במסגרת עבודתי וניסיוני נתקלתי במקרים רבים של הורים שילדם נפגע בין אם במסגרת חינוכית ובין מחוץ לה, אשר כלל לא היו מודעים לקיום ביטוח התלמידים המקנה להם זכות לפיצוי בגין הפגיעה.

 

על מי חל הביטוח?

 

ביטוח תלמידים חל על כל מי שזכאי לחינוך חינם על פי החוק, לרבות ילדים בגני ילדים. כל ילד וילדה במדינת ישראל המשתייכים למוסד חינוכי כלשהו, החל מגני ילדים ופעוטונים ועד בתי ספר תיכוניים או כל מסגרת חינוכית אחרת, מבוטחים בביטוח תאונות אישיות הקרוי גם בשם ביטוח תלמידים.

 

 

ביטוח זה מבטח את ילדכם בגין נזקי גוף באופן רציף, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע וזאת אף במקרה של תאונה אשר ארעה מחוץ לשטח המסגרת החינוכית.הפוליסה מכסה תאונות שאירעו במסגרת פעילויות הפנאי של הילדים, גם בזמן חופשה במהלך שנת הלימודים וגם לאחר סיום שנת הלימודים (חופשת הקיץ) ואף מחוץ לגבולות מדינת ישראל.

 

 

על אף העובדה, כי תשלומי החובה והפרמיה עבור ביטוח הילדים משולמים ע"י ההורים בתחילת שנת הלימודים, הורים רבים אינם מודעים לקיומו של ביטוח זה ולעובדה, כי הינו תקף אף באם התאונה ארעה מחוץ לשטח המסגרת החינוכית או מחוץ למסגרת פעילות המוסד החינוכי.

 

משמעות קיום הביטוח

 

במקרה של נזק גוף, זכאי התלמיד לקבלת פיצויים וזאת ללא דרישה להוכחת רשלנות של הגורם המזיק. במידה והנזק נגרם בשל רשלנות של גורם כלשהו, עומדת בנוסף הזכות להגשת תביעה נזיקית נגד הגורם הרשלן. יודגש, כי הזכות לפיצויים במסגרת ביטוח זה, קמה אף אם הנזק נגרם עקב רשלנות הילד או הוריו. כמו כן, אף הורה אשר נפגע במסגרת פעילות חינוכית, לדוגמא, ליווי תלמידים בטיול שנתי, זכאי לפיצוי במסגרת ביטוח זה.

 

התיישנות

 

תביעה על פי ביטוח זה יש להגיש לכל המאוחר עד הגעת הילד/ה לגיל 21, שכן, המדובר בתביעה על פי פוליסת ביטוח, קרי, מועד התיישנות התביעה יהא 3 שנים ממועד הגעת הנפגע לגיל 18.

 

מהו אירוע תאונתי?

 

אירוע גלוי פתאומי, מוגדר בזמן או מקום אשר גרם לנזק גופני או נפשי.דוגמאות: נשיכת כלב, החלקה מאופניים, פגיעה ממתקן שעשועים, נפילה, פציעה במהלך משחק, קטטות, טביעות, חבלות ועוד.

 

חריגים

 

לביטוח זה מספר חריגים, ביניהם: פגיעות בגין תאונות דרכים, מחלות אשר נגרמו שלא כתוצאה מתאונה, פגיעות מלחמה ופעולות איבה, תאונת עבודה, רשלנות רפואית, אירוע שקרה בזמן פעילות צבאית וכו'.

 

חשיבות הייעוץ והייצוג המשפטי

 

בשל אופי התביעות אשר דורשות טיפול משפטי מקצועי ביותר, שכן, מדובר בפגיעות קטינים ובמקרים רבים נכויות צמיתות, רצוי להימנע מסיכונים וחיוני ביותר לפנות לעורך דין המתמחה בתחום דיני נזיקין, תאונות תלמידים וכיוצ"ב וזאת על מנת לעמוד על קבלת מלוא הזכויות במסגרת הפוליסה.

 

הורים המנסים לטפל בנושא באופן עצמאי מוצאים עצמם בסופו של דבר, כאשר הדבר מאוחר לתיקון, במצב בו לא מוצו זכויות ילדיהם אשר נותר פגוע ואם לא די בכך, מקופח במישור זכויותיו הביטוחיות המגיעות לו.

 

כיצד לפעול?

 

עם קרות התאונה חשוב למלא אחר הצעדים הבאים:

לרשום פרטים מזהים של העדים לתאונה.
לבקש ממזכירות בית הספר או גן הילדים העתק הפוליסה.
לצלם את מקום התאונה.
לשמור התיעוד הרפואי, הקבלות וכן לרשום כל הוצאה הקשורה בתאונה.
 

 

יודגש, כי המידע המובא במסגרת זו אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אלא מדריך כללי וראשוני בלבד. עליך לדאוג לקבלת ייעוץ משפטי פרטני המותאם לנסיבות המקרה. אנו מקווים כי הצלחנו לספק המידע הנדרש ונשמח לעמוד לשירותיכם.

 


עודכן ב: 21/08/2013