לאחרונה קיבלתי זימון למשפט ממשטרת כ"ס בגין נהיגה פראית/עבריינית/מסכנת חיים,וכשהגעתי לתחנת המשטרה וביקשתי מהם את הראייה לכך,לתדהמתי הם נתנו לי CD שעליו מוקלט סירטון שנלקח ע"י מצלמה שבמכשיר סלולרי של אדם שאת זהותו ופרטי ההתקשרות עימו הם סירבו בתוקף לחשוף בפניי.
באשר לחומר שצולם,כל אשר אפשר לראות שם זה רכב שדומה דמיון רב לרכבי,ומספר הזיהוי שלו הופיע בצורה ברורה פעם אחת בלבד (!) לאורך כל הסירטון הנ"ל,כאשר בשאר הזמן לוחית הזיהוי אפילו לא נמצאת בסירטון עקב זווית הצילום (וכן,גם המספר יצא דומה לשלי) ועוד חמור מכך,בשום מקום בסירטון לא נראה פרצופו של הנהג בבירור רב !
מה שרואים בסירטון הוא רכב (אשר דגמו,צבעו ומספרו דומים דמיון מפתיע לשלי) מבצע "רייסים","חארקות",סיבוב הרכב ב-360 מעלות תוך כדי נסיעה וכד'...
בייאושי פניתי לבן דודי שהינו עו"ד (אבל מתמחה בתחום החוזים),הצגתי לפניו את הסירטון ושאלתיו האם אוכל לנקוט בקו הגנה אשר ישלול את אמינות הסירטון בטענה שהוא עשוי להיות מפוברק ומומצא (כמו שעושים לתמונות סטילס בפוטושופ),ואפילו והוא ייתקבל ע"י ביהמ"ש כאותנטי,לכאורה פרטיותי הופרה ברגל גסה ע"י אדם שלא ביקש את רשותי לצלמני,ולכן הראייה לא תהיה קבילה.
תשובתו הייתה בערך כך "אני לא מומחה לדיני תעבורה,אבל עם כזה קו הגנה השופט פשוט יזרוק אותך מכל המדרגות,ואפילו הוא סנילי או על סמים קשים...במקומך הייתי אפילו מוותר על עו"ד ובמקום זאת מנסה לבקש את רחמי בית המשפט והתחשבותו ברקורד התעבורה הדל יחסית שלך...").
מאחר ובאופיי אני לא אדם תבוסתן (מה גם שעבודתי מצריכה נסיעות רבות בכל רחבי הארץ,ושלילה ממש לא מתאימה לי בשלב זה של חיי...;),התחלתי קצת "לחפור" באינטרנט ואני חושב שמצאתי קו הגנה מנצח (לא פחות !!!).
אני מתכוון לבקש את פסילת הראייה עקב החוסר ב"חזקת האמינות" שלה,והטיעונים לכך הם פשוטים ביותר :
- למצלמה האמורה אין תו תקן אכיפה.
- ממילא המצלמה הנ"ל לא כויילה לפי דרישות החוק (ראה כל מקרי הזיכויים של הממל"ז).
- אין תע"צ מסודר וחתום לראייה (ולמי שרוצה לדעת מהי תע"צ,זוהי תעודה אשר עליה אמורים להיות חתומים כל אחד מהגורמים אשר מתפעלים ומפענחים את אמצעי האכיפה,דהיינו חתימה נדרשת למי שהכניס את סרט הצילום למצלמה,מי שהוציאו,מי שפיתחו,מי שפיענחו וכד').
בסופו של דבר,אני מאמין שהזיכוי שלי הוא (כמעט) ודאי,וכל מה שאני מעוניין לדעת הוא עם מישהו בפורום הנכבד עמד מול שופט לבדו בנסיבות דומות וקיבל יחס ראוי לטענותיו,או לחלופין,האם כדאי לי להצטייד בעו"ד אשר אני אנחה אותו באשר לקו ההגנה הנכון.
בתודה מראש
יוגב
נ"ב
באשר לטענה לעבירה מסכנת חיים,מאוד קל לסתור אותה מאחר ובסרטון נראה הרכב המדובר עושה את כל אשר הוא עושה במגרש חנייה כמעט נטוש (וכותב שורות אלו הוא נהג מיומן ביותר אשר הוכשר לנהיגה מבצעית ביחידה די מובחרת,ובין היתר שימש בעבר כמדריך בקורסי נהיגה מבצעית כחלק משירות המילואים שלו).