שלום רב,
יש לנו מכשיר סלולרי, אשר נסדק לו המסך ועקב זאת לקחנו אותו למעבדה לתיקון. במעבדה הציע לנו האחראי לקנות מסך בעצמנו מהאינטרנט והוא יתקן לנו את המכשיר ויקח 80₪ על העבודה.
קנינו מסך, מה שהיה עם הכי הרבה ביקורות טובות ולאחר שהגיע הבאנו אותו למעבדה לתיקון.
לאחר מכן קרובי משפחתי חזרו למעבדה והוא החזיר לנו את המכשיר כשהוא עם המסך החדש, לא מורכב לחלוטין, חסר כפתור, והוא כלל לא נדלק, וכך הוא נתן להם אותו והם לקחו את המכשיר והלכו משם. לאחר מכן יצרתי קשר עם האחראי ואמרתי לו שלא ייתכן שהבאנו מכשיר תקין לחלוטין רק עם מסך סדוק, ושקנינו מסך חדש על פי עצתו והבאנו לו לתיקון ושהוא מחזיר לי מכשיר לא תקין. אז הוא אמר שאני אביא לו שוב את המכשיר ושהוא יעבוד עליו. לאחר זמן התקשרתי אליו שוב והוא טען שהמסך שהבאנו לא תקין. יצרתי קשר עם החנות ממנה רכשנו את המסך ואמרתי להם שהוא לא תקין והם ביקשו תמונות כהוכחה לכך. ביקשתי ממנו תמונות מספר פעמים והוא אמר שהוא ישלח אך בפועל הוא לא שלח ובסוף הוא אמר שאעזוב את המסך הזה והוא ינסה להשיג לי מסך אחר. לאחר זמן (חשוב לציין שכל שלב פה לוקח שבועות של המתנה) ביררתי איתו שוב מה קורה והוא אמר שהוא תיקן את המסך אבל אין לו את הכפתור והוא ינסה להשיג. לאחר שבועיים אני מתקשר אליו שוב והוא אומר לי שעדיין הוא לא השיג כפתור ושזה מאוד קשה להשיג אותו. חיפשתי פחות מדקה בגוגל ומצאתי כפתור בכמה דולרים באינטרנט. שלחתי לו הודעה שאבקש מאבי לאסוף את המכשיר ושאשים בעצמי את הכפתור. פתאום הוא ישר חוזר אלי ואומר שאין בעיה רק הוא יבדוק כמה עלה המסך שהוא שם לי ויחייב אותו בעלות שלו, ללא עלות עבודה כמחווה של רצון טוב מצידו. סה"כ מאז שהבאתי לו את המכשיר בפעם השניה, לאחר שהחזיר אותו לא תקין כלל עברו כבר יותר משלושה חודשים שאני מחכה לו.
אני חושב שאינני צריך לשלם לו כלל מהסיבות הבאות:
1) הבאתי לו מכשיר תקין ומסך להחלפה והוא החזיר לי מכשיר שלא עובד וחסר בו חלק.
2) יכולתי לקבל מסך חדש אך משום מה הוא לא שלח לי תמונות של המסך שהוא טוען שהוא תקול.
3) כשאני רציתי את התמונות של המסך שהוא טוען שהוא תקול הוא אמר שלא צריך והוא ינסה להשיג לי מסך אחר, עקב כך גם לא קיבלתי מסך חדש ללא עלות מהחנות, וגם הוא כלל לא אמר שזה יעלה לי כסף המסך שהוא ינסה להשיג לי ולכן לא אמרתי לו כלום.
4) מאז הפעם השניה שהבאתי אליו את המכשיר כבר עברו למעלה משלושה חודשים, רק על זה הוא בכלל צריך לפצות אותי.
הוא טוען שהוא לא מוכן לספוג את עלות המסך.
אודה אם תוכלו לומר לי מבחינה משפטית מה הדין במקרה ומה עלי לעשות.
תודה מראש,
אבשלום