שלום רב,
ברצוני להתלונן על מסכת התלאות אשר עברתי בחברת סלקום.
לפני כחודשיים התחלתי מסלול חדש בחברת סלקום כאשר במסגרת ההסכם החדש נקבע כי ינתנו לי 1000 דקות שיחה לכלל החברות, 3500 דקות שיחה ללקוחות סלקום, 1000 הודעות טקסט לכל הרשתות, אינטרנט ללא הגבלה וכן מכשיר איפון 4 16 ג'יגה וזאת בהתחייבות לתשלום על סך 195 שקלים לחודש.
בשל התוכנית האטרקטיבית, המלצתי לחבר להצטרף אף הוא לתוכנית. לכן הופתעתי מאוד כשסיפר כי כשהלך לרשת הסלולארית ונתן לנציגה את מספרי בכדי שתראה באיזה תוכנית מדובר נענה שהלקוח (אני) איננו מחובר לשום תוכנית וההצעה הזאת לא הגיונית.
כשנודעו לי עובדות אלו מן החבר בדבר היותי לא מחובר לאף תוכנית, התקשרתי במהרה לסלקום.
בסלקום ענתה לי נציגה ואמרה, להפתעתי כי אין לי שום תוכנית או מסלול, וזאת על אף שהצטרפתי לתוכנית כשבוע לפני השיחה הנ"ל.
ביקשתי לדבר עם מנהלת שכן אותה נציגה לא יכלה לעזור לי כלל. ולאחר המתנה ארוכה בת מספר ימים, חזרה אלי מנהלת והתנצלה על הטעות. לטענתה, נציג השרות שטיפל בי שכח לבצע פעולה מסויימת שבגינה לא עודכן כלל המסלול והתוכנית. דרשתי מן החברה לבטל את חשבוני ואת העסקה וכן לנתק אותי משירותי חברת סלקום.המנהלת התנצלה על אי הנוחות שנגרמה לי עקב טעותם ובשל טעות זאת אף הציעה לי זיכוי של שלושים שקלים לחשבונית הבאה אשר בפועל לא קיבלתי כלל. ובשל הבטחתה לאי הישנות המקרה החלטתי להישאר בחברה במסלול המקורי שהוצע לי תחילה כמצויין לעיל בסך 195 שקלים.
בחודש הראשון לתשלום קיבלתי חיוב של כ-600 שקלים לחשבוני. וזאת על אף הבטחת המנהלת כי אני במסלול בו עלי לשלם 195 שקלים. כמו כן למרב הפתעתי נכונתי לגלות כי חיוב בגין משלוח בסך של 29 שקלים "קפץ" לחיוב על סך 50 שקלים.
נאלצתי שוב להתקשר לחברה הסלולארית. וגם הפעם ענתה נציגה אשר במהלך השיחה הודתה בקיום הטעות וכן הודתה כי יש לזכותי אך סרבה לציין את סכום הזיכוי המגיע לי.
לכן קישרה אותי שוב עם המנהלת שאמרה כמובן שהיא מתנצלת על הטעות ושהיא מזכה את חשבוני מיד היא שלחה לי זיכוי של 80 שקלים אף על פי שהזיכוי היה אמור ליהיות בשווי של כ-400 שקלים.
התקשרתי שוב והמתנתי בסבלנות למשך זמן ארוך שבמהלך ההמתנה פעמיים נציגה ענתה לטלפון וניתקה אותו מיד. לבסוף שהצלחתי לתפוס מנהלת היא הצטערה על הטעות של המנהלת הקודמת וזיכתה אותי בסכום הנכון.
בנקודה זו, הייתי בטוח כי תמו תלאותי בנושא זה אך כמובן שציפתה לי הפתעה.
עבר עוד חודש והנה שוב קרתה "טעות" בחשבון של סלקום. הפעם חוייבתי על סך של כ-330 שקלים ולא 195 שקלים כפי שמוגדר בהסכם ההתקשרות עם סלקום.
המתנתי מעל ל-40 דקות על הקו בהמתנה לנציג שירות לקוחות.
לבסוף, נציג ענה וכמובן אף הוא התנצל על הטעות שקרתה בחיוב חשבוני בסך עודף של מעל ל140 שקלים. הוא טען שיזכה את חשבוני. בשל הישנות של אותם חיובים עודפים, חשתי כי מאסו עלי תלאות סלקום וביקשתי לאחר שגמרתי בליבי להתנתק סופית מן החברה.
נציג השירות חיבר אותי אל מנהלת על מנת לשכנעי לא להתנתק. וזאת הציעה שישלח לביתי מכתב התנצלות מחברת סלקום ושובר של קפה ומאפה – פיצוי כביכול על אותה עוגמת הנפש שנגרמה לי. ציינתי כי אני לא מעוניין לבלות כל חודש שעות על גבי שעות עם סלקום בטלפון בשל טעויות שנגרמות שלא באשמתי ובצורה חוזרת ועקבית. אותה המנהלת אמרה שאם אני מעוניין לבטל עיסקה עלי לשלם 3700 שקלים על מכשיר שמלכתחילה לא רציתי.
כמו כן היא דאגה להטיח בי האשמות רבות בעלות אופי פוגעני ומעליב, כגון "אף אחד לא הכריח אותך להיות בסלקום" וכדומה. וששאלתי מדוע עלי לקבל את העובדה שתאגיד ענק כמו סלקום דואג לגזול ממני סכומי כסף גבוהים בכל חודש בחודשו בגין חיובים נוספים שלא ביצעתי, דאגה אותה המנהלת להגיב בתשובה מזלזלת, ילדותית ומאכזבת בדבר דרישתי להתנתק. היא אף ציינה כי כלל לא קיימת מחלקה משפטית אליה אוכל לפנות בנושא וכי למעשה אני "לבד במערכה" ועלי להתמודד עם כך.
אין לי כל ספק כי אני עומד מול תאגיד ענק שמרשה לעצמו לגבות סכומים עודפים מלקוחות וכן לזלזל באנשים, ובזמן שהם נאלצים להקדיש על מנת להסדיר פעם אחר פעם את נושא חיוב החשבונות שלהם.
אשמח, באם תוכלו לעזור לי להתמודד מול אותו גוף אשר רומס את זכויותי פעם אחר פעם.