יצאתי מהבית למכולת. בדרך חזרה חציתי במעבר חציה באור אדום. לפתע, נעצרה לידי שוטרת בניידת וקראה לי לבוא. היא אמרה שהיא כמעט דרסה אותי, ושבשביל לשמור על החיים שלי,הוא תרשום לי דוח ואז ביקשה ממני ת.ז. עד כאן, הצדק היה איתה. לכן, התנצלתי והודיתי, אבל לא הייתה לי ת.ז. הצעתי שאני אתן לה את כל הפרטים שהיא צריכה בשביל למלא לי דוח, וגם אמרתי לה את הכתובת שלי שהיתה במרחק דקה נסיעה והצעתי שנסע אלי. היא דרשה ממני לבוא איתה לתחנה ולא היתה לי ברירה, אלא לבוא.
הגענו לתחנה. היא לקחה אותי ליומנאית ואמרה: יש פה מישהו גבר גבר, שצריך לקבל דוח, אבל אומר שאין לו ת.ז. אני מאמינה לו, אז שיתקשר למי שהוא רוצה שיביאו לו ת.ז. לפה. כשתהיה לו ת.ז תרשמי לו דוח, והשאירה אצלה את הפרטים של העבירה.
לא עזר שהסברתי שאני גר לבד וחוץ ממני לאף אחד אין את המפתח ושכל המשפחה שלי גרה רחוק (הכל אמת). כעבור 4 שעות בהן אף אחד לא רצה להקשיב לי, שלא נתנו לי לשתות ובקושי נתנו לי ללכת לשירותים!!, הגיע המלאך (כנראה מפקד התחנה או הסגן שלו). סיפרתי לו את המקרה. הוא צעק על היומנאית: "השתגעתם לגמרי? אין יותר מה לעשות?" ואז הודיע לי שאני משוחרר ושאני מקבל טרמפ לאן שאני רוצה (על הטרמפ העדפתי לוותר). שאלתי אותו לגבי הדוח והוא הודיע שהדוח מבוטל ושהוא מתנצל על ההתנהגות המחפירה כלפי.
אני מתרשם שאם יהיו הרבה אנשים כמותו, תהיהלנו מדינה נפלאה.
שאלותיי
1. האם ההתנהגות של הושטרת היתה חוקית? האם היה לה מותר לקחת אותי לתחנה בשביל קנס של 100 ש"ח, גם אחרי שהצעתי לה פתרונות איך לתת לי אותו.
2. האם היה מותר להחזיק אותי בתחנה כל כך הרבה זמן?
3. מה היה קורה איתי אם המלאך לא היה מגיע?
4. מה אני יכול לעשות בעניין?
אין לי בעיה לקבל את הדוח שמגיע לי. אבל אני כן ידרש שיטפלו בשוטרת הזו שלא תתעלל באזרחים. לצערי, אני אפילו לא יודע את שמה (שכחתי לשאול), כך שלא יכולתי להגיד את הפרטים שלה לקצין.