תביעה שנבלעת הינה תביעה שהוגשה עקב תאונת דרכים , תאונת עבודה או תאונה אחרת ואשר לאחר הפחתת תגמולי המוסד לביטוח לאומי מסכום התביעה לא נותרת כל יתרה .

 

תביעה כזאת הינה בדרך כלל תביעה בגין תאונה שהוכרה אף על ידי המוסד לביטוח לאומי , בדרך כלל בגין נכות הגבוהה מ 19 אחוזים המעניקה קצבה חודשית לכל החיים לנפגע . הפיצוי בגין אובדן שכר הינו עד גיל 67 בלבד ( לשכיר ) ותגמולי הביטוח הלאומי הינם עד תוחלת החיים .

 

מצב דברים זה מביא , לעיתים , לבליעת התביעה . יוזכר כי אם הנתבע הינו צד ג' ( אינו) המעביד , אזי, למרות הבליעה יהא התובע זכאי לקבל לפחות עשרים וחימשה אחוז מנזקיו . נפגעים אשר עבדו בשרות חברת כח אדם , רצוי כי יתבעו את נזקיהם אך ורק ממי שהיה המעביד בפועל . תביעה נגד המעביד בפועל הינה למעשה תביעה כנגד צד ג' שכן את התשלום לביטוח הלאומי שלמה חברת כח האדם .

 

התביעה כנגד חברת כח אדם אינה ברורה ובדרך כלל יש קושי להצביע על רשלנות החברה . שאלה זו יתכן ותמצא פתרון על ידי בית המשפט העליון אשר נדרש לה לאחרונה בערעור אשר הוגש על תביעת המוסד לביטוח לאומי אשר נדחתה לאחר שהוכח שהמעביד בפועל היה זה ששלם למעשה את תשלומי המוסד לביטוח לאומי באמצעות חברת כח האדם .

 

יש לזכור כי הזכאות לרבע הפיצוי כפי שפורט לעיל נובע מחוק המוסד לביטוח לאומי אשר בקש לעודד תובעים לתבוע תביעתם מהמזיק כך שתביעת השיבוב של המל"ל ( המוסד לביטוח לאומי ) תהא קלה וסלולה . הזכאות לרבע מהפיצוי אינה רק במקרה בו התביעה נבלעה במלואה בתגמולי המל"ל . די בכך שההפרש בין הנזקים לתגמולי המל"ל קטן מרבע מהפיצוי כדי לזכות את התובע בלפחות רבע מהנזקים .

 

תביעה עשוייה להבלע אף במקרה בו אין המדובר בתביעה אשר הוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה . יתכנו מקרים , נדירים ככל שיהיו , בהם יהא התובע זכאי לקצבת נכות במסגרת פרק נכות כללית בחוק הביטוח הלאומי . אף במקרה זה בו תבלע התביעה יהא התובע זכאי לפחות לרבע מגובה הנזקים . מקרים אלו יהיו , כאמור , נדירים .

 

הכותב מתמחה בייצוג נפגעי תאונות .

 


עודכן ב: 25/07/2013