הבת שלנו נמצאת במעון יום (של משרד התמ"ת) החל מסוף אוגוסט. אנו משלמים להם מדי חודש בהוראת קבע קבועה סכום של 1,980 (בערך) לחודש.
בשבועיים האחרונים אנחנו ושאר ההורים במעון התחלנו לשמוע דברים מדאיגים מצוות המטפלות במעון וכולנו שמנו לב שהילדים פחות שמחים במעון. התברר שהיו קיצוצים ובלי ליידע את ההורים קיצצו בשעות המטפלות הקבועות (אמורה להיות אחת לכל קבוצה של 8 ילדים 5 ימים בשבע מתוך 6) בפועל בחודש האחרון עקב הקיצוצים הביאו להן הרבה פחות שעות והיו מחליפות שאינן מקצועיות כמו המטפלות הקבועות ולא רק זה אלא שהן מתחלפות כל הזמן והרי שבגיל כ"כ רך חשוב הקביעות וכל העניין של פרצופים מתחלפים לא מתאים.
לא רק זה אלא שבצהריים ביו השעות 12.00-14.00 המנהלת הגדירה כשעות "מתות" ולפיכך הורידה את מס' המטפלות ל2 על 22 ילדים- שבעינינו ממש לא מספיק. הילדים אמורים לישון באותה שעה אבל השניים שנמצאות לא מצליחות להשתלט על הקבוצה והילדים פשוט לא ישנים ונורא עייפים.
בנוסף, המטפלות אמרו דברים כמו שהיו קיצוצים בכמויות המזון, הילדים אכלו קורנפלקס עם מים במקום חלב וכו', כמובן שמנהלת המעון מתכחשת לקיצוצים אלו, אבל יש 3 מטפלות שטוענות אחרת.
המנהלת אומרת שהן פשוט לא מסתדרות אתה ולכן הן ממציאות- לא נשמע סביר.
הן מטפלות וותיקות ואהובות במעון ובגלל כל היחס של המנהלת (שנכנסה השנה לתפקידה) הן הודיעו לנו ההורים שהן בוודאות עוזבות וכבר מצאו עבודה במעונות אחרים.
לפיכך אני ועוד הורים החלטנו שאנחנו עוזבים, אנחנו לא מעוניינים להישאר עם הנהלה שמסתירה ולא בלי המטפלות שעליהן אנחנו סומכים. המנהלת אומרת שלא משנה מה, אנחנו נצטרך לשלם על חודש דצמבר בגלל שבחוזה (שלא קבלנו עליו עותק!) רשום שצריך לעדכן שיוצאים מהמעון עד ה15 לחודש ואז לא משלמים על החודש הבא, אבל כל זה התחיל לצאת רק עכשיו ומבחינתנו הייתה הרעה ממש עצומה בתנאים- אנחנו לא מרגישים רגועים להשאיר את הילדים שם ולכן לא הבאנו את ביתנו כבר היום למעון.
האם היא יכולה לחייב אותנו לשלם כמעט 2,000 ש"ח לחודש דצמבר גם אם לא הייתה יום אחד ואנחנו לא מריגישים בטוחים להשאיר אותה שם? אני מעבירה אותה למעון אחר ולא יכולה לשלם על שני מעונות במקביל!
המטפלות "הטובות" כנראה יעבדו עכשיו שבועיים כי זה המינימום לפני שהן יכולות לעבוד אבל אני לא סומכת שאכן יהיו שם ולא מחליפות בחלק ניכר מהזמן וכדומה ולא מוכנה לשלוח את הבת שלי ככה...
מה עלי לעשות?
תודה!