יעל שלום,
הערת אזהרה מבטיחה שהנכס לא ימכר למישהו אחר, ומגנה עליך מפני עיקולים וחובות של המוכר. לא ניתן להבין מדבריך מדוע העסקה לא הושלמה, ואני מבין שגם את לא יודעת מדוע. בנוסף, לא ברור מדבריך האם עוה"ד ייצג אותך או רק את המוכר, ועל מי מוטלת מלאכת רישום העסקה לפי ההסכם. יכול להיות שלא לקחת עורך דין מטעמך, שעורך הדין ייצג רק את המוכר, ודאג להכניס להסכם שהעברת הזכויות תבוצע על ידי הקונה. בקיצור, חסרים לי נתונים על מנת להשיב לך. במידה והיית מיוצגת על ידי עורך דין, את זכאית לדרוש שיבצע את התחייבויותיו כלפיך. במידה ולא עושה כן, ואין לו הסברים טובים לכך, את יכולה אפילו להתלונן עליובלשכת עורכי הדין. בנוסף, במידה ואת מרגישה שמנסים לרמות אותך, קחי עו"ד מטעמך שאת סומכת עליו, ובקשי ממנו לבדוק את העניינים. אני מאמין שהוא יגלה מיד האם מדובר בעצלנות או בעוקץ. דבר נוסף - חשוב מאוד לוודא שיש בידי עורך הדין שערך את העסקה יפוי כוח בלתי חוזר מבעלי הקרקע. יפוי כוח זה מבטיח את זכויותייך במקרה בו בעל הקרקע נפטר, אחרת, יהיה קשה מאוד לסיים את העסקה ותאלצי לפנות להליך משפטי.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר