לעו"ד חיים איציקובסקי שלום,
פניתי אליך לפני כשבועיים בשאלה הזו (מעתיקה את השאלה ששאלתי כאן):
"בחודש מרץ השנה, רכשתי ארון בגדים.
עוד ביום הרכבת הארון, התגלו פגמים רבים, אשר מיד צילמתי וכתבתי לרשת החנויות שבה קניתי.
עקב ויכוח שהיה לי עם הנהלת רשת החנויות, פורק והוחזר הארון לחנות רק בחודש אוקטובר. קיבלתי את מלוא הכסף ששילמתי בעבור הארון.
השאלה לגביי תשלום הובלה והרכבה.
תשלום ההובלה וההרכה - נעשה מול המוביל (המרכיב של הארון).
בעזרת פניה של "המועצה לצרכנות", הצלחתי לגרום להנהלת הרשת לוותר לי על דמי פירוק של הארון. אבל...את דמי ההובלה וההרכה הראשוניים - לא קיבלתי בחזרה(כאשר אני כותבת :"ראשוניים" - אני מתכוונת לכסף ששילמתי כאשר הרכיבו את הארון).
השאלה - מה אומר החוק לגביי החזר דמי הובלה והרכבה?"
-----------
התשובה שלך היתה: (מעתיקה את תשובתך) -
"א. אין חוק ספציפי שעוסק בעניין ספציפי זה, אך יש עקרונות הלקוחים בחוק החוזים וחוק הגנת הצרכן.
ב. לפיכך וכיוון שבוטלה העיסקה, על החנות להשיב לך גם את סכום ההובלה."
---------------------
אתמול, פניתי שוב (בכתב) להנהלת רשת החנויות.
כתבתי להם את העובדה שהם חייבים להחזיר לי את סכום ההובלה.
המנכ"ל שלהם ענה לי, ובמכתבו הוא טוען שהם החזירו לי את הכסף בעבור הארון (בלבד) לפנים משורת הדין...כלומר, לשיטתו - לא מגיע לי בכלל ההחזר הכספי בגין הארון. וזאת, כי לטענתו סירבתי לתיקון הארון (דבר שכלל לא נכון!!).
אציין, שביקשתי בתחילה שיחליפו לי את הדלתות בארון. ואכן הגיעו דלתות חדשות...אבל שוב עם פגמים!
בקיצור - החברה טוענת שאין שום פגמים בארון.
וכן- הם טוענים שדמי ההובלה שילמתי למוביל ושום דמי הובלה לא הגיעו לחברה, ולכן, כביכול, הם לא יכולים להחזיר את הכסף שלא הגיע אליהם....
לסיכום:
א. האם האופציה שנשארה היא תביעה קטנה?
ב. בהתחשב בעובדה שאין לשון חוק מוסדרת לנושא החזרי דמי הובלה - מה הסיכוי שלי לזכות במשפט מבלי שחלילה יחייבו אותי בדמי הוצאות משפט?
ג. איך אפשר לשוחח איתך טלפונית? והאם בכלל אתה מייעץ טלפונית?
המון המון תודה מראש,
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר