רשמתי את בני למשפחתון " x" , המנוהל בביתה של הגב' x . במשפחתון עד 7 ילדים , כאשר היא המטפלת הראשית ויחד עימה עובדת סייעת. בעת הרישום, נחתם ביננו חוזה וכן, נתנו לנ"ל צ'ק דחוי על סך 1100 ש"ח לתאריך ה-16.6.13, שזהו התאריך בו בני היה אמור להיכנס אל המשפחתון. הסכום הוגדר כצ'ק ביטחון/דמי רישום, האמורים להוות חצי מהתשלום החודשי עבור השהייה במשפחתון. בסופו של חודש 04/2013 הגיע אליי מידע דרך מכרה, שהנ"ל פותחת פעוטון במקום אחר(באזור שונה מהיכן שנמצא המשפחתון), בנוסף למשפחתון הקיים, בו יהיו 25 ילדים, במשפחתון תהיה מטפלת ראשית אחרת וגב' x תפקח על הנעשה ותחלק את זמנה בין המשפחתון לפעוטון.בתאריך 28/4/13, התקשרתי על מנת לברר עימה את פשר השמועה והיא הבטיחה לי כי למרות מה ששמעתי, המידע אינו רלוונטי והדברים נותרו כפי שסוכמו.שבוע לאחר מכן, בתאריך 5/5/2013, גב' x התקשרה אליי בשעות הבוקר והודיעה לי שאחרי הכל, היא כן פותחת את הפעוטון, בתנאים שפורטו קודם לכן ורצתה לעדכן אותי לפני שאשמע על כך מישהו אחר ולפני שהיא מפרסמת זאת באופן רשמי בעמודה העסקי הפייסבוק.בהתאם לתנאים אלה, כפי שהסבירה בני יהיה במשפחתון עד אמצע החורף ואז בגיל 1.2 שנים יעבור אל הפעוטון החדש לקבוצה גדולה יותר. מיותר לציין את הפתעתי ואכזבתי לאחר ששבוע קודם לכן הבטיחה לי שכל זה לא רלוונטי וכיוון שהייתי באמצע ישיבה בעבודה, עניתי כי אדבר איתה מאוחר יותר. במקביל, התחלתי ביום שלמחרת לחפש מסגרת אחרת עבור בני, שכן שינוי התנאים לא התאים למה שחיפשתי עבורו. חשוב לציין כי בתקופה זו של השנה - חודש מאי - רוב הגנים מלאים עד אפס מקום - באף גן/משפחתון שפניתי אליו לא היה מקום לאמצע השנה, כלומר עד חודש ספטמבר ובחלקם אף לא לשנה הבאה , הרי שהרישום מתבצע לרוב בחורף. בתאריך ה7/5, גב' x שלחה לי מסרון בו נאמר שהיא מבקשת להודיע לי בפתיחת הפעוטון אינה רלוונטית וזה סופי. בינתיים כבר רשמתי את בני לגן אחר לחודש ספטמבר 2013 ולאור העובדה כי נותרתי ללא מסגרת עבורו עד לתחילת שנת הלימודים הבאה, נאלצתי למצוא סידור בעזרת אימי, חמותי וסיכום על היעדרויות מהעבודה במהלך חודש אוגוסט 2013, שלי ושל בעלי. בתאריך ה-12/5, התקשרתי לגב' x על מנת להודיע לה כי לאור הנסיבות ועל אף שחזרה בעצמה, מצאתי בינתיים לבני מסגרת אחרת, כי הנני מכבדת את רוצונה להתפרנס אך התנהגותה יצרה רושם של חוסר יציבות ושינוי של תנאיי החוזה ועל כן זוהי החלטתי. בתגובה, גב' x אמרה שאין לה בעיה עם זה אך שהיא תפקיד את הצ'ק שברשותה כי לטענתה, בגלל ששמרה מקום לבני, היא הפסידה לקוחות פוטנציאליים וכרגע אין לה ילד שתוכל להכניס במקומו בחודש יוני. התפתח ביננו ויכוח וכיוון שהייתי באמצע יום עבודה,ביקשתי ממנה לחזור אליה בסוף אותו היום. בסוף היום, גב' x הקדימה אותי והתקשרה להודיע לי כי לאחר מחשבה, החליטה להחזיר לי את הצ'ק כי לדבריה, המוניטין שלה יותר חשוב לה מהכסף. סוכם כי אגיע לקחת את הצ'ק בהמשך השבוע. ב-17.5.13, ביקשתי להגיע ולאסוף את הצ'ק וגב' x השיבה כי היא לא מחזיקה את הצ'קים בביתה וכי עליה ללכת לבנק על מנת להביא לי את הצ'ק.לאור זאת , סיכמנו כי אגיע בתאריך 23.5 לאסוף את הצ'ק. בסופו של דבר, לא יצא לי להגיע ופניתי אליה שוב בתאריך 31.5.2013, בבקשה למסור לבעלי שיגיע אליה בעוד מס' שעות את הצ'ק. לאחר כשעה, גב' x שלחה לי מסרון שהיא בבנק והאם יש לי צ'ק אצלה לספטמבר 2013? עניתי שלא, ושרק ליוני. לכך היא ענתה ש"אם זה המצב לבעלך אין למה להגיע. היות ולא הצלחתי להכניס ילד אחר במקום בנך בהתאם לחוזה לא אוכל להחזיר את המקדמה, שבת שלום". כאן יצויין כי בחוזה לא דובר על נושא המקדמה דבר.עניתי לה שהרי סיכמנו שהיא מחזירה לי את הכסף אז מדוע משנה את דעתה כל הזמן? ולכך היא ענתה שהייתה אי הבנה, ושהיא התכוונה לספטמבר ולא ליוני. המילה "ספטמבר" לא הוזכרה מעולם בשיחותינו מהסיבה הפשוטה שנתתי לה רק צ'ק אחד והוא לחודש יוני 2013. שלחתי אליה מסרון ארוך, המפרט את הרגשת הרמייה וביקשתי ממנה לנסות להיכנס לנעליי כאם ולהתחשב שהרי אם היא הייתה עומדת במצבי, הייתה מרגישה אותו הדבר. לכך היא ענתה שהשיחה הזאת לא נעימה לה ושיהיה לי בהצלחה.
כאן המקום להוסיף, כי על שהבטיחה כי תכין עבורי העתק של החוזה ביום חתימתו, העתק כזה לא הגיע לידיי ואף לא קיבלתי חשבונית עבור הצ'ק הדחוי. בחוזה אכן יש סעיף שמדבר על כך שאם אני מוציאה את בני באמצע השנה מהשפחתון מסיבה כלשהי, יהיה עליי לשלם עבור אותו החודש ועבור החודש הבא על מנת לפצותה על ההפסדים. כאשר שאלתי בע"פ במעמד החתימה, מה קורה במידה ויש אי שביעות רצון מצדי, היא אמרה בחיוך שלא תהיה, אך עדיין נאלץ לשלם.... אין התייחסות בחוזה למצב של שינוי תנאים לפני כניסת הילד למשפחתון.
כפי שציינתי, הצ'ק הינו צ'ק דחוי לתאריך 16.6.2013, כך שיש ברשותי כשבועיים על מנת לבטלו. אודה לכן מאוד באם תוכלו לייעץ לי כיצד עלי לנהוג והאם יש כאן עילה מוצדקת לביטול הצ'ק?