שלום רב,
קיבלתי דוח חניה בדואר רשום לאחר חצי שנה בגין חניה על מדרכה, את הדוח קיבלתי בדואר רשום ולא הוצמד לי דוח לשמשת הרכב. ביקשתי לקבל את צילומי הרכב ובו נראה שחניתי על מקטע שהוא חלק מכביש. מדובר ברחוב מגורים שבו יש חנייה בתחילת הרחוב לצד מדרכה גבוהה, כניסה לחנייה של בניין, מקטע אמצעי שטוח שבאותו הגובה של הכביש ונראה כחלק ממנו, יציאה מהחנייה של אותו בניין ואחריו יש שוב מדרכה גבוהה שצמוד אליה יש מפרץ חנייה אחד ארוך. אני חניתי במקטע האמצעי שבאותו גובה ולא נראה כלל כמו מדרכה- הוא חסר גובה, המדרכה לא צבועה ואין שום סימון או רמז למדרכה, אין שלט או תמרור האוסר על חנייה. בנוסף, אותו המקטע אינו חלק מהחנייה של הבניין יש קיר בטון שמפריד בין היציאה והכניסה ולכן מכל ההיבטים הנ"ל נראה שמדובר במקום שמותר לחנות בו לכל דבר. המקטע הזה תמיד תפוס באופן קובע חונים בו דיירי הרחוב ולכן גם לא חשדתי אף פעם שמדובר במקום שאסור לחנות בו, זה לא נראה בכלל כמו מדרכה וכל המשפחה שלי והשכנים חונים שם.
צילמתי את מקום האירוע ווידאתי שרואים שהגובה זהה ושאין סימון למדרכה. אני אוסיף גם שמדובר ב"עבירה" הראשונה שלי, אני חונה כחוק ואם הייתי יודע שמדובר במדרכה בחיים לא הייתי חונה שם.
אני רוצה לשלוח מכתב בקשה לביטול הדו"ח בצירוף התמונות שצילמתי ועם ההסברים שרשמתי מעלה שלא ניתן לדעת שמדובר במדרכה ולא באיזור מוצדק לחנייה, הבעיה שנשאר לי רק עוד חודש וחצי ל90 יום, ואם לא אקבל תשובה בזמן עד אז כי אני לא רוצה לאבד את האפשרות להישפט.
שאלותיי הן:
1- אם בכלל זה קביל שלא קיבלתי דוח על השמשה ולכן הדוח בטל.
2- אם כדאי לי לשלוח את המכתב ובמידה ואראה שיום לפני ה90 יום לא קיבלתי תשובה לבקש להישפט? אם כן, אם זה נכון להישפט? אני מאמין בצדקתי השאלה מה אומרות העובדות.
3- נאמר לי שצריך להיות בחוק מגבלת גובה בין הכביש למדרכה, האם זה נכון? ואם כן מה היא?
סליחה על האורך של הפנייה, היה לי חשוב לרשום את כל המידע שיוכל לעזור.
אשמח לעצה והכוונה.
תודה רבה!