הייתי לקוחה של חברת פלאפון ועברתי לאורנג' מבלי להחליף את המכשיר שלי .בעקבות החלפת כרטיס הסים ,חסרה פונקציה של התראה בצג לאחר קבלת הודעה קולית כך שלא יכולתי לדעת מתי מישהו משאיר לי הודעה.
כשפניתי לאורנג' לתיקון הבעייה נאמר לי בתחילה שאינם מטפלים במכשיר כי לא נרכש דרכם. לאחר שהתעקשתי שהבעייה נוצרה רק בגלל המעבר אליהם ולאחר שביקשתי להתנתק אם לא יסדירו את הדבר, התקשרה אלי רוז, מנהלת טכנית ושוב הסבירה לי שהם לא מטפלים וכו' אבל היא מוכנה לתת לי הוראות בטלפון קווי ולנסות לתקן מרחוק.
היא ביקשה ממני לעשות פעולה של "שיחזור הוראות יצרן". לאחר שביצעתי את הפעולה הטלפון קפא ולמעשה נהרס לגמרי. שאלתי את רוז מה עושים עכשיו (כל זה קרה " On line") היא אמרה לי שזה לא קשור אליהם ושאפנה למעבדה פרטית על חשבוני תוך שהיא "מוכנה" להשתתף עימי בסכום של 100 שקלים.
החלטתי לראות מה יקרה, אולי זה יתוקן במעבדה בקלות, אולם לאחר מעבר בשתי מעבדות - המכשיר לא תוקן והוא למעשה אינו ניתן לשיקום.לטכנאי המעבדה לא היה ספק שהפעולה הייתה הקטליזטור לקריסת המוח, גם אם רק הייתה הגורם שהפעיל בעייה רדומה בסיסית יותר.
על המכשיר הזה יש לי עוד 13 תשלומים עבור רכישה, בגינם מגיע לי השתתפות של חברת הסלולר על סך של 35 שקלים כל חודש , אולם רק במקרה של שימוש בו של מינימום 100 דקות חודשיות. זאת אומרת שברגע שלא אשתמש במכשיר הנ"ל בגלל התקלה, נגרם לי במיידי נזק של 385 שקלים, מבלי להביא בחשבון עלות רכישה של מכשיר חדש!
בשיחה נוספת הציע לי נציג של אורנג' השתתפות של 100 שקלים בשידרוג לטלפון חדש...
מבחינתי, שיקחו את המכשיר ויתקנו אותו במעבדות שלהם. לא הייתי מפעילה בו את הפונקציה הזו של שיחזור אלמלא הדריכו אותי לעשותה בגלל בעייה שלהם.
אם לא יתקנו, אני רוצה מכשיר חלופי ברמה דומה או פיצוי כספי בגובה ההפסד שנגרם לי.
איך אוכל לתבוע את אורנג' לפצות אותי פיצוי הוגן?
תודה מראש על ההתייחסות,
הגר מיטלפונקט