23/09/2010
אל: הפורום לתביעות קטנות
לכבוד : עו"ד עידית פוליבודה, ועו"ד נבו למפל
הנידון : 1) קנס גבוה על התניידות סלולארית מ"סלקום" ל"פלאפון".
2) טיפול כושל בנושא, והזנחה מטעם "פלאפון"
שלום לכם,
בתודה מראש על נכונותכם, להלן השתלשלות העניינים:
הייתי מנוי בחברת סלקום כ -14 שנה. אני מנוי עסקי, ובעל 4 קוים.
במשך מספר שנים לא מבוטל - הסכום שחויבתי לשלם בחשבוניות החדשיות שלי תמיד נע סביב ה- 1300 ₪. פניתי פעמים רבות למציאת תכנית מוזלת יותר, תמיד נעניתי בנימוס וברצון אמיתי לעזור, ובכל פעם התחלנו ב'מבצע התקשרות' חדש. אך ללא הועיל, הסכום נותר בעינו מדי חודש.
משנואשתי מכל מבצעי ההתקשרות אשר הציעה לי חברת "סלקום" עד כה – מחד גיסא, ולאחר הפצרות על בסיס כמעט יומיומי מטעם חברת "פלאפון" – מאידך - נעניתי להפצרותיהם, ונאותי להפגש עם נציג של חברת "פלאפון". כל שנתבקשתי להמציא לפגישה היה: חשבוני החדשי, ודרכו – לדבריהם - יוכל איש המכירות מטעמם לפענח את מצבי והתחייבויותי בחברת "סלקום".
ב- 29/06/10 הגיע לביתי איש המכירות, עיין בחשבוניתי, ולאחר מכן - התחזה בשמי, ושוחח בטלפון – בנוכחותי - עם נציג של סלקום, על מנת לברר את גודל הנזק הכספי הצפוי בהתניידותי מ"סלקום" ל"פלאפון". לדבריו - נאמר לו סכום בן כ-7000 ₪. מעמד העסקה היה בנוכחות מנהל המחלקה שלו אשר הגיע אף הוא על מנת לעודדו, ואולי לראותו בעבודתו. במעמד זה הם הבטיחו לי כי את הקנס הצפוי בסך 7000₪ ואפילו עד 8000₪ - חברת פלאפון תכסה ! הם הזהירו אותי כי – ("מנסיונם...") – הם ("סלקום") ינסו לתבוע ממני מחיר מופרז בן 8000 ₪– לדבריהם - "לפי שיטת מצליח" ! - זו התנסחותם המדויקת, וזו הגדרתם:
שיטת "מצליח" = "אם אשלם להם – הצליח להם, אם לא – לא הצליח להם!" ...
לאחר כחודש קיבלתי - לתדהמתי - מחברת סלקום חשבון מסכם סך 19,996.29 ₪.
כאן מתפצל מאבקי מול שני הצדדים:
מול סלקום:
ביקשתי שיוכיחו את טענותיהם, וקיבלתי מהם בדאר 77 דפים - שהם כ - 20 חוזים שונים על פיהם אני מחויב בתכניות שונות. ( כפי שתארתי בפסקה הראשונה בעניין נסיונות הוזלת העלות...) חלק מן העלויות, לדוגמא, הן פשוט "קנס יציאה" בסך : 4800 ₪ = 4מכשירים X 1200
לטענתם - אינם מחויבים כלל בחתימת ידי, כל עוד מתנהל חשבוני באישורי - על פי התכניות הרשומות בו. -האם ריבוי היוזמות- מטעמם- לשנוי תכנית התקשרות מפעם לפעם, כדי להתאים ללקוח תכנית טובה יותר – לדבריהם – אין בה טעם לפגם אם היא גוררת חיוב מחודש ונוסף ?
כהמשך לדברי אוסיף נתון מגוחך: החוב שנותר לי על מכשירי "סלקום" שברשותי הוא: – 2685.48 ש"ח בלבד! – מכאן שהיתרה שתובעת ממני חברת סלקום": 17,310.81₪ - כל מהותה היא קנסות על יציאה מתכניות ! אם מדובר בהתחיבויות מקסימליות של 18 חדשים – הרי שחברה סלולארית בישראל משטה באזרח תמים כדוגמתי להתחייבות מינימאלית בת כ- 1000 שח לחודש! (חישוב: 961.71 =18 :17,310.81 !!!) כמובן שבמקרה שלי הזמן שנותר לי קצר יותר, לפיכך התחייבותי החדשית אליהם גבוהה בהרבה, כ-1500 ₪ לחודש!
לדעתי זו דוגמא מובהקת לחמסנות ממניעי נקמה של גוף ענק הממציא בעצמו את חוקי התנהלותו, ומתנהל כעריץ כל – יכול העושה דין לעצמו.
מול פלאפון:
טענתי מול פלאפון מכעיסה עוד יותר:
לא דיברתי עם איש מלבד איש המכירות שהיה אצלי, זו המדיניות! מ"שרות הלקוחות" של "פלאפון" נאמר לי מפורשות כי היחיד שאוכל לדבר עמו יהיה איש המכירות שפגשתיו בביתי ! ביקשתי ממנו יעוץ משפטי מעו"ד של החברה, למשל... (אך לשוא...) כל אשר נאמר לי ע"י איש המכירות היו דברים בסגנון: " - לא יכול להיות !...אין מצב !... זה לא הגיוני!... תתבע אותם!..." הפליא ממנו עשות - מנהל המחלקה שלו, אשר אין לי שום דרך להגיע אליו, (מלבד שמו), כאשר בשיחת ועידה הפגין את מיטב מליצותיו: " - אנחנו מאחוריך ! אל תדאג ! נלווה אותך ! אנחנו מנוסים ! לא ניטוש אותך!..." ...ומאז נעלמו עקבותיו. אכן, "הצליח להם...".
העצה היחידה אשר הוצעה לי ע"י איש המכירות, ומנהלו היתה בעניין אי חתימת ידי על חוזי ההתקשרות עמם: הם טענו כי בלא חתימתי, משפטית - החוזים אינם קבילים, וחזרו בכל שיחותינו על טענה זו כמנטרה, טענה שהסתברה כחסרת שחר... מדהימה מכל היא העובדה כי הם פנו אלי, ולא להפך, ומכאן מתחדדת ההבנה כי זו שיטת עבודה מכוונת, ולא מקרה בודד...
ניסחתי שני מכתבי תלונה (טרם שלחתי), אחד לכל חברה, בם אזהירם כי אני עומד לתבוע אותם.
שאלתי אליכם היא: על מה אני תובע? אנא עזרו לי לנסח משפט ממוקד של תביעתי! האם אוכל לתבוע את חברת "פלאפון" על הולכת שולל והונאה של אזרח תמים? (...ולמי להפנותו?)
עזרו לי נא, במחילה, למקד את נוסח נושא התביעה (משפט אחד!)
האם את חברת סלקום אתבע על חיוב מופרז, ואי שיקוף אמת של מצבי בטרם נותקתי?
הם מעמידים פנים כי כלל לא קיים אצלם תיעוד של אותה שיחת 7000 הש"ח. איך אוכל לעמת אותן זו מול זו אם אינן משתפות פעולה?
אשמח מאד לקבל את עזרתכם, בתשובה לשתי שאלותי, או בכל השגה, או רעיון אחר שתהגו.
בתודה מראש, דוד.