חלוקת דירה

 

 

מעצם ההגדרה הזו עולה השאלה:האם ניתן לחלק דירה אחת למספר יחידות דיור שכל אחת מהן תחשב כדירה נפרדת?

 

 

בהתאם להוראות החוק אין לחלק דירה ליחידות נפרדות מבלי לקבל היתר בניה חוקי מהוועדה לתכנון ובניה . בעניין זה חשוב לציין כי לא בנקל יאשרו ועדות התכנון והבניה חלוקת דירות ולא בקלות ינתנו היתרי בניה ,היות והעניין נוגד את תוכנית בניין העיר ,ואת תוכניות המתאר שיש להתחשב בהן, כמו גם צפיפות התושבים בבנין אחד, וכתוצאה מכך צפיפות האוכלוסיה וכד'. כמו כן, יש לבקש את הסכמתם של שאר בעלי הדירות בבנין, אשר עניין חלוקת הדירות יכול להוות עבורם מטרד , רעש , בעיות חניה וכד'.

 

 

בשנים האחרונות אנו עדים לכך, כי בעלי דירות מחלקים ומפצלים את דירותיהם ליחידות דיור קטנות ונפרדות ובכך מעלים את התשואה שהם מקבלים מהשכרת הדירה .

 

לדוגמה: בעל דירת מגורים שיש לו דירה של 4 חדרים מחלק את דירתו ל-2 או ל-3 יחידות דיור ומשכיר אותה ל-3 דיירים נפרדים ובמקום לקבל על דירה אחת 500 $ דמי שכירות ,הוא יכול לקבל פי 3 מכך ולהגדיל את התשואה על הדירה באופן מאד משמעותי .

 

לאחרונה בתי המשפט החלו להחמיר בעונשים כנגד בעלי דירות אשר ביצעו חלוקה של דירתם לדירות קטנות יותר ,כאשר בדצמבר 2009 ניתן פסק דין תקדימי לפיו חוייב מר יוסי שמשון בקנס של 230,000 ₪ בגין פיצול דירתו באופן בלתי חוקי וכן נדרש להרוס את הקירות בדירה ולהחזיר את המצב לקדמותו.

 

מקרה זה ראוי להזכירו על מנת לתת את הדעת על הצורך בשמירה על הוראות החוק על מנת למנוע הפסדים כספיים רבים, אשר עלולים לעלות גם בחוסר כדאיות כלכלית.

 

במקרה שציינתי ,מדובר בבעל דירה בשם יוסי שמשון, שיש בבעלותו דירה ברח' בן גוריון 54 בתל אביב, שפיצל את הדירה שכל גודלה בסך הכל 43 מ"ר ל-3 יחידות דיור קטנות ,שלכל יחידה הייתה כניסה נפרדת מטבח ושירותים . כמובן שבמקרה זה השכנים התלוננו כנגד בעל הדירה שגרם להם למטרד ,לרעש ולחוסר חניה והעיריה הגישה כנגד יוסי שמשון כתב אישום פלילי . יוסי שמשון טען כי הוא ביצע שינויים פנימיים בלבד ,שאין צורך לקבל היתר בניה בגינם, אולם כאמור טענה זו לא נתקבלה ונקבע כי נוכח המציאות הקיימת היום", קבעה הוועדה, "כאשר פיצולי הדירות הפכו למכת מדינה ובעיקר בערים המרכזיות, בשעה שמפצלי דירות מודעים היטב לאיסור החל על ביצוע פיצול דירות ללא היתר בנייה כדין ואלה אף נוקטים באמצעים על מנת להסתיר את הפיצול. הדבר מצדיק את ניתוק הדירה מהתשתיות. מי שמבצע פיצול, או מתפתה לשכור דירה שפוצלה, חייב לדעת כי הוא מסתכן בניתוק הדירות המפוצלות מהתשתיות הבסיסיות - חשמל, מים וטלפון.

בברכה

 

שיהיה לכם יום נהדר

נ.ב. במידה ותרצו לקבל יעוץ נוסף בחינם תוכלו להשאיר פרטיכם ואשמח לסייע לכם.

עו"ד מירי כהן ושות' משרד עורכי דין

מקרקעין, משפחה ואזרחי