כאשר אדם נפגע בתאונה וברצונו להגיש תביעה כנגד הגורם המזיק ו/או חברת הביטוח, הרי שהדרך היחידה להוכחת טענתו בדבר נכות זמנית או צמיתה כתוצאה מהתאונה, הינה באמצעות חוות דעת רפואית הערוכה כדין.

כאשר מדובר בנזקי גוף שנגרמו כתוצאה מתאונת דרכים, יצרף התובע למסמכי התביעה את כל המסמכים הרפואיים שצבר בתקופת הטיפול הרפואי שעבר ובית המשפט, על סמך בדיקת המסמכים, ימנה מומחים רפואיים בתחומי הפגיעות שנגרמו לנפגע וזאת במידה וסבר כי ישנה ראשית ראייה לכך שלנפגע נגרמה ו/או תגרם נכות כתוצאה מהפגיעה. במקרה זה מקובל כי בשלב ראשון תשא חברת הביטוח בעלויות חוות הדעת שכן מדובר בהוצאות כספיות לא מבוטלות.

כאשר מדובר בתביעה בגין נזקי גוף שאינם כתוצאה מתאונת דרכים, הרי שבמקרה זה על התובע לצרף לכתב התביעה חוות דעת רפואית אשר תקבע את שיעור נכותו בתחומים בהם הוא נפגע, לטענתו. לציין כי במידה והנפגע לא יצרף חוות דעת, יראו בו כמי שויתר על טענת הנכות גם אם על פניו ישנה ראשית ראייה לנזק אשר יכול להותיר נכות לצמיתה.

חשוב לציין כי עלות של חוות דעת רפואית הינה גבוהה מאוד ויכול שתנוע מסכום של כמה אלפי שקלים בודדים ועד לכמה עשרות אלפי שקלים, תלוי בסוג חוות הדעת, תחום המומחיות של המומחה והיקפה. זאת ועוד, לא כל מומחה רפואי מתאים לתת חוות דעת רפואית ובענין זה חשוב מאוד להיוועץ עם עורך הדין המטפל לענין זהות המומחה הרפואי, שכן חשוב שלמומחה הרפואי יהיה את הידע והניסיון בכתיבת חוות דעת רפואיות מאחר ובבוא היום יתכן והוא יידרש להופיע בבית המשפט להיחקר על חוות דעתו והא יצטרך לדעת לעמוד מאחוריה.

על הנפגעים לדעת כי בסופו של דבר, חוות דעת רפואית יכולה לקבוע את עתיד התביעה שלהם בבית המשפט, מאחר ובנזקי גוף עסקינן והשופטים שהינם בסה"כ בני אדם כמו כולנו, אינם רופאים בהשכלתם ואין להם את היכולת או הידע להכריע בפן הרפואי ללא חוות דעת רפואית. על כן, במקרים רבים השופטים מבססים את החלטותיהם בפסקי הדין על חוות הדעת של אותם מומחים רפואיים של מי מהצדדים במשפט אשר מהם התרשמו והחליטו לאמץ את מסקנותיהם.


מומלץ להיוועץ עם עו"ד מומחה בתחום הנזיקין ולהיות מיוצג על ידו בטרם פניה לקבלת חוות דעת רפואית לצורך הגשת תביעה.


עודכן ב: 25/07/2013