שכדאי לי להתקדם עם התביעה, אשמי לקבלת תגובתך לשאלות שלי בפוסט הקודם
בתודה מראש,
ברק
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר